Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Frontera 3.2 v6 2000 г бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Opel Frontera 3.2 v6 2000 г бензин

Здравейте,
    Съжалявам за "колосалното" закъснение, но най-сетне се натътрих да кача снимки и да "попиша" във форума.
    С "изтребителчето" вече минахме над 1 500 км и ( както не се хвали нова жена, шеф и т.н. ) за момента съм изключително много доволен от направената покупка...
    Вече твърдо мога да твърдя, че предишния собственик е преувеличил за разход 8,5 л / 100 км, но аз успях да падна на около 10 л, при условие, че карах в диапазона 90-100 км/ч. Ако си го карам както обикновенно 120 - 130 излиза около 11,5 л, което за 3 лв на 100 км и разлика от около 20 мин в пътя го пренебрегвам. Градско е около 13-14 л/100 км София, като зависи от трафик и куп други неща. Да отбележа, че всички замервания са с постоянно включен климатик.
    За момента опцията ГАЗ е тотално изключена поради факта, че градско се кара предимно Астрата ( има талон за инвалид ), а "изтребителчето" остава за извънградско и "кефче", но ако бензина прескочи 2.50 лв/л ще се замисля и за опция ГАЗ.
    Като "возия" не ми се говори - брат ми има BMW 2004 г. бензин 1.6 и не може да ми вземе старт ( адски го е яд и място не може да си намери ). На магистралата доказа, че 200 км/ч за него са нищо и въобще от гледна точка на динамика, скорост и управление по МОЯ преценка е точно това, което търсих. На офроуд го поразходих около 40-50 км по черни пътищи и определено съм много приятно изненадан - само веднъж ми се наложи да включа 4х4, но си признавам, че не съм го тормозил, защото все пак ми е да возя децата на сигурно, а не да го троша по чукарите ( съжалявам - знам, че форумът е за това, но не мога да си представя как го троша из чукарите и му дера боята по трънаците ).
    Това, което ме впечатлява до момента е, че снимките на двигателя са направени на 1 500 км каран от мен и абсолютно никъде не се забелязва теч на каквото и да било, включително и в подземния гараж, където нощува се паркира на едно и също място и няма "грам" следа от "локвичка" на някаква течност. Масло не гори ВЪОБЩЕ ( Астрата - 1 л / 5 000 км )...
    Единственото, което ме притеснява е втората снимка с ръждата на прага при задната врата - моля за съвет как най-безболезнено може да се изчисти и пръсне от моя страна, а не да се "мотам" по майстори.
    Другият проблем, с който се сблъсках е ТОТАЛНАТА липса на каквато и да било информация за този модел в интернет... Нищо не успях да открия като ръководство или просто НЕЩО различно от технически характеристики и обяви за продажба, та ако някой случайно се натъкне на нещо ще съм много благодарен да го сподели с мен.
    За тази нощ стига ...
    Прикачени файлове
    Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

До: Opel Frontera 3.2 v6 2000 г бензин

Нещо бартер за същата само, че печка...Тоя мотор ми е мечта....акциза ме спря да си взема само прасето...А ръждата дам е следствие от предишен удар....лекуването е сваляне на боята, обработка с един куп материали и после пак боя...Препоръчвам ти да го направиш по скоро и да я спреш по отрано, та поне докато ти си собствник да забравиш за този проблем...за инфо за мотора...малко тегово, някъде из английските сайтове четох нщо...в немските също има инфо...Може ли кръгче..
    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

До: Opel Frontera 3.2 v6 2000 г бензин

Хм, и моята има на точно същото място малко ръждица и само и единствено там.
      Може и да е слабо място за това купе въпреки че са поцинковани.
      Аз го минах с преобразувател на ръжда и май това ще му бъде понеже не е избило много още, поизми се а и като бягаш не се вижда ))

Между другото, във форума на Опел има богата информация по въпроса с боренето на ръждата. Различните препарати които се намират по нашите земи и тяхната употреба. За пръсването не те съветвам да го правиш в домашни условия ако не си се занимавал. По добре майстор да го направи че да не те е яд после.

Двигателя ти изглежда зверски, благородно ти завиждам :-)

Коментар

До: Stifter

При положение, че повече от 4 месеца търсих: мощен джип, бензин, 5 врати, икономичен, стрела на магистрала и да става за лек офроуд ( отговаря на 100 % на моите изисквания )- мисля, че за момента дори и откупна цена от 13 000 - 14 000 лв бих доста сериозно се замислил дали да продавам. ( виж като тръгне да се чупи и да създава проблеми ще ти се обадя да направим сделка ).
        Относно ръждата не вярвам, че е удар, защото я гледа майстор тенекеджия при огледа, а и същото петно го има и от другата страна ( явно слабо място ). Определено трябва да взема мерки преди началото на зимата, но засега събирам добри отзиви от майстори и определено май ще ходя при такъв...
        За "кръгче" не обещавам на никого ( за сега ), но като се видим на някоя сбирка ще решим...
        Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

Коментар

До: Stifter

Първоначално публикуван от asspida Преглед на мнение
          При положение, че повече от 4 месеца търсих: мощен джип, бензин, 5 врати, икономичен, стрела на магистрала и да става за лек офроуд ( отговаря на 100 % на моите изисквания )- мисля, че за момента дори и откупна цена от 13 000 - 14 000 лв бих доста сериозно се замислил дали да продавам. ( виж като тръгне да се чупи и да създава проблеми ще ти се обадя да направим сделка ).
          Относно ръждата не вярвам, че е удар, защото я гледа майстор тенекеджия при огледа, а и същото петно го има и от другата страна ( явно слабо място ). Определено трябва да взема мерки преди началото на зимата, но засега събирам добри отзиви от майстори и определено май ще ходя при такъв...
          За "кръгче" не обещавам на никого ( за сега ), но като се видим на някоя сбирка ще решим...
          Може наистина да е някво слабо място, макар че аз имам 2 броя(едната от 99 другата от 02 година) и нямат наченки за такова нещо...Странно е наистина...А на мене ми стига и да ме повозиш е така да вида само разликата каква е...(то ясно, че ще е голяма де).Може да видиш и печката леко надута как върви...
          Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

От: Opel Frontera 3.2 v6 2000 г бензин

Някой би ли ме насочил каква фронтера да избера с ръчни или автоматични скорости като тази с автоматични има опцията R/D LOOK ,стана ми ясно че тя е part time 4x4 като го има това R/D LOOK означава ли че може да се кара и на сух асфалт с 4x4? И има ли такива фронтери с R/D LOOK или ме залъгват фронтерата е 3.2 EDI автоматик?

Коментар

От: Opel Frontera 3.2 v6 2000 г бензин

За ръчни, или авт. ск. колега ти си този който трябва да реши какво иска...

Въх! в контекста на Фронтерата нито R/D LOOK, нито EDI знам какво е

п.п. Съществува легенда, че някои фронтери имат TOD (Torque on Demand), но не е много полулярна измежду съформуците
              Последно редактирано от bushiDO; 11-01-15, 21:27.
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X