Обява

Свий
Няма добавени обяви.

фронтера 2.2дти натягане на верига

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• фронтера 2.2дти натягане на верига

колеги интересува ме дали е възможно да се натегне веригата на мотор 2,2 дти на фронтера,или е хидравли4на,защото ми се струва малко шумна

До: фронтера 2.2дти натягане на верига

Първоначално публикуван от kiril72 Преглед на мнение
    колеги интересува ме дали е възможно да се натегне веригата на мотор 2,2 дти на фронтера,или е хидравли4на,защото ми се струва малко шумна
    То по принцип самия мотор си е бая шумен...
    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

При Х2.0ДТЛ няма оптегачи. Почти сигурен съм че и при теб е така, за това не се притеснявай. Ако обаче не ти дава мира закарай колата на диагностика. Там поискай да погледнеш центровката на помпата в реално време....докато работи джипа. Когато я гледаш при загрял мотор промените в ъгъла на подаване на горивото са малки, почти незначителни и доста плавни. Ако веригата е разтегната, или хлабава се появяват едни пикове отвреме на време. Те са в порядък около половин до един градус, и затова неможеш да ги усетиш или чуеш. Това което ти казвам не е някакъв срвъх критерий но може да те ориентира. Другото което мотора мисля даже че е даже с две вериги събиращи се при ГНП-то. А шумната работа на опелите екотек обикновенно идва от вманиячаване в избора на масло, ако си с 5-40 ще е доста шумна. Моята вектра с 10-40 е поносима. Поздрави

ПП - На баща ми колата е на 340 000км Вектра Б 2.0ДТИ и веригата не я пипаме, да се надяваме да не се налага и за напред.

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
        Глупости, мотора може да е шумен ако са му врътнали 500-600000 км.,или има голямо предварение на помпата.Мотора има механичен оптегач на веригата,със спираловидна пружина и се натяга като М-ч 412.
        Последно редактирано от stoyko; 21-09-09, 22:53.

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
          До сега съм разглеждал 5-6 Фронтери с този двигател и като правя сравнение с Нисан или с Ленд Ровър на Опел двигателя ми се струва значително по-шумен;

Коментар

И аз гледах една в Сливен,голям таралясник беше- тракаше повече от камиона ми. .ба си случая -личеше си че двг. е отварян,само разкарването ни остана
            Последно редактирано от CarTest™; 22-09-09, 00:32.

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
              До сега съм разглеждал 5-6 Фронтери с този двигател и като правя сравнение с Нисан или с Ленд Ровър на Опел двигателя ми се струва значително по-шумен;
              Точно за това говоря..
              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от stoyko Преглед на мнение
                Глупости, мотора може да е шумен ако са му врътнали 500-600000 км.,или има голямо предварение на помпата.Мотора има механичен оптегач на веригата,със спираловидна пружина и се натяга като М-ч 412.
                колега имаш ли идея как то4но се натяга веригата като се разхлабят тези двете гаики дали тази пружина натяга веригата колкото е необходимо или има друга операция.

Коментар

Първоначално публикуван от kiril72 Преглед на мнение
                  колега имаш ли идея как то4но се натяга веригата като се разхлабят тези двете гаики дали тази пружина натяга веригата колкото е необходимо или има друга операция.
                  Ако има пружина , значи колкото и да натягаш , то тя е тази , която компенсира усилието , т.е. образно казано : веригата си се натяга колкото трябва . Иначе шума на веригата е специфичен и се различава от общото "тракане" на дизела . А ако шуми тя , значи и е дошло време за смяна . И по-добре смяна само на верига , отколкото на един куп други приключения .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ако сменяш верига по правило сменяш и зъбчатки.интересното е че зъбчатката на разпределителния вал се фиксира с една гайка централно челно върху вала без конуси без клинове , щифтове или нещо подобно , да се чудиш как не превърта .Пък веригата -все едно са я свалили от някое балканче мк 50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X