Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Frontera A Sport - ниско налягане на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Opel Frontera A Sport - ниско налягане на маслото

Здравейте, колеги,

Карам от известно време Фронтера А спорт 2.0 115 кс (X20SE), колата много ми харесва и ми върши много работа, но скоро след покупката й, започнаха проблеми със ниско налягане на маслото.

Смениха ми основни и биелни лагери (без да се прави шлайф на коляновия вал) и проблемът изчезна.

Минаха 6 месеца и стрелката за налягането пак постепенно започна да пада, сега е пак почти най-долу, макар все още да не присветва лампата за маслото.

Отвелно колата харчеше масло и сега харчи вече от порядъка на литър на месец и нагоре.

Дали е възможно разхода на масло да е свързан с ниското налягане или са два отделни проблема?

Дали пък ниското налягане не се дължи на некачествен ремонт и спестяване на труд за шлайфане на колянов вал?

Харча на масло и ниското налягане са два различни проблема. Смяната на лагери без шлайф си е тото,или ще стане или не.Най често не става .

Коментар

Сега предполагам ще трябва да се направи шлайф, но и отново да се сменят лагерите?
      Последно редактирано от Tihiyadon; 08-04-24, 20:13.

Коментар

Е тия дето са сега определено няма да станат.Шлайфа се на ремонтен размер а тия са стандартни предполагам,ако ги сложите тях въобще няма да вдигне налягане.

Коментар

Благодаря за информацията колега, ще се видя в ремонт, видяло се е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X