Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с карето на кормилния прът над секторната кутия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с карето на кормилния прът над секторната кутия.

Здравейте, имам обезпокояващ луфт в карето на кормилния прът и при по рязко завиване или каране по неравен път усещам удари и тракане във волана.
    Махнах маншона и сложих вътре малки гумени тампончета от двете страни на "шарнирчетата", които влизат в двата канала на тръбата.
    Луфта намаля и тракането спря, но не мисля че това е решението на проблема, за това търся мнения и евентуални решения, ако сте се сблъсквали с този проблем.
    Колата е ОФ КБЗ 2.0 1996г. X20SE

Поздрави,
    Жоро.
    0877 83 30 90 - Жоро

До: Проблем с карето на кормилния прът над секторната кутия.

Първоначално публикуван от stanlypld Преглед на мнение
    Здравейте, имам обезпокояващ луфт в карето на кормилния прът и при по рязко завиване или каране по неравен път усещам удари и тракане във волана.
    Махнах маншона и сложих вътре малки гумени тампончета от двете страни на "шарнирчетата", които влизат в двата канала на тръбата.
    Луфта намаля и тракането спря, но не мисля че това е решението на проблема, за това търся мнения и евентуални решения, ако сте се сблъсквали с този проблем.
    Колата е ОФ КБЗ 2.0 1996г. X20SE

Поздрави,
    Жоро.
    Всички фронтери го имат този проблем. Или 2-ра употреба цял прът с каре или го сваляш и го рециклираш по някакъв начин. Или си караш така. При мене блъска от 4 години.
    no signature no problems

Коментар

А доколко и как е опасно това явление? Съответно - доколко спешно е оправянето му?

Имам подобни симптоми (макар не на "Фронтера"). Луфтът не ми пречи хич. Но вече двама - независими един от друг - наблюдатели, чувайки тракането при остър завой по черно, отсякоха "Това е карето".

Поздрави!
      Искам България чиста!

Коментар

На леката ми кола ми е превъртало в завой. И да ви кажа ситуацията хич не е приятна. Това каре като го гледам е много малка вероятността да блокира или превърти, но мисля да го свалям и да ми направят 2 шарнирчета на долния прът и ще забия една гресьорка на корпуса му. като го разглобя и измисля ще кача инфо и чертежи на шарнирчетата.
        0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Ето го кормилният прът нагледно. Само имам усещането, че при мен хлопа вътре в тръбата, а не в карето. Ще го локализирам по-нататък, че сега имам други проблеми (горивна помпа).
          Прикачени файлове
          Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
          VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Колега,карето ти със сигурност е здраво,а хлабината,която си локализирал идва точно от тук.
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
              Колега,карето ти със сигурност е здраво,а хлабината,която си локализирал идва точно от тук.

Махах гуменият маншон, да видя какво представлява, ама е неразглобяемо съединение. Колко опасно може да бъде ако не се смени пръта веднага?

Благодаря!

Коментар

Болна тема, като гледам май няма фронтера без този проблем.
                0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
                  Махах гуменият маншон, да видя какво представлява, ама е неразглобяемо съединение. Колко опасно може да бъде ако не се смени пръта веднага?

Благодаря!
                  Лично мое мнение с,което естествено не искам да се съобразяваш:Не съществува опасност.Предполагам инженерите са си свършили работата както трябва.Моята "Фронтера" я купих така и я ползвах непрекъснато 2.5г.по всякакъв терен,вледствие на което нито хлабината се увеличи,нито е възникнал какъвто и да е друг проблем.Но в същото време си признавам,че не съм отварял този детайл с цел ремонт.
                  Нека някой по просветен колега да си даде мнението по въпроса.
                  Успех.

Коментар

Така или иначе Живко (kograman) ми даде здрав прът, та като го сменя старият ще го разфасовам да видим подлежи ли на ремонт. Предполагам, че не се ремонтира но да се убедя.

Коментар

Разглобява се и то елементарно... Като свалиш маншона, в предния край на тръбата има зегерка. Сваля се без усилие с плоска отвертка и после дърпаш пръта с карето навън.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Разглобява се и то елементарно... Като свалиш маншона, в предния край на тръбата има зегерка. Сваля се без усилие с плоска отвертка и после дърпаш пръта с карето навън.

Беше цялото в грес и ми се стори капсуловано!

Коментар

Отваря се и вътре на тръбата (по малката) има 2 малки "шарнирчета" които мисля че могат да се направят.
                          Точно този вариянт обмислям с нови "шарнирчета" с малко по голям радиус на сферата и мисля да сложа гресьорка на корпуса отвън да наливам грес ако се наложи.
                          0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X