имаме фронтера 2,2 16v с метанова уредба пълна инжекция преди няколко дни прекъсваше на бензин, а на метан вървеше без пролем, след това отказа да ъде запалена на бензин - не е повредена помпата ббензин има до двигателя, а от два дни неможем да я запалим и на метан. Моля, за помощ
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем с паленето 2.2i 16V
Свий
X
-
До: проблем с паленето на нашата кола
Причините да не пали една кола са три
-няма гориво
-няма ток
-и двете
Казваш че гориво /бензин /до двигателя идва,метан по подразбиране също.В такъв случай започни от най-лесното, виж си кабели и свещи.Огледай разните електро клапани,да не би да не превключват метан-бензин,или пък да пускат и двете горива едновременно.Не казваш трупала ли е грешки/светеше ли символа-проверка на двигателя/,ако да, изключи за минута две акумулатора да изчисти грешките и евентуално да тръгне на бензин.Запали ли,отиваш на газаджия и не е зле някой да погледне след някой ден компютъра, и да види какви грешки събира.Моята е с умряла ламбда сонда и след като покарам на бензин и понатрупа грешки отказва да запали.Дай повече подробностти за уредбата ,къде е слагана,всичко ли е слагано.Може да кажеш и откъде си и току виж решението на проблема било до вас.Румен Николов
0888 358 572
-
гориво има защото заредих метан и се прибрах, а преди това ходих на сервиз и казаха, че е бензиновата помпа и след като се уверихме че маркучето в помпата е здраво защото се съмняваха че е пукнато отказа и на метан, а бензин има половин резервоар. съпругът ми се видя в чудо защото я караме вече повече от година и сега проблем. ние сме от варнаПоследно редактирано от zlval4evi; 16-08-09, 19:42.
Коментар
-
Колежке,какво "маркуче в помпата" сте гледали?При вариант метан пълна инжекция,колата пали на бензин задължително,до добиване на 30/40-на градуса на водата,после обръща на алтернативното гориво.Ако помпата е починала,как да запали,след което да работи на метан?Първоначално публикуван от zlval4evi Преглед на мнениегориво има защото заредих метан и се прибрах, а преди това ходих на сервиз и казаха, че е бензиновата помпа и след като се уверихме че маркучето в помпата е здраво защото се съмняваха че е пукнато отказа и на метан, а бензин има половин резервоар. съпругът ми се видя в чудо защото я караме вече повече от година и сега проблем. ние сме от варна
Явно не можете да направите самодиагностика-идете пак в сервиз,който да разчете компютърните грешки.
Колко години сте я карали е без значение.
Сигурно и горивен филтър не сте сменяли-с нашите бензини това е груба/най-вече финансова като следствие/ грешка.Личен опит.
Коментар
-
Не всички газови/метанови уредби могат да палят директно на газ. Голяма досада, но факт.
п.с.
За да не работи и на двете горива, причината най-вероятно е в запалителната уредба. Проверете първо за искра и после хранителната уредба.
Коментар
-
Не,незнам че може директно на метан.Кога какво сте се научили-също.Пишеш,че нямало проблеми,сега че релето било изгоряло преди време.Но не написа какъв маркуч откъде извадихте при проверката на помпата.Първоначално публикуван от zlval4evi Преглед на мнениети незнаеш ли че може да се пали и на метан, ние се научихме когато изгоря релето на бензиновата помпа. горивнят филтър е сменен и най вероятно според съпругът ми са дюзите защото горивото се връща
Като се връща гориво/работеща помпа/,на колко бара е налягането в системата?И ако това е бензиновата верига,какво общо има с метановата.
Конкретизирайте дефекта,така е безсмислено да си приказваме сладки приказки!
Коментар
-
ако знаеш как всички могат директно имаме кадет на пропан и него знам как даго запаля директно независимо, че и двете коли по принцип палят на бензин и сами обръщат на газ за всичко си има начини и ние ги научихме от сервизите
съпругът ми незнае какъв е проблемаи затова потърсихме помощ във форума и все пак той мисли че е компаПоследно редактирано от maxxx; 17-08-09, 08:11.
Коментар
-
До: проблем с паленето 2.2i 16V
Залагам, на капачка, кабели, свещи, палец, бобина, филтър, дюзи за чистене. От друга страна ми намирисва на изгорели дюзи, ако се е карало дълго време на метан с изгоряло реле за бенз. помпа както се установи по-горе.
no signature no problems
Коментар
-
Сега,ще пиша бавно...Първоначално публикуван от zlval4evi Преглед на мнениеако знаеш как всички могат директно имаме кадет на пропан и него знам как даго запаля директно независимо, че и двете коли по принцип палят на бензин и сами обръщат на газ за всичко си има начини и ние ги научихме от сервизите
Аз също паля директно на пропан лятото.Има два вида прехвърляне на алтернативно гориво-при достигане на обороти/намотан кабел върху бобиновия такъв/ и температура на охлаждащата течност,която добивайки съответни градуси,дава инфо на компа/газовия/ да превключи.
Попита за Фронтерата-гледам да те упътя със съвет.Започна да даваш акъл как било с Кадета,какво съм знаел,паленето директно на газ дали съм го чувал и т.н.
Ако искаш/те помощ било и само със съвет,определено не е това начина!
Формулирайте конкретен въпрос и ще ви бъде отговорено-успоредно с това има стотици мнения и решения на аналогични проблеми като вашия.Защо не четете,а създавате нова тема?
Вярно,че е по-лесно,но няма кой да допусне подобна свободия!
Коментар
-
До: проблем с паленето 2.2i 16V
извинявам се но не съм се заяждала. прочетохме всичко побликувано преди да пишем и понеже не намерихме там проблем поискахме съвет. с изгоряло реле е карана 27 км да приберем в къщи. а за да я запалим на метан се наложи да бъде излъган компютъра и затова вече мислим че може да е той. някой ни посъветва че може да е натрупал грешки. благодаря на всички. днес я закарахме в сервиз
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар