Тръгнах за съзтезанието в Рудозем и в Хвойна на една бензиностанция заредих лоша нафта и след това ми започна проблема.Джипа ми не искаше да вдигне повече от 2000оборота.До 2000 няма никакав проблем,набира си както трябва но мине ли ги забива предницата,чува се мачене на мотора и яко пушене.С мъки и нерви стигнах до Смолян и там смених всички филтри но пак същото.Мислех че може да е запушена сондата в резервоара махнах маркуча на нафтата и продухах с копресор но без резултат.Мотора е 2.5 TDS Opel Frontera.Ако някои може да ми помогне със съвет или нещо друго нека да пише тук или да ми се обади на 0889414199,Благодаря предварително на всички
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моля за съвет - 2.5 TDS
Свий
X
-
Моля за съвет - 2.5 TDS
Със себе си съм имал повече проблеми,
отколкото с всеки друг човек. Нямам по голям враг от самия себе си!!!!!!
Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508Тагове: Няма
-
До: Моля за съвет - 2.5 TDS
Колега, по проблема ти има изписана камара информация. Просто ползвай търсачката и ЧЕТИ ... Не, че нещо, ама просто ни е писнало по 100 пъти да повтаряме едно и също. Само като идея-провери си дебитомера и вакуумните тръбички по уестгейта.... Ако не са те-помпата....
П.П. Чудя се как те е изтървал Макса да те "сдави"....
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
-
Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеКолега, по проблема ти има изписана камара информация. Просто ползвай търсачката и ЧЕТИ ... Не, че нещо, ама просто ни е писнало по 100 пъти да повтаряме едно и също. Само като идея-провери си дебитомера и вакуумните тръбички по уестгейта.... Ако не са те-помпата....
П.П. Чудя се как те е изтървал Макса да те "сдави"....
Със себе си съм имал повече проблеми,
Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508
Коментар
-
Куздов,мерсаж за адмирациите...
Обаче,понеже от кофти нафта съм го гризвал,докато си вадех хляба с геврек-зарежда колегата гняс и какво да му стане на дебитомера.
Озадачи ме след смяна на филтри и продухване на магистрали какво се е случило като дефект.Търкалял съм доста камиони и бусове,но като им оправех филтри и зимата газ,спирт,дори бензин малце ако са ме обули някъде с лятна нафта съм подкарвал каруцата.
Верно,че тоя италианец ми е мътен,но трябва нещо да е преодоляло филтриращата система и да се е намъкнало в помпата.Дюзи такива индикации не дават.
Най-рядко гледам да разчитам на кофти стечени обстоятелства-нещо да е дрегясало когато е заредено горивото.Другия вариант е колегата да си мисли,че е от нафтата,а да се е появил дефект в хранителната уредба.
Пуста и самодиагностика-толкова е елементарна,а никой не иска да и ползва услугите.
Сервиз с компютър е алтернативата-съвет към създателя на темата,както и ако не е обект на Интерпол,да напише от къде е,по-лесния начин за съвет спрямо сервиз,колега с опит от форума в същото населено място и т.н.
Коментар
-
Понеже половината от работата ми е свързана с поставяне на "диагнози" по телефона, като симптомите ми ги съобщават хора, които хабер си нямат как им работят уредите, съм свикнал да преценявам по последствията и поведението на машината, не по предисторията... Е, понякога греша, но в 70-80% от случаите познавам
...
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Така,така-сбъркана диагноза и набедено горивото за предпоставка.Има смисъл и то не малък.
Пак я докарваме до сервизиране и диагностика-залагам 1,46 на помпата.Като не се знае къде е автомобила,друго освен врачуване и комар не ни остава.
Коментар
-
То хубаво че е сменен горивен филтър, ами ако има някой които е във самата помпа на входа и? Както на карбураторите на Ладите. Не знам къде, но четох за подобен проблем и се оказа че на входа на помпата имало някъкъв твърд гъбоподобен филтър които беше побъркал собственика докато го открие че го има! Нямам идея тази помпа дали има подобно нещо , но си струва да се огледа още веднъж!
