Имам запитване карам опел фронтера имам направен лифт 8см , изкам да сложа 33 инчови гуми . Та моя въпрос е дали двигателя ще се мъчи много той е 2.5 тдс 115кс, дали ще ги кара без проблем .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За гуми 33 инча
Свий
X
-
До: За гуми 33 инча
Дълга/къса база?
Джантите 15" или 16"?
Състояние на мотора,мостовете?
Мисля си,че ще стане труп.За ускорението дума не отварям,за динамика при изпреварване също.Отделно дифовете ще се тормозят и от тежината на гумите.
За влизане,ще влязат.
-
За да влезат 33" при фронтерата трябва да имаш 3" лифт на окачването и 3" боди лифт. Говоря за без да се реже калника. Ако го резнеш може и с по-малко лифт. Така ще се запазят максимално артикулациите.no signature no problems
Коментар
-
Някой има ли идея какви са предавателните числа на дифовете?
Колкото до другото - ако има някой да ти предостави неговите гуми за тестване би било най-добре. Така ще прецениш за себе си дали ти допада.
Гумите ти в момвента са 29 инча. 33-ки са значително по-големи и разлика в динамиката определено ще има, при това не малка. Ще трябва да го караш само в обороти (вероятно над 2000), от там надолу ще е мъртвец, и ще поема бавно и мудно.
Не знам колко тежи фронтерата, но терано 2 с 31-ци (при щатни 29-ки), тежащо 1700кила, чипосано на 145 коня и 310Nm, пак ми е леко мудничко в ниските, и мисля за по-бавни дифове, за да компенсирам гумите. А ти си и по-тежък, и по-дълъг, и с по-голям лифт от мен.
Не знам. Въпрос на вкус. Ако има някой в твоя град да ти даде гуми - пробвай. Мисля че няма да си очарован, но това си е мое мнение.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнениеА какъв е смисъла да сложиш 33" на Фронта...?Какъв е смисъла да караш джип?
Лифт се прави за да могат да влезнат големи гуми, големи гуми се слагат за да имаш по-голям клирънс, той е нужен за да не закачаш по коловози съответно ти повишава проходимостта.no signature no problems
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар