Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся подходящ сервиз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся подходящ сервиз

Здравейте на всички,

Отскоро съм горд собственик на Опел Фронтера ДБ 2,2 DTI. откакто съм я вземал съм и навъртял около 1000 км., но не съм сменял нищо по нея, поради различни причини. Да ама идва един момент в който просто трябва да се свършат някои неща: смяна на масла; преглед и др.
    Та като четох разбрах много неща за фронтерата, но нямам достъп до всичко написано във форума и ако е възможно да споделя проблемче и вие да ми помогнете да го реша.
    Фронтерата отзад е много висока но отпред е с поне 5см. по ниска и тропа на дупките. Според моите познания за автомобилите имам проблем с амортисьорите, а моге и друго да е.

Затова ви моля да ми кажете качествен сервиз за Фронтера в София или човек които разбира и вие водите вашите колици. А може и някой колега да я погледне и да си каже мнението.

Предварително МНОГО БЛАГОДАРЯ!

До: Търся подходящ сервиз

Първоначално публикуван от didolin Преглед на мнение
    Здравейте на всички,

Отскоро съм горд собственик на Опел Фронтера ДБ 2,2 DTI. откакто съм я вземал съм и навъртял около 1000 км., но не съм сменял нищо по нея, поради различни причини. Да ама идва един момент в който просто трябва да се свършат някои неща: смяна на масла; преглед и др.
    Та като четох разбрах много неща за фронтерата, но нямам достъп до всичко написано във форума и ако е възможно да споделя проблемче и вие да ми помогнете да го реша.
    Фронтерата отзад е много висока но отпред е с поне 5см. по ниска и тропа на дупките. Според моите познания за автомобилите имам проблем с амортисьорите, а моге и друго да е.

Затова ви моля да ми кажете качествен сервиз за Фронтера в София или човек които разбира и вие водите вашите колици. А може и някой колега да я погледне и да си каже мнението.

Предварително МНОГО БЛАГОДАРЯ!
    Снимай отзад горната и долната част на пружините да видим дали някой не е слагал подложки, снимай също така с изравнено налягане на гумите в нивелирано положение джипа, колко см. ти е от земята до ръба на калника отпред и отзад.
    Амортисьорите нямат нищо общо с повдигането нагоре. Ако ти тропа погледни си шарнири, накрайници и втулки на горни носачи. След като направиш горните действия ще гадаем за още. Винаги можеш с ролетката и въртене на торсионите да нивелираш разликата отпред и отзад, но първо погледни нещата които ти написах.
    no signature no problems

Коментар

Благодаря за бързото отзоваване но аз след като прочетох темата за повдигане на Фронтерата залягах отзат - няма подложка над пружината, ако за тази или подобна имаш впредвид http://forum.offroad-bulgaria.com/at...1&d=1238685346

а разстоянието при същите условия е отдпред-80см., отзад-84см.

Що се отнася за тропането е като хлътна в дупка и като има бабуни се тресе като лодка, затова си мисля че са амортисьори

Коментар

Но пък всичко за торсионите разбрах - колко оборота колко повдига, за промяната във возията и друго но само едно не ми стана ясно - къде точно се намират тези болтовете за натягане

Коментар

Еееее .... само с четене не става!

Достатъчно е да отидеш до колата и да се наведеш ......
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

А знаеш ли колко болтове отдоло видях
            а все пак съм инджинер телекомуникации и от коли разбирам толкова колкото ми се е случило с предните и се е наложило да се отстрани.

Та за това питам за сервиз, или за хора които разбират, та да знам какво да правя от тук на татък.

Коментар

Благодаря за бързото отзоваване но аз след като прочетох темата за повдигане на Фронтерата залягах отзат - няма подложка над пружината, ако за тази или подобна имаш впредвид http://forum.offroad-bulgaria.com/at...1&d=1238685346

а разстоянието при същите условия е отдпред-80см., отзад-84см.

Що се отнася за тропането е като хлътна в дупка и като има бабуни се тресе като лодка, затова си мисля че са амортисьори
              Височината за дългата база си е напълно нормална...Виж вече при късата е друго...там височините са като яло по близки!Ако те интересува точно мога да ги премеря и на двете да ти дам точни цифри де...
              За тресенето...ми тресат си се Фронтерите, ся вече незнам точно колко е при теб, а за хлопането първо виж тампоните и шарнирите както ти казаха колегите!
              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Но пък всичко за торсионите разбрах - колко оборота колко повдига, за промяната във возията и друго но само едно не ми стана ясно - къде точно се намират тези болтовете за натягане
                Болтовете които трябва да натягаш се падат горе-долу под края на предните врати, големи мисля че бяха с ключ 32. Но преди да навиваш и изравняваш предницата си оправи тампони, шарнири и накрайници и след като навиеш торсионите и направиш предницата 84 мини на реглаж.
                no signature no problems

Коментар

Не си написал от къде си за да те посъветваме за сервиз. Легни отдолу и проследи торсионите, в задния им край са болтовете.

Коментар

4броя шарнири +4броя кормилни накрайници са 180лв
                    аз карам брутално и за една година нямам проблем.Мисълта ми е че е достатъчно евтино за да сменяш наред ако има проблем.Кефа да караш стегната джипка е безценен.
                    Частите ги купувах от Любо от Стара Загора.При интерес и аз и колегите могат да те свържат с него.
                    BMW X6

Коментар

Благодаря на всички.
                      Намерих ги, намерих ги , по точно ги видях къде се намират тези болтове.

Записъл съм си час за четвъртък в София ауто за диагностика и преглед на предницата и каквото излезе ще се сменя.
                      Освен че са скъпари поне дали си струват парите, ако имате други предложения за сервиз в София, давайте.
                      За частите мога ли да си ги поръчам и да ги платя при получаването от куриерска фирма.

Коментар

Хъм, май имаш пари в излишък..... Има изписани стотици теми, където се споменава името на "баш Фронтераджията" - Isuzo. А ако използваш и търсачката, ще го откриеш в поне още 5 подфорума. Щото пак ще стигнеш до него, ама след като си се набутал преди това с една камара кинти.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Хъм, май имаш пари в излишък..... Има изписани стотици теми, където се споменава името на "баш Фронтераджията" - Isuzo. А ако използваш и търсачката, ще го откриеш в поне още 5 подфорума. Щото пак ще стигнеш до него, ама след като си се набутал преди това с една камара кинти.
                          Търсих но намерих само тема за сервизи в Пловдив, или незнам как да работя с търсачката или съм много тъп.

И все пак толкова ли е трудно да ми кажете едно име, адрес или телефон.

Бих искал, ако е възможно, да се срешна с един от вас да ми каже за колицата дали е читава. Бирата от мен.

А за исузуто - става въпрос за сервиза по пътя за Банкя от магазин "Мисю Бриколаж" в Люлин - голямо обяснение, я пак: http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=3...1&initsearch=0
                          само там съм виждал сервиз на ИСУЗУ

Коментар

София тел.0898780604 Лозан

Коментар

Един по един моля. Надявам се утре да е моя ред.
                              Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X