Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтерата придърпва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтерата придърпва

Мотора е Y22DTH с електроника PSG16 на помпата, 2003 година. Карам я безгрижно от 10 години, без никакви добавки, с гориво само на Лукойл. От известно време започна да придърпва при плавно подаване на газта в самото начало - движа се на задържане без газ и като пипна леко педала, започва да придърпва напред-назад. Това го има само в самото начало - като натисна повече педала за да премина "дупката", колата си тръгва нормално и върви без забележки. OPCOM-ма показва плавно нарастване на процентите на газта и проблема се усеща някъде до 22%, след това е ОК. Няма никакви грешки. Посъветваха ме да сложа добавка за прочистване на дюзите - сипах Redex 90ml и изгорих един резервоар, силата на придърпването като че ли намаля, но не изчезна напълно и сега пак си дърпа сериозно. Празния ход също играе от време на време, което го нямаше преди. Някой да има някакви идеи? Мерси!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Здравей , първи заподозрян ,особенно след добавката - смени горивен филтър ако не е сменян.Имах съсед със същата която се караше много , и с подобни симптоми сменяше филтър . и некаква цедка в резервоара.

Коментар

Да добавя , чисти дюзи на некакъв стенд в Казанлък.

Коментар

Горивния филтър е на 5000 км, сигурно се е позадръстил след добавката и ще го сменя с маслото, но имам съмнения, че това ще помогне. Купих колата от Асеновград със задръстен филтър и не можах да се прибера до София на собствен ход и имам представа какво е задръстен филтър - вървеше само на празен ход, пипнеш ли газта и заравя нос. Сега просто има една дупка в началото след което си е самолет. А за цедка в резервоара никога не съм проверявал - не знам дали имам?!
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X