Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при запалване на Фронтера 2.2 дизел

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем при запалване на Фронтера 2.2 дизел

    Здравейте . Имам Фронтера 2.2 дизел - 1999г , от три години, която не се кара често,защото имам и друга кола. Има следния проблем. Винаги пали след 7-8 секунди въртене на стартера,няма значение дали е топла или студена. Иначе върви,няма проблеми, не пуши изобщо, но това трудно палене незнам от какво може да е. Някой има ли идея??? Предишния собственик е сменял горивния филтър.Възможно ли е да има въздух в системата? Благодаря!!!

  • #2
    Компресията как е? Свещите биха влияли само на студено, въздух в системата може да има от напукани маркучи за обратната нафта около помпата. Горивният филтър се сменя редовно - ти за 3 години не си ли го сменял още? Обикновено прави проблем след първото палене, щом прокара въздушната тапа веднъж вече си работи нормално - за да ти е постоянен проблема от него, трябва да капе нафта в района под шофьора. В момента карам такава и ми е втората - за мотора нищо лошо не мога да кажа, здраво добиче!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

    Коментар


    • #3
      Не съм мерил компресията,но ако е от това , като е топъл двигатела би трябвало да запали по лесно,а е едно и също. То за три години съм минал около три хиляди километра. На какъв пробег се сменя горивния филтър по принцип? Огледвал съм за течове на нафта , няма никъде. Възможно ли е да е от нагорели клапани? И когато има въздух в тръбите ,между помпата и дюзите ,какви са симптомите? Благодаря ти Колега.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X