Обява

Свий
Няма добавени обяви.

X22XE - или цената на два ремонта.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: X22XE - или цената на два ремонта.

    А какво стана с налягането, откри ли нещо?
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

    Коментар


    • #17
      От: X22XE - или цената на два ремонта.

      Мисля ,че да.След много обикаляне около моторния отсек,чесане по глави,игра на чичко доктор със слушалките и прочее езически ритуали,стигнахме до заключението,че леглото на десния разпределителен вал е поизносено и когато двигателя загрее се получава хлабина и оттам лек пропуск на масло.Ако двигателя е загрят само до 90 градуса ,налягането е в норма и резонанса който се чува на слушалките при 2500 оборота го няма.Обаче отиде ли веднъж до 107градуса,явно маслото му спада вискозитета а и леглото на разпределителния вал се поразшири,и се получава ефекта на по ниското налягане.Направих експеримент и пъхнах в маслото подобрител на визкозитета и нещата дойдоха на мястото си.Ама временно,щото това лайно работи колкото джамбазите да продадат колата с изпилените лагери на някой балък. Но след този експеримент реших да сложа от тъй наречените рейсингови масла -10w60; 0w50-пълна синтетика разбира се. От тях се очаква да са с повишена термична устойчивост.Другата седмица ще го сменя ,после ще ида до морето да понаправя малко километри и ще пиша тук дали съм си дал нахалост парите.
      Румен Николов

      0888 358 572

      Коментар


      • #18
        От: X22XE - или цената на два ремонта.

        Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
        Така.Вече се возя.Със ремонта, приключих и сега ще опиша какво се сменя при основен ремонт на този двигател и най вече колко струва.Позабавих се ,ама трябваше да покарам малко.Не съм очаквал колко е енергична е тази кола с нов мотор.Карам я на газ,досега съм минал 2000 км и съм сменил веднъж маслото / на 500 км/. Разход извън града -около 12на сто ,при скорост 90-100.Повече не съм я натискал,с редки изключения ,при изпреварване..
        Почвам да се чувствам неудобно, че не ти дадох мойта фронтера. Ама и аз още си я карам.
        Иначе ще се учудиш още, когато навъртиш и стигнеш до 8000-10000 км. Тогава се отпушва още повече двигателят и то озсезаемо. А на около 20000 е следващото. Тогава даже спира и да харчи масло. Ще се увериш сам. Аз вече минах по този път и сега "бера плодовете" на чичо Лозан.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X