Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опел Фронтера ПРОБЛЕМ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Опел Фронтера ПРОБЛЕМ

Имам опел фронтера 93 година къса база 2.0i. Проблема е че след като смених маслото държи високо налягане. От какво може да е това и как да се оправи

До: Опел Фронтера ПРОБЛЕМ

Високо,ниско...топъл,студен двигател...Къде стои стрелката и при какъв топлинен режим на мотора?
    Ако е сменен маслен филтър,той е потенциалния проблем.

Коментар

При топъл двигател нормален режим на мотора.При подаване на газ стрелката на маслото се вдига до край а като пусна газта стрелката спада. Масления филтър е сменен без клапан.

Коментар

Въпросът е,като държиш над 2800 оборота,дали стрелката от максимум пада до 3/4 на скалата.Това е поведението на регулиращия клапан за налягане на маслото.Писах за филтъра,да не пречи на клапана в магистралния път на маслото.
        п.п.-нормално е да пада стрелката на маслото като отнемеш газта.Тя реагира на обороти на мотора.

Коментар

Според мен просто са ти сипали хубаво масло. Ако на пръчката не е над максимума не мисля, че това е проблем а точно обратно.

Коментар

Ех , да ти имам проблема!!!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Все пак, трябва ли да се вдига чак до края на скалата? Не знам за Фронтера, но за колите, за които знам, това е беда.

Коментар

Близва последната черта и после пада на 3/4.Това над 2500/600.
                После си варира по скалата.Това при положение,че на загрял мотор при тихи обороти ми стои стрелката на 1/4.

Коментар

Първоначално публикуван от siskoo-atv Преглед на мнение
                  При подаване на газ стрелката на маслото се вдига до край а като пусна газта стрелката спада..
                  И къде видя проблем в подобно поведение на стрелката? Така трябва да е. По-скоро преди не ти е било наред...
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    И къде видя проблем в подобно поведение на стрелката? Така трябва да е. По-скоро преди не ти е било наред...
                    Еми, има го и другия момент - купуваш си джипката, която предния собственик е карал с евтино минерално масло, съптветно има доволно количество налепи. Сипваш синтетика. Синтетиката започва да мие и сваля де що има, и изпозапушва някои нещица, при което налягането се вдига.

Ама, това по принцип. Явно случая не е тоя.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Какво ти беше маслото преди това и какво сипа при смяната

Коментар

Когато се преминава от минерално към полусинтетично масло задължително или препоръчително ли е да се използва промивно масло

Коментар

Първоначално публикуван от gogodim Преглед на мнение
                          Когато се преминава от минерално към полусинтетично масло задължително или препоръчително ли е да се използва промивно масло
                          Препоръчително е.От минерално към синтетично-задължително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X