Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонтиране на LSD пакета на заден диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонтиране на LSD пакета на заден диференциал

Вчера със прескърбие установих, че вече няма никой във ЛСД-то на задния диф! Колелото се върти безпроблемно на ръка.
    Та въпросът ми е някой срещал ли е информация дали фрикционните пластини във пакета могат да се сменят със нови и дали същите се продават като резервна част! Също така ще бъда благодарен ако някой има възможност да постне чертежите на този детайл във разглобен вид.
    Изобщо интересува ме всякъква информация която може да съберем по този въпрос във темата за да може и за напред да се ползва!

Благодаря предварително !
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

До: Ремонтиране на LSD пакета на заден диференциал

Има много теми по въпроса. Пусни търсачката за ЛСД /LSD/.
    Принципно може
    LZ1AID

Коментар

Аз знам ,че принципно няма невъзможни неща, търсачката също знам как се ползва!
      Пускам тази тема за събиране на конкретна информация от колеги които са се сблъсквали със проблема! Нека не я превръщаме във приказка от 1001 нощ!!!

Коментар

Последно редактирано от Marin Stoyanov; 15-07-09, 12:10.
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Сигурно аз нещо бъркам, ама на това на последната картинка не виждам никакви пластини.

Иначе, проблема май е в намирането на нови пластини, конкретно за тоя диф. За нисана от подписа ми има, ама са скъпи. При вас положението би-трябвало да е по-евтино, най-малкото. Въпроса е дали се намират.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Принципно се ремонтира колега,но незнам дали си заслужава.На мен за Тераното ми споменаха цифра от хиляда и кусур за ремонтия комплект(Сумата е по спомени и е от преди година)

Иначе ето тук можеш да погледнеш на какъв принцип е ЛСД-то

http://toyota-club.net/files/05-07-2..._niss-diff.htm
            http://home.comcast.net/~xterra/tech/LSD/

Има и още теми писани по форума тук.Така че можеш да се поразтърсиш малко.Успех

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Сигурно аз нещо бъркам, ама на това на последната картинка не виждам никакви пластини.

Иначе, проблема май е в намирането на нови пластини, конкретно за тоя диф. За нисана от подписа ми има, ама са скъпи. При вас положението би-трябвало да е по-евтино, най-малкото. Въпроса е дали се намират.
              Грешката е моя
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Подлагал съм на паджеро допълнителна пласти на да натегне пакета.Работи повече от година.Пластината ми беше от съединител на мотор.Трябва да е стоманена.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                  Подлагал съм на паджеро допълнителна пласти на да натегне пакета.Работи повече от година.Пластината ми беше от съединител на мотор.Трябва да е стоманена.
                  Мда, май и това е решение, особено ако целта е да има максимален ефект с минимално средства.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ПРедполагам, че все пак имаш представа щом си се захванал да го правиш. Междудругото в руския сайт от по-горе е описано доста добре.
                    Упс, грешката е моя ти няма да разглобяваш.

Коментар

Да , май наистина по - големия дявол е намирането на пакета със пластини! Ще се поразходя по магазините и ще видим накъде клонят нещата ценово! Стига да ги продават.
                      Иначе нещата ще отидат към донатягане, стига да е останало нещо от старите фрикционни дискове, тоест да има какво да се донатегне!!!

Коментар

Няма ли да пасне някакво феродо от съединител на мотор ?
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                          Няма ли да пасне някакво феродо от съединител на мотор ?
                          Там феродо няма работа. А и усилията са толкова други, в сравнение с мотор че изобщо няма смисъл да отваряме приказка.

Те затова са и толкова скъпи. Иначе всеки щеше да си ги носи да му ги изрежат на лазер, и готово.

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
                            Принципно се ремонтира колега,но незнам дали си заслужава.На мен за Тераното ми споменаха цифра от хиляда и кусур за ремонтия комплект(Сумата е по спомени и е от преди година)

Иначе ето тук можеш да погледнеш на какъв принцип е ЛСД-то

http://toyota-club.net/files/05-07-2..._niss-diff.htm
                            http://home.comcast.net/~xterra/tech/LSD/

Има и още теми писани по форума тук.Така че можеш да се поразтърсиш малко.Успех
                            Супер ценни линкове!!!
                            Точно за такава информация питах!
                            Голямо благодаря!!!

Коментар

От: Ремонтиране на LSD пакета на заден диференциал

Малко да ъпна темата с фрикционните пластини - някой има ли идея къде в България се продават като резервна част. ПРиятел с Теракан иска да си ревизира LSD-то, но няма никаква идея от къде да намери, а интернет не ползва...тааа ще му помагам аз Сега ще разглоби дифа, за да разберем какво аджаба е сдало багажа, че на високи обороти да работи LSD-то, но на ниски (когато трябва да изкопа) не бачка...
                              ....!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X