колеги предстои ми да свалям горните носачи на фронтера б лимитед 2000г дизел,заминали са ми втулките на горните носачи,но е възможно да има разбити и на долен носач,та въпроса ми е възможно ли е разкачане на торсиона без да го развивам от болта за реголировка,а само от самия носач,при вдигнат автомобил,ако някой има идея да свирка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сваляне на торсион на Фронтера Б
Свий
X
-
До: сваляне на торсион на фронтера Б
НЕ! Дори не си го и помисляй! Това нещо троши ръце, а и по здрави неща. Сравнително безопасно се сваля, като се вдигне колата на подемник да се разтоварят носачите и петата на торсиона се подпре със хидравличен повдигач или крик. Хидравличен, за да може да се отпуска плавно иначе е доста рисковано. Пробвай като развиеш болтовете дали няма да охлабят достатъчно и ако не са под напрежение може да ги свалиш и без крик.Последно редактирано от kuzdov; 30-06-09, 20:14."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
До: Сваляне на торсион на Фронтера Б
колега колата задължително ще бъде вдигната ,под пета имаш предвид фланеца на долния носач където е захванат тросиона,понеже е доста малък и не виждам как може да се подпре но ще се пробва няма как,и друго то което е дали се намират тези втулки за тази фронтера,понеже никъде не намерих мнение дали са еднакви с предната фронтера.
Коментар
-
дай да видим кво ще стане,очакваме отзиви. Не мисля че торсиона има чак такова усукване че да остане напрежение .Щото после кой ще го усуче че и да завие болтовете.Пък като се помисли може да се отпусне и от болта за регулиране ама после трябва да го проверяваш на стенд
Последно редактирано от stoyko; 01-07-09, 20:22.
Коментар
-
Втулка на долен носач е почти невъзможно да разбиеш освен ако не е бил хлабав торсиона. Горните втулки си купи само оригинални за да не ги сваляш по 2 пъти. Цената за такива за фронтера А са 60 лв. за брой. Неоригинални има по 20-30 лв. и се разбиват за 3000 км.no signature no problems
Коментар
-
Под пета имам предвид мястото, където преминава болта за натягане на торсиона. Свалял съм доста торсиони и обикновено са под напрежение иначе не могат да вдигнат достатъчно предницата. При монтажа обратно се презацепват леко и се натягат с крик за да влезе болта."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Здравей ,колега може да е случйно но вчера и днес се занимавам с горни и долни втулки само,че на по старата фронтера,не мисля,че долните не се разбиват просто като се каже торсион звучи ''опасно'' но не мисля,че е толкова сложно а по скоро трудоемко и доста скьпо при нас втулките излезнаха около 250.Ако те интересува нещо попитай?
Коментар
-
все пак не се стигна до долните втулки понеже засега изглеждат здрави ,взех 4бр.за горните носачи за по 18лв.бр.от някакъв нисан оказа се че стават бпромени ез каквито и да е промени,в този магазин ми показаха и долни втулки за около 20лв,втулките не эми се вярва да са от най надеждните но все пак и цената им е такава а и смяната ми отне половин ден,така че за сега всичко е ок.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kiril72 Преглед на мнениевсе пак не се стигна до долните втулки понеже засега изглеждат здрави ,взех 4бр.за горните носачи за по 18лв.бр.от някакъв нисан оказа се че стават бпромени ез каквито и да е промени,в този магазин ми показаха и долни втулки за около 20лв,втулките не эми се вярва да са от най надеждните но все пак и цената им е такава а и смяната ми отне половин ден,така че за сега всичко е ок.
Едната втулка беше около 4-5лв."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеЗа горни носачи (поне при Изузу) стават втулките от долните носачи на Нива. Трета година карам с такива и няма признак на разбиване. Налага се леко преправяне на втулките но си стават. Предвид, че Фронтерата е копирана от Исузу може и на нея да паснат.
Едната втулка беше около 4-5лв.no signature no problems
Коментар
-
И във какво се състои това леко преправяне???
Я обяснете моля!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнениеИ във какво се състои това леко преправяне???
Я обяснете моля!"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар