Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера А подгрев седалки.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Фронтера А подгрев седалки.

    Къса база 1997г.
    Някои екземпляри имат подгрев на предните седалки. Копчетата са в ляво от касетофона. Въпроса е копчетата са просто прекъсвачи, нали? Натискаш копчето - топли? Натискаш копчето - спира да топли? Няма таимер или нещо подобно?

  • #2
    Да споделя какво съм намерил, някой може да реши да слага седалки с подгрев:
    само ключове са, елементарни, трябва + след контакт и бушон, минус, още един + от габарит за осветление на самите ключове и това е. От ключовете излизат два кабела + за самите подгреви, минус за подгревите може да вземете от всякъде. Кабелите ( освен + за габарита ) е добре да са поне 1,5 мм2. Подгрева - варианти много. Оригинални седалки, седалки от друга кола, само реотани, китайски, маркови, али експрес...

    Коментар


    • #3
      Днес ги свързах, много практична екстра, за без пари.
      Съвсем друго е усещането на 10 секунда да ти стопли седалката, парното си е парно, но подгрева си е безценен през студените месеци.

      Разбира се в Лидл има подгревателни калъфи за седалки. Лично на мен не ми харесват, да ми се набръчкват под мен, да ги ръгам в запалката и т.н.

      Коментар


      • #4
        Въпрос на мерак е тази екстра... В колата ми не вее така, че като съм облечен за зимни условия, частите от тялото ми, на които ми е некомфортно понякога са далеч от седалката и облегалката а това са ръцете, понякога краката и тиквата (гола е). Затова гледам парното на колата ми да работи прилично, и карам с шапка и ръкавици понякога докато се затопли купето. В една студена стая веднъж една бивша беше турила едно ел. одеало под завивките... едвам го изтраях няколко минути Та... въпрос на усещане и индивидуален мерак. За мен това не е необходима екстра, но други ги кефи.
        ОФА КБ X20SE + метан

        Коментар


        • #5
          Мерак да - интересното е, че има хора дето искренно не харесват такъв подгрев. Луди всякакви...

          За мен лично си е ОК - парното и вентилацията трябва да работят на 100% , това е ясно, но все пак в студена кола парното идва след известно време, подгрева веднага. А ако караш на кратки разстояния, парното не може да стопли толкова бързо. Пък ми се е случвало парното сгрява, но на тялото му е студено от студената седалка.

          Разбира се, подгрева е добре да се ползва докато се климатизира купето.

          Коментар


          • #6
            Да затова съм монтирал суха печка качвам се по къси ръкави при минус 20 мога да седя с часове без колата да работи докато подгрева работи при запален автомобил и ти грее само гъза а пак караш със шапка . Е това е екстрата която си струва. Трябва ти реле а копчето да го управлява. Иначе ще запалиш копчето.

            Коментар


            • #7
              Реле не ти трябва, нищо няма да запалиш. Тока е малък и нормално копче е идеално за целта. И освен гъза ти грее и гърба, ха ха.

              За това, че трябва да работи мотора - ами нали това е целта, качваш се, палиш и тръгваш и веднага ти сгрява гърбинката.

              Сухата печка е доста безмислена, според мен.
              Харчи гориво колкото, ако мотора работи на празен ход ( мерил съм го), не стопля антифриза ( за топъл старт), като я спреш веднага замръзваш. И най важното - харчи 9-10 ампера ток - за горивна помпичка, електроника, вентилатора... Трябва ти голяяям, качествен и скъп акумулатор, иначе ще буташ за да запалиш. Освен това струва доста пари, иска грижи, място за монтаж, сложен монтаж. За подгрева на седалките имаш два кабела, монтират се лесно.

              Ако ще е печка - задължително водна.
              Топъл старт на мотора, парното загряло и т.н.
              Печката се пали с копче, дистанционно или GSM модул и става нещо найтина истинско.