Поздрави!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Имах същя проблем.Стига до 2000 оборота и турбото изклучва и с големи мъки стига до 2500.При мен се оказа някакъв датчик които е показвал -100 градоса и за това се е изклучвало турбото.Пробаи да е качиш на комп и при теб може да е същото
Коментар
-
При първа възможност отивам на комп но миналата година пак със лошо гориво стана същия проблем.4 часа висях на компа в опел и накрая стигнаха до извода 4е първата дюза която е електронна е отишла и е за смяна.Оказа се оба4е 4е е 1800лв.Един възрастен маистор ме дръпна настрани и ми каза да си из4истя резервоара и след това вси4ко се оправи.Сега пак е същия проблем само 4е с 4истенето на резервоара нищо не стана.Изобщо не им вярвям на тия от Опел затова търся помощ тук във форума
Забравих да кажа че съм на хижа паашалийца но не проблем да скокна до Пловдив.Ако някои знае каде в Пловдив могат да погледнат машината да казва.
мод едит:ползвай "Ч" вместо четворки,"уговорката" за правописа си я има в правилата,които си подписал при встъпването в портала.Последно редактирано от maxxx; 22-08-09, 09:07.Със себе си съм имал повече проблеми,
Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508
Коментар
-
Колеги,
днес ходих да чистя грешки и да ми видят имобилайзера, че не от първия път познава ключа и... след процедурата се яви този ефект - до 2к об/мин и след това зор! Майстора не се притесни и ми каза да я оставя, и да действа! Пита само имам ли съмнения в турбото. След час минах да го видя... компа беше разчастен на съставните си части, а след още час "колата" тръгна и то по-добре от преди! Каза, че е от настройките на компа! Така, че... възможна причина е ЕКУ-то, но внимавайте кой разбирач пипа!!!
Весело посрещане на НГ
Коментар
-
Първоначално публикуван от proff Преглед на мнениеКолеги,
днес ходих да чистя грешки и да ми видят имобилайзера, че не от първия път познава ключа и... след процедурата се яви този ефект - до 2к об/мин и след това зор! Майстора не се притесни и ми каза да я оставя, и да действа! Пита само имам ли съмнения в турбото. След час минах да го видя... компа беше разчастен на съставните си части, а след още час "колата" тръгна и то по-добре от преди! Каза, че е от настройките на компа! Така, че... възможна причина е ЕКУ-то, но внимавайте кой разбирач пипа!!!
Весело посрещане на НГno signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеХехехе, и кво настройл ти е компа като го е отворил на съставните му части? Това да не е телевизор Юност бре какво ще му настройва, да няма потенциометри в тоя компютър. Баси невежите лъжци са тия майстори....
Коментар
-
Ми той сигурно му е чистил грешките с парцал и вода...
Първоначално публикуван от proff Преглед на мнениеНе, потенциометри няма, но с поялник и някой нов елемет... стана самолет!Последно редактирано от kuzdov; 30-12-09, 18:43."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
E-e-e-e пък Вие! Момчето с това се занимава и като гледам как го търсят варненци! Къде по-нови и скъпи коли прави. Мисля, че знае какво прави, иначе нямаше да си оставя колата там! Фактически основната задача беше да си познава ключовете и да стартира всеки път от раз... в "Каргоекспрес" гледаха преди това, диагностика и... трябвало нов ключ, че тогава да щели да му мислят... можело и да е проблем на компа... А и какво може да стане... втора ръка ЕКУ сигурно 200-300 лева, коли за части бол!
П/С Като покарам и ако нямам забележки ще пиша!
Весели празници!
Коментар
-
Първоначално публикуван от proff Преглед на мнениеE-e-e-e пък Вие! Момчето с това се занимава и като гледам как го търсят варненци! Къде по-нови и скъпи коли прави. Мисля, че знае какво прави, иначе нямаше да си оставя колата там! Фактически основната задача беше да си познава ключовете и да стартира всеки път от раз... в "Каргоекспрес" гледаха преди това, диагностика и... трябвало нов ключ, че тогава да щели да му мислят... можело и да е проблем на компа... А и какво може да стане... втора ръка ЕКУ сигурно 200-300 лева, коли за части бол!
П/С Като покарам и ако нямам забележки ще пиша!
Весели празници!Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар