Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при палене

Здравейте колеги....имам един проблем с ОФА ....2,2 дти 116кс....при загрял двигател при повторно палене започва да тресе двигателя все едно е запазила на 1...2 цилиндъра....за да запали гася и отново запалвам със газ до дупка и започва отново със проблема но пали! Имал ли е някой такъв проблем и ако е имал да сподели как да изликувам добичето?????
    Opel Frontera B 2,2DTI

Смени датчика на коляновия вал.
    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Благодаря за съвета "докторе" не за първи път ми даваш съвет и винаги в "десятката"!!! Поръчах го , чакам да ми го доставят !!
      Opel Frontera B 2,2DTI

Коментар

Смених датчика но проблема продължава😒....идеи????
        Opel Frontera B 2,2DTI

Коментар

Диагностика
          МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Той датчика като умре и оборотомера умира ,а колата си работи безгрижно. С диагностика се почва и се проверява дали нафтата не е черна във филтъра...
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Диагностиката показа че няма грешки! А проблема продължава 🙁.....разликата след смяната на датчика е че сега с натисната до дупка газ и по продължително въртене пали и от зад излиза при паленето черен облак дим.....и след запалване дима спира и работи нормално двигателя
              Opel Frontera B 2,2DTI

Коментар

Здравейте колеги, след консултация с един монтьор за проблема неговото мнение е , че ангринажната верига е износена и за това при загряване на двигателя губи центроката! Казва че при загрял двигател със малко но достатъчно да загуби центровката веригата си овиличава Обема! За това казва той-при студен двигател всичко е ок но като загрее веригата се отпуска и от там идва проблема!! Как Ви се струва това мнение 🤔
                Opel Frontera B 2,2DTI

Коментар

Струва ми се да я проверите тази верига дали е разтегната. Да не кажа някоя глупост, че не съм вещ по темата, ама си има начин, дето вероятно го пише по дебелите (и не толкова) книги. Читавите майстори трябва да го знаят, не да предполагат кое може да е и кое не.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X