              Коментар


              • #8
                Мда колега харчи 250 грама нафта на час. Качваш се в колата и вече е 20 градуса и не само гърба и гъза ми и на ушите ти е жега. Твоите приятели китайците са я направили като куфарче много е сложен монтажа захранване 12волта и един отвор за ауспуха за 250 лева. Кеф цена няма бях я монтирал в ОФДБ в багажника сега ми е в пикапа. Имам я вече пета година няма стъргане на лед няма студ

                Коментар


                • #9
                  На моята ОФБ си имам фабрично подгрев на двете предни седалки, на двата бутона са с по две мощности, по-слабо и по-силно, ами освен за проба, никога не съм ги пускал, парното ми е било напълно достатъчно, може би защото седалките са с плат а не с кожа и не ми е било студено, единствената екстра която за толкова години имам за подгрева и не съм изпитал нужда да ги пусна нито веднъж.

                  Коментар


                  • #10
                    Не ме разбирай погрешно - аз съм "за" всичко което повишава комфорта в купето. Това, че караме стари коли, не означава, че трябва да мръзнем. Или да се пържим лятото.

                    На другата ми кола имам печка, водна, оригинална, и знам за какво говориш. Като се кача в колата, вътре е топло, прозорците са чисти, паля и тръгвам.

                    За твоята печка - пропусна само снабдяването с гориво. Ако е от резервоара, още дупчене, помпичка, кабели...
                    Ако имаш втори резервоар в багажника - лошо...
                    Или си има резервоарче в самата печка?
                    Всъщност каква е печката, дай линк някакъв, моля!

                    Такива сухи печки обикновенно се слагат на бусове, където парното не сварва да стопли най задните седалки и на камионите, докато спят шофьорите. Но със сигурност има и предимства.

                    Между другото водна печка се слага лесно, режат два маркуча и това е. Акумулатора е на 20 см, място в коша на мотора бол, не ти пречи в купето (багажника), няма нужда от дупчене за ауспух...

                    Коментар


                    • #11
                      Всичко е монтирано изглежда като куфар за инструменти не знам как се https://www.aliexpress.com/item/1005001557236695

                      Коментар


                      • #12
                        Не разбрах как се снабдява с гориво.
                        Линка не е активен, може би е остарял.

                        Коментар


                        • #13
                          Тук не ми е ясно това с линковете ако искаш на вайбар да ти пратя

                          Коментар


                          • #14
                            Всеки сам си преценява, кое му е комфортно и кое не Пак казвам, че мнението си е лично мое, но и с впечатления от приятели и познати-подгрева на седалките не го смятат за някаква яка екстра и малцина го ползват Ако седалките са кожени има някакъв смисъл да се пусне за 5мин. иначе... въпрос на разбиране за кеф Печките не са лошо нещо особено мокрите и особено, ако карате дизел. Сухата печка и особено мега китайска, и работеща без да съм близо до нея... честно казано не бих си я причинил Отделно доставките от Китай над 30лв. вече се облагат с приличен данък така, че накрая, колко ще излезе сметката... Не ме взимайте много насериозно, просто си чеша пръстите, че напоследък активността тук никаква я няма Между другото май иде пролет, като гледам
                            ОФА КБ X20SE + метан

                            Коментар


                            • #15
                              Днес запалих, оставих я да загрее, влизам вътре, вътре верно топло, ама нещо...еее седалката студена, ха ха. Пуснах реотана, бе ще ме извинявате, ама нищо общо.

                              Пак казвам, и аз имам познати дето викат - айде стига лиготии, едно време Жигули-то да не е имала подгрев. Честно, не мога да се съглася. Те същите хора викат - за кво ти е климатик, то не е много горещо, само 36°С е. И после целите обляни в пот псуват глобалното затопляне.

                              То имаше и един виц - къде се къпете, ааа на ряката, ами зимата - е то колко е тя зима, няколко месеца...

                              Абе то може би е до човека, аз предпочитам да ми е комфортно, лято, зима, в колата, в къщи.​​​​​​

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X