Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциал за Астра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диференциал за Астра

Здравейте колеги. Астрата е 93г., 1,7 Дизел, седан. Замислил съм, за момента е само идея, да сменя оригиналния диф с малко по-бавен, за да имам повече мощност и да е по-бавна. Немога да открия инфо за фабричния диференциал.
    Мисля си, че същата кола, обаче комби, би трябвало да има по-бавен диференциал, но дали е така мога само да гадая.
    Някой има ли някакво инфо по въпроса? На моя диференциал няма никаква информция. А предполагам, даже съм почти сигурен, че маслото е общо със СК и дифа.
    Светът на Владо

До: Диференциал за Астра

За смяната се свалят 2-те полуоси,картерчето на скоростите,гаиката отляво(тя регулира дифа) и тои изпада.
    Това са числата на дифовете.
    Прикачени файлове
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
      За смяната се свалят 2-те полуоси,картерчето на скоростите,гаиката отляво(тя регулира дифа) и тои изпада.
      Това са числата на дифовете.
      Много мерси за инфото. Значи излиза, че седан и комби са с еднакъф диф, а комбо с различен. Ама това ми се струва, че важи за Кадет, а не за Астра... 1988г. Прав ли съм? А и Комбо астра не съм виждал, което не значи, че няма.
      2 зъба разлика на пиньона дали ще го усетя?
      Светът на Владо

Коментар

Усеща се,но на твоята би трябвало да пасне и дифа 4,53 от модела Ф10.Но не съм 100% сигурен.
        О,сега загледах,за да свалиш/смениш и пиньона се изтърбушва кутията както си е на колата,има и тънкости.А като я изтърбушиш направо от Ф10,която беше наи-къса,комплект
        Схемата не е за Астра,а за двигателите
        Последно редактирано от kalin09; 08-09-09, 17:54.
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Значи с 2 думи, щом трябва да разглобявам кутията става доста сложно...
          Светът на Владо

Коментар

Не е сложно,но си трябва опит.Бих ти обяснил как става нагледно.Скаип kalin092
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Не е сложно,но си трябва опит.Бих ти обяснил как става нагледно.Скаип kalin092
              Много благодаря за помощта. Ще се свържа. До колкоро разбирам пиньона е различен, а короната и нея ли тръбва да смена? Или тя остава същата,
              Светът на Владо

Коментар

Тази зъбна двоика върви винаги в комплект
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Тази зъбна двоика върви винаги в комплект
                  Така и предположих. На старо по моргите ли да търся или по магазините ще има?
                  Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                    Така и предположих. На старо по моргите ли да търся или по магазините ще има?
                    по магазините има, сигурно за около 2000 лв.
                    търси си цяла кутия 2-ра употреба и си свали само дифа. Един съвет от мен. Ремонтирай си фронтерата и не се занимавай с простотии.
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      по магазините има, сигурно за около 2000 лв.
                      търси си цяла кутия 2-ра употреба и си свали само дифа. Един съвет от мен. Ремонтирай си фронтерата и не се занимавай с простотии.
                      Фронтерата си я карам и нея чат-пат, ама сега видях, че и с леката кола има доста тръпка... ... хи-хи

Ще видя как ще се получи лифт-а и тогава ще преценя за диференциала дали ще го сменям. За сега идеята е да сложа "Екстриим" 14", за който не знам дали ще е нужен нов диф, макар и да съм наясно, че ще е много по-добре... Ако пък се получи нещо фрапиращо ще се наложи да слагам 15", което без съответния диф няма да стане...

За сега нещата са само в глвата ми и не съм сигурен, кое до къде ще докарам.
                      Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X