Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за стъпково моторче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за стъпково моторче

Здравейте,
    от няколко дни се опитвам да намеря нещо за стъпковото моторче на фронтра А 1998г. 2.5 тдс. Или аз на мога да се оправя с форума или няма. Интересува ме, как изглежда и къде се намира по двигателя. Имам проблем с промяна на оборотите. Когато работи без натоваране от към климатик е без проблем, но когато се включат перките или генератора, те малко се вдигат и после спадат. Да де ама като се изключи климатика оборотите се изстрелват до 1400-1500 и дълго време не се променят. Дадаха ми идея, че прблема може да е от това моторче.

До: ПОМОЩ ЗА СТЪПКОВО МОТОРЧЕ

Първоначално публикуван от lubomuzzy Преглед на мнение
    Здравейте,
    от няколко дни се опитвам да намеря нещо за стъпковото моторче на фронтра А 1998г. 2.5 тдс. Или аз на мога да се оправя с форума или няма. Интересува ме, как изглежда и къде се намира по двигателя. Имам проблем с промяна на оборотите. Когато работи без натоваране от към климатик е без проблем, но когато се включат перките или генератора, те малко се вдигат и после спадат. Да де ама като се изключи климатика оборотите се изстрелват до 1400-1500 и дълго време не се променят. Дадаха ми идея, че прблема може да е от това моторче.
    Не искам да те отчайвам,но ГНП-то струва 4000 лв.Ако искаш и стъпково моторче си намери,но проблема не е в този "телевизор".До колкото знам тази електроника е вътре в помпата.Не се прави.Знам ,че много хора ще ти кажат ,че се прави,дори ще ти кажат че имало един майстор...зарежи.Карай докато може.

ПС:Сигурно те съсипах с мнението си .Извинявай,никога не го правя нарочно.Нищо,след мен много колеги и майстори от махалата ще те успокоят.В най-добрия случай ще смениш много части.Аз имам повечето,давам ги евтино,някои са дори чисто нови и оригинални.Дебитомер,стъпкови моторчета,филтри,вакууми,еко клапани.Опитвай смело.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Не искам да те отчайвам,но ГНП-то струва 4000 лв.Ако искаш и стъпково моторче си намери,но проблема не е в този "телевизор".До колкото знам тази електроника е вътре в помпата.Не се прави.Знам ,че много хора ще ти кажат ,че се прави,дори ще ти кажат че имало един майстор...зарежи.Карай докато може.
      Не е толко страшно! И "Електрониката" да е има я монтирана на много автомобили и се сменя след сваляне на 7 болта за 5 мин.

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
        Не е толко страшно! И "Електрониката" да е има я монтирана на много автомобили и се сменя след сваляне на 7 болта за 5 мин.
        Моля те !!! Имам една помпа с бъгава електроника.Над 2000 оборота отказва да подаде полагащото се гориво,така че колата да върви както трябва.Мога ли да ти я донеса и да ми я ремонтираш?Срещу заплащане разбира се.Помпата е от Фронтера А 98 г. 2.5 TDS.Или пък ми кажи кой е майстора при който да я занеса.
        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

До: Помощ за стъпково моторче

Аз бих се доверил на колегата Пепи /адвокат/ сигурен съм че е направил всичко възможно за ремонта на т.н. електроники и е сменил не една и две части по иначе толкова хубавата фронтера 2.5д . Ако ти казва че ще си загубиш времето и парите довери му се.
          no signature no problems

Коментар

мерси за съветите,
            май наистина ще карам така до края пък после ще му мисля. Но ми е интерсно защо този мой проблем става само понякога. След смяна на игорелия дебитометър / от който се оказаха редица други проблеми в работата на мотора/ преди време, колата си работи и върви прекрасно. Ако е заминала електрониката не трябва ли да се появава дадения проблем постоянно?
            А относно модела двигател след доста четене нарочно избрах такъв. Като видях на колко модела автомобили и джипове се монтира този двигател, значи не е лош./мое мнение/

Коментар

Бе той не е лош, ама докато е нов... Почне ли да се троши, добра дума за него не съм чувал. И най-тъпото е, че досега не съм чул да има сервиз, който 100% гарантира за качествен ремонт било на мотора, било на ГНП или електрониката по управлението му.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз сервиз за ремонт знам и мога да гарантирам за качеството на работа.Двама души са правили основен ремонт и вече около 1 година са много доволни.Двигателите са много здрави,кой каквото да иска да казва.Ризите на онези 2 джипа не са били мръднали при отварянето,въпреки ,че са били на над 250-300000 км.Аз самият там смених помпата с механична от Крайслер,като изхвърлих електроника,дебитомер и още неща,но това ще го опиша в друга тема,като имам време.Важното е че вече имам джип с който ми е по-спокойно в гората.Та каквото пиша,съм го видял с очите си или съм го изстрадал...финансово.Проблема и страховете на хората от този модел,са продиктувани от доскорошната липса на добри майстори.Вече обаче има самообучили се на принципа проба-грешка и нещтата се канализират.Има и много джипове вече от модела,така че скоро и части ще има втора ръка в изобилие.

ПС:Куздов,не си чул за ремонт наелектроника качествен...Аз не съм чул за ремонт на електроника изобщо.Панацеята е изхвърляне на електрониката.Евтино и качествено.
                Последно редактирано от maxxx; 30-07-09, 20:24.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                  .......Аз не съм чул за ремонт на електроника изобщо.Панацеята е изхвърляне на електрониката.Евтино и качествено.
                  А аз защо мислиш, карам коли в които електрониката се ограничава с часовника на таблото и разни други такива дреболии...
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                    Моля те !!! Имам една помпа с бъгава електроника.....
                    Колко ще ми искаш да ми я продадеш. Искам да видя какво толкова са скрили вътре.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Колко ще ми искаш да ми я продадеш. Искам да видя какво толкова са скрили вътре.
                      А какво ще кажеш да не ти я продавам,а да ти я дам за да я разчекнеш на спокойствие,пък може и да я оправим.Тогава да мислим за цени за продажба,че се търсят вече доста.

Коментар

В Украйна съм,нямам и нет.Ще ти звънна,като се върна.
                        Последно редактирано от maxxx; 12-08-09, 18:46. Причина: кирилизация
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X