Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това нормално ли е ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Това нормално ли е ?

Здравейте , въпроса ми е свързан с това че , като карам по права отсечка или на дълго стрелката на температурата седи м/у 80 и 90те градуса , обаче като карам продължително време на ниска скорост или съм в задръстване стрелката отива на 101,102 градуса и остава там около минута и след това пак се връща на около 85 градуса ; Това нормално ли е , и според мен перките сработват на 98 градуса и дали трябва да бъде подменен датчика с по-нискотемпературен за да сработват по-рано ? Интересува ме също къде се намира датчика за включването на перките за охлаждане на Фронтера Б бензин ?

Благодаря на отзовали те се ;

До: Това нормално ли е ?

Аз съм с дизеларка и при мен седи на 85 градуса и не мърда.
    Температурата ми се вдига само и единствено ако температурата на въздуха е висока. Тази година стана няколко пъти при 40 градусовите жеги.

Коментар

Аз си мисля дали не е от това че термостата отваря на 92градуса , а перките сработват чак на 98 ?

Коментар

За мен краткотрайно до 110 не е проблем. Все пак системата е под налягане. Нали не влиза в червеното?

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
          Аз си мисля дали не е от това че термостата отваря на 92градуса , а перките сработват чак на 98 ?
          Нормално е да има марж м/у отворения термостат и принудителното охлаждане.Иначе и в други режими/сработва вентилатора примерно на 93-94 градуса/,ще охлажда принудително,вместо да пада температурата когато си в движение.Загуба от ресурса на вентилатора.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            За мен краткотрайно до 110 не е проблем. Все пак системата е под налягане. Нали не влиза в червеното?
            110 вече е в червеното, слава богу до там не стига, и все пак някой знае ли къде се намира въпросния датчик за перките ?

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
              110 вече е в червеното, слава богу до там не стига, и все пак някой знае ли къде се намира въпросния датчик за перките ?
              120 трябва да е червеното. Датичка се намира или след термостата на самата тръба или по радиатора. Поне при А е така. Бих започнал с промиване на цялата система + радиатора с вода, после термостат + датчик и тогава гледай за други грижи.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                120 трябва да е червеното. Датичка се намира или след термостата на самата тръба или по радиатора. Поне при А е така. Бих започнал с промиване на цялата система + радиатора с вода, после термостат + датчик и тогава гледай за други грижи.
                Всичко от горе споменатото е направено без датчика защото е някъде по главата и немога да го намера , а на Фронтера Б 110 е в червеното;

Коментар

Датчика на перката, поне при фронтера А е с две степени, първата изключва климатика втората включва перката и температурата при която се включва перката е 100 оС и се изключва при 95 оС, а термостата е напълно отворен при 107 оС. Ако смениш датчика с различен от фабричния ще имаш проблеми с климатика, имаше тема специално за това. Аз на моята фронтера съм направил перката да може да се включва и от купето с копче. Иначе всички които не са с виско муфа се държат по този начин.
                  А температурата на кипене я дават 123 оС.
                  Ето я темата: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13511

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                    Датчика на перката, поне при фронтера А е с две степени, първата изключва климатика втората включва перката и температурата при която се включва перката е 100 оС и се изключва при 95 оС, а термостата е напълно отворен при 107 оС. Ако смениш датчика с различен от фабричния ще имаш проблеми с климатика, имаше тема специално за това. Аз на моята фронтера съм направил перката да може да се включва и от купето с копче. Иначе всички които не са с виско муфа се държат по този начин.
                    А температурата на кипене я дават 123 оС.
                    Ето я темата: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13511
                    Моята кола няма климатик , 2те перки са последователно свързани и са само с 1 степен ,която е нещо средно между 1ва и 2ра степен като сила на въртене при кола с двустепенни перки;

Коментар

В такъв случай сигурно няма проблем да си смениш датчика с някакъв с по-ниски температури.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                        В такъв случай сигурно няма проблем да си смениш датчика с някакъв с по-ниски температури.
                        Тогава трябва и термостата да е сменен с такъв с по ниски температури.
                        0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

ОК кажете , къде се намира ? Сутринта гледах около термостата , големите мъркучи , по радиатора и датчик не се вижда , кабелите от куплунга който е за перките отиват дирекно в кутията с релета и бушони ,която е в/у десният ботуш ;

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X