Мотора е Y22DTH с електроника PSG16 на помпата, 2003 година. Карам я безгрижно от 10 години, без никакви добавки, с гориво само на Лукойл. От известно време започна да придърпва при плавно подаване на газта в самото начало - движа се на задържане без газ и като пипна леко педала, започва да придърпва напред-назад. Това го има само в самото начало - като натисна повече педала за да премина "дупката", колата си тръгва нормално и върви без забележки. OPCOM-ма показва плавно нарастване на процентите на газта и проблема се усеща някъде до 22%, след това е ОК. Няма никакви грешки. Посъветваха ме да сложа добавка за прочистване на дюзите - сипах Redex 90ml и изгорих един резервоар, силата на придърпването като че ли намаля, но не изчезна напълно и сега пак си дърпа сериозно. Празния ход също играе от време на време, което го нямаше преди. Някой да има някакви идеи? Мерси!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фронтерата придърпва
Свий
X
-
Горивния филтър е на 5000 км, сигурно се е позадръстил след добавката и ще го сменя с маслото, но имам съмнения, че това ще помогне. Купих колата от Асеновград със задръстен филтър и не можах да се прибера до София на собствен ход и имам представа какво е задръстен филтър - вървеше само на празен ход, пипнеш ли газта и заравя нос. Сега просто има една дупка в началото след което си е самолет. А за цедка в резервоара никога не съм проверявал - не знам дали имам?!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар