Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукан изпускателен колектор X22XE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спукан изпускателен колектор X22XE

Здравейте,

Доколкото знам заглавието е хронична болест на тези мотори(това да им е кусура).
    Та при мен имаше една хубава 5см-ва пукнатина точно по средата м/у 2 и 3 цилиндър и плякаше звучно още с покупката.
    След подходящ прогрев на колектора я заварих с електроди за чугун и... "ах, мамка му" звука не се измени ни най-малко.
    След подробен оглед и поизгорени пръсти се оказа, че са скъсани шпилките на 1ви цилиндър, гарнитурата прегоряла и от там това дразнещо плякане.
    На времето в сервиза ползвахме една бяла паста за ауспуси, но не я намерих никъде(нали ви казвам, че продавачите по принцип не знаят какво продават).
    Преформулирах търсенето за да открия някакъв "силикон" устойчив до 1500 градуса.
    Свалих колектора, почистих наоколо и обмазах гарнитурата двустранно.
    Успях да сменя едната шпилка от скъсаните.
    Доволен съм от резултата.

До: Спукан изпускателен колектор X22XE

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
    Здравейте,

Доколкото знам заглавието е хронична болест на тези мотори(това да им е кусура).
    Та при мен имаше една хубава 5см-ва пукнатина точно по средата м/у 2 и 3 цилиндър и плякаше звучно още с покупката.
    След подходящ прогрев на колектора я заварих с електроди за чугун и... "ах, мамка му" звука не се измени ни най-малко.
    След подробен оглед и поизгорени пръсти се оказа, че са скъсани шпилките на 1ви цилиндър, гарнитурата прегоряла и от там това дразнещо плякане.
    На времето в сервиза ползвахме една бяла паста за ауспуси, но не я намерих никъде(нали ви казвам, че продавачите по принцип не знаят какво продават).
    Преформулирах търсенето за да открия някакъв "силикон" устойчив до 1500 градуса.
    Свалих колектора, почистих наоколо и обмазах гарнитурата двустранно.
    Успях да сменя едната шпилка от скъсаните.
    Доволен съм от резултата.
    Супер, но не пишеш какъв е този силикон, който си ползвал. Марка, цена, магазин? Че и при мен "припляква", но за сега само първите 2-3 мин. докато загрее.

Коментар

Ами да, след запалване "пляка" заради режимите в които го вкарва компа - предварение, смес...после утихва на празен ход. Под товар си пляка пак поради смяна в режимите - по-късно запалване, смеси и т.н. Въобще пляка когато горенето "остава" частично вън от цилиндъра.
      "Силикона" беше нещо марково...може и Церезит да е било, не съм сигурен. Като се прибера довечера ще погледна. Черна туба, за пистолет, цената 5,50лв.
      Пак казвам спуканото се заварява с електроди за чугун, след прогряване на колектора. Пастата е за уплътняване на гарнитури.

Коментар

Задължително смени и другата скъсана шпилка. От температурните колебания постоянно ще се деформира колектора и отново ще се нацепи. Казвам го от опит защото не послушах по-опитните колеги от форума и карах 300-400км без двете 1-ви шпилки. После ремонта на колектора беше много труден - множество заварки, фреза и още по - трудно сменяне на шпилките.
        Ето темата в която описвах своя проблем:
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59129

Поздрави и успех!

Коментар

Благодаря за съвета! Изчетох ти премеждията. Бих казал че се вкарваш във филма с многото мнения, от които не избираш нито едно.
          Някой чул, друг видял...накрая и така не става...
          За колегата питащ за марката на "силикона" - Penosil oven sealant 1500+.

Коментар

Ето това съм ползвал аз и останах доволен.
            Дано да съм полезен!
            Прикачени файлове
            [CENTER]OPEL FRONTERA 2.0 SPORT CABRIOLET![/CENTER]
            [CENTER]КЕФ ТИ ДЖИП, КЕФ ТИ КАБРИО![/CENTER]

Коментар

От: Спукан изпускателен колектор X22XE

а след заваряването някакъв проблем при заварката

Коментар

"Титан" имат подобен силикон даже "Прити" Лясковец си лепят прозорците на камините с него.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

"а след заваряването някакъв проблем при заварката"

До сега, не. Но да кажем че съм на ти със заварките.

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
                    "а след заваряването някакъв проблем при заварката"

До сега, не. Но да кажем че съм на ти със заварките.
                    Здравейте, темата е много стара и кой знае дали някой ще погледне.
                    Имам едно питане: при мен също го има това плякане - дали влияе на работата на ламда сондата, че първия път трудно пали????

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X