Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скъсан калобран

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• скъсан калобран

За втори път ми се случва, на заден при качване на висок бордюр, предната гума да ми защипе калобрана!!!
    Първия път имах съвсем малки поражения на калника (калобрана го издърпва и деформира), но втория път така сериозно ми се изкриви, че не можех да отварям предната дясна врата докрай. Случи ми се с един и същи калобран като първия път бях с гуми 225/75/15, а втория с 265/70/15!
    На някой случвало ли му се е или моите шофьорски умения са трагични???

До: скъсан калобран

Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение
    За втори път ми се случва, на заден при качване на висок бордюр, предната гума да ми защипе калобрана!!!
    Първия път имах съвсем малки поражения на калника (калобрана го издърпва и деформира), но втория път така сериозно ми се изкриви, че не можех да отварям предната дясна врата докрай. Случи ми се с един и същи калобран като първия път бях с гуми 225/75/15, а втория с 265/70/15!
    На някой случвало ли му се е или моите шофьорски умения са трагични???
    Станахме като клуба на ситроен. Тема "хидравликата ми кара ситроена да се клати възбуждащо по светофарите" или "имам вода ключалката на багажника какво да правя"
    Майтапа настрана, сложи си правилните гуми( 265/75/15 демек 31"), направи си лифт на окачването, и изхвърли скапаните калобрани и проблеми няма да имаш. Караш джип не тунингована жигула.
    Последно редактирано от fanatic; 20-07-09, 16:44.
    no signature no problems

Коментар

Ми аз така карах няколко дни с махнати предни калобрани, и страничните предни стъкла стават само л..на като е дъждовно(за асвалт иде реч).
      Гумите ми са 235/75/15 а джантите с ЕТ -24
      Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
      Honda CB 919 Hornet
      0898849413-Светльо
      Кръвна Група: 0+

Коментар

ОК режа калобраните!

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
          Ми аз така карах няколко дни с махнати предни калобрани, и страничните предни стъкла стават само л..на като е дъждовно(за асвалт иде реч).
          ...не е страшно,може и още...
          ...особено ако си бил из сокаците за риба и си сложил фланци с 31" гуми...
          Прикачени файлове

Коментар

За кал не говоря, като ида да се калям и по тавана има л..на
            Прикачени файлове
            Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
            Honda CB 919 Hornet
            0898849413-Светльо
            Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
              Звънни на колегата "Търтей" да ти даде отзиви и връзка с колегат съфорумец който ги произвежда и ги продава на метър, в петък ги сложихме на Нисана, хем се получи добре, хем пази, а си е гума и не пострадва много в гората.
              П.П. май беше този http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F2%E5%EB%E8
              Последно редактирано от дядо владо; 20-07-09, 17:17. Причина: Допълнение
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

@Metal Heart:
                Домързя ме да снимам чантията...
                А калобраните ги ампутирах още в началото- с щатните гуми и без фланци пак по завоите гримира яко.
                Аз тогава откъснах на бордюр задния,после броих до 4,да не се напрягам излишно.

Коментар

Вариантите са 3.
                  1.Гуми и джанти като моите.265/75/16.Така от 2 години съм по-висок от бордюрите.
                  2.Махаш ги както повечето ни колеги.
                  3.Качваш бордюрите напред.Така нищо не захапва.
                  Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                  NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                    Вариантите са 3.
                    1.Гуми и джанти като моите.265/75/16.Така от 2 години съм по-висок от бордюрите.
                    2.Махаш ги както повечето ни колеги.
                    3.Качваш бордюрите напред.Така нищо не захапва.
                    А да искам 16ки с подобни гуми ама засега търпя.
                    Реших да подкъся калобраните със десетина см. Пак ще пазят нещо...

Коментар

Абе, хубаво е предните да ги има, че доста пазят пода и шасито от натрупване на мизерии зимата. И аз съм ги късал моите, ма предните ги крепя, а задните са ми от Москвич (и изпълняват май повече декоративна функция)...
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Ако използваш фронтерата си за джип,по хубаво да ги махнеш!!В калта се качват върху гумата и се късат,зимата при газене в по дълбок сняг стават на парченца.За асвалт и селски пътища и най вече за пред кафенето стават.
                        Аз съм решил проблема по ето този начин

Понеже на фронтерата калниците са леко вдлъбнати на вътре и с алуминиева лента става много трудно,реших проблема с захващането на гумата към калника само с видии гумата е достатъчно твърда за да се скъса или отдели от калника.

Продължение на темата:
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...%EB%E8&page=14
                        Последно редактирано от Marin Stoyanov; 20-07-09, 20:22.
                        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Това е правилното решение.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Да така изглежда дооста добре
                            Видях двата линка за темата с гумения профил и взимам мерки.
                            Иначе още вчера подкъсих калобраните и временно ще е така!
                            Благодаря за помоща!!!

Коментар

Колега,на джип калобрани не му трябват.Тя калта с тях или без тях пак ще се качи на тавана ,а пък при отворени стъкла ще влезе и при теб...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X