Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със смяна на ангренажна верига на 2.2дти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Здравейте. Веригите ги смених без да свалям картера и предния мост, и се получи.Има два болта под малкия картер които държат големия отвътре за блока.Големия картер отвори малко,като внимавах да не повредя гарнитурата,и предния капак излезе, след това свалих веригите ,и така. Видях че гумените втулки на носачите са износени и имат голям луфт, та ще сменям и тях, така и така съм я захванал.

Коментар

И трите вериги ли смени.???...!!!
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Не Колега. Само тези отпред смених.Тази на балансиращите валове не съм. За нея вече трябва да сваля и предния мост.При мен главния проблем беше от промяната на центровката на ГНП-то. Частите са 700лв. Не съм питал , ако я бях закарал на сервиз, колко ще искаха за труд.Смених и водната помпа и обтяжната ролка на пистовия ремък. Сега ще направя и носачите. Сглобявам я , не съм я палил още , да видя дали ще промени работа след подмяната на веригите.

Коментар

ОК
          МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

В интерес на истината ,не виждам как ще има чукане от балансиращите валове,вибрации на мотора да, но чукане неможе. Отдолу има два зацепени,посредством зъбна предавка вала с къса верига за коляновия вал.От там чукане неможе да има.Чукането идва предимно от голям аванс на запалването,когато се износи долната верига,и променя центровката на ГНП-то.Забравих да спомена че стойката на компресора на климатика,също пречи да излезе предния капак.Трябва да се отхлаби и тя. Смених и всички гумени втулки по окачването,и колата сега е ТОП вече. Утре ще купя ново масло да налея в двигатела ,и ще го пробвам. Успех на всички които им предстоят същите гимнастики.

Коментар

Успех.
              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от иво хр Преглед на мнение
                В интерес на истината ,не виждам как ще има чукане от балансиращите валове,вибрации на мотора да, но чукане неможе.
                При желание можеш да попрочетеш из руските сайтове за тези валове - износва се пластмасата на обтегача до пълен разпад /парчетата в картера/, след което свободната верига почва да трака и накрая се къса, блокирайки понякога и коляновият вал. Затова доста хора се опитват да се отърват от тези валове, но все пак този двигател е четири цилиндъра и над 2 литра, та вибрации си има.

Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Всичко беше весело до вчера, докато прецеждах старото масло от двигатела. Открих малки парчета пластмаса вътре.Е явно ще свалям и предния мост. Снощи четох по руските сайтове че ги махат балансиращите валове. И аз ще сваля картера и ще ги махна нацяло,или само веригата,за да не запушвам маслопроводи. Тия италиянци изобщо не ги подържат добре тези коли.Колата е 2000г. производство и ме побърка от ремонти,докато стане както трябва.Купих я за 4000, и съм дал още толкова за стягане,и то голяма част от ремонтите си ги правя аз. Ако трябваше и по сервизи да плащам,щеше да стане интересно.

Коментар

Ми хората, дето се занимават от 20 г. с ремонти по тия джипове още в началото ти казаха да свалиш картера, ама явно обичаш нещата да стават по трудния начин .....
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Колега,цялата работа е че нямам канал,нито подемник.Инструменти имам всякакви. Направих специални стойки и повдигнах джипа. Дифренциала вече го свалих. Махнах и картера, оказа се, че две парчета от обтегача на малката верига отдолу,са се отчупили. Но тракането не е било от там. Има много малко износване на успокоитела и обтегача.Веригата е като нова. Но за да не ми създава проблеми за напред , я махнах. Утре сглобявам ,и ще видим какво ще стане.Трябва да работи вече като часовник. А сега ще одаря една студена бира,че днес ме пече цял ден слънце, не покрай ремонта, а имам и друга работа.

Коментар

И защо не я смени , след толкова труд. Явно те влече побългаряването...
                        Фиат Купе
                        Опел Фронтера В
                        Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Двигатела вече заработи. Работи тихо и стегнато,няма никакви шумове. Доволен съм от свършеното.Благодаря на Колегите,които се включиха. Колата ще я ползвам предимно за гората,затова искам да е стегната ,за да няма изненади насред шубрака.

Коментар

Извинявайте,някой да знае колко ома съпротивление има температурния датчик???

Коментар

кой от двата
                              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Този който е на термостата ,за температурата на охладителната течност. А този датчик на картера температурата на маслото ли отчита??? Добре Колега, кажи ако знаеш и за двата,ще ги проверя и двата. Благодаря ти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X