Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със скоростите на опел фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със скоростите на опел фронтера

Здравейте,
    От 3 месеца съм собственик на ОФА, ДБ, 1996г. 2,2 бензин. Много съм доволен от машината и съм убеден, че точно това е колата от която имам нужда. Но от вчера се появи странен проблем. Не я бях карал 3-4 дена и като се качих установих, че скоростите се включват много трудно. При докрай натиснат съединител влизаха с голямо усилие. След около 5 минути каране нещата се оправиха и продължих да си карам без проблем. Днес сутринта се качвам и отново същия проблем. И отново след 5-6 минути каране изчезна. От предния собственик знам, че преди по-малко от 10 000 км. са сменени маслата на СК и РК. Дали не е съединител? Откакто забелязах проблема съм карал само на 2H. По-късно днес ще пробвам как е на 4H и 4L, но предполагам, че е същото. Ще се радвам на всякакви съвети и идеи. Благодаря предварително!

До: проблем със скоростите на опел фронтера

[QUOTE=peshosan;780954]От предния собственик знам, че преди по-малко от 10 000 км. са сменени маслата на СК и РК. QUOTE]

С риск да дигна гаргите, ама дали са правилните масла!?
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Човека каза, че ги е сменял в оторизиран сервиз на опел в Пловдив. В понеделник ще погледна в сервизната книжка, че тя остана в офиса на работа.

Коментар

Първоначално публикуван от peshosan Преглед на мнение
        Здравейте,
        От 3 месеца съм собственик на ОФА, ДБ, 1996г. 2,2 бензин. Много съм доволен от машината и съм убеден, че точно това е колата от която имам нужда. Но от вчера се появи странен проблем. Не я бях карал 3-4 дена и като се качих установих, че скоростите се включват много трудно. При докрай натиснат съединител влизаха с голямо усилие. След около 5 минути каране нещата се оправиха и продължих да си карам без проблем. Днес сутринта се качвам и отново същия проблем. И отново след 5-6 минути каране изчезна. От предния собственик знам, че преди по-малко от 10 000 км. са сменени маслата на СК и РК. Дали не е съединител? Откакто забелязах проблема съм карал само на 2H. По-късно днес ще пробвам как е на 4H и 4L, но предполагам, че е същото. Ще се радвам на всякакви съвети и идеи. Благодаря предварително!
        Пак ще гадаем...
        От нищото преди ден няма как да се появи проблем-фантом.Зорил ли си я,стръмно изкачване или нещо чрезвичайно от нормалния пробег след покупката?
        На първо четене-погледни нивото на маслото в казанчето за съединителя,ако има нужда долей и утре напомпи три/четири пъти педала и пробвай да включиш първа.Ако е грешно масло в СК и влизаме в зимата е нормално,но сме посред лятото.Ако е издухан съединител,нормалното е да работи студен,като омекне диафрагмата на притискателния след известно време,да почнат да влизат скоростите трудно.
        Конкретизирай ситуацията от преди пет дена до днешната публикация-иначе трием отпечатъци по клавиатурите.

п.п.-Толкова ли е криминогенно да се впише в профила кой от къде е?Търсейки се помощ тук,уточнението е в полза на търсещия.
        Последно редактирано от maxxx; 27-06-09, 18:19.

Коментар

Извинявам се, просто съм отскоро във форума и съм пропуснал да попълня данните в профила си. Както и да е от Стара Загора съм. За 3-те месеца откакто я имам колата не е видяла никакъв зор. Минал съм около 2000км от които има 3-4 километра по черен път. И то много лек черен път. Никакви нагорнища и никакво товарене. Просто откакто я взех не съм имал време за по - сериозна разходка. Как е карана от предния собственик обаче немога да гадая. При първа възможност ще погледна маслото в казанчето. Благодаря за съвета!

Коментар

Градски,що не се обадиш и да погледнем "Фронтерката" на живо ... блъскали сме се с подобни проблеми..

Коментар

Извинявам се, просто съм отскоро във форума и съм пропуснал да попълня данните в профила си. Както и да е от Стара Загора съм. За 3-те месеца откакто я имам колата не е видяла никакъв зор. Минал съм около 2000км от които има 3-4 километра по черен път. И то много лек черен път. Никакви нагорнища и никакво товарене. Просто откакто я взех не съм имал време за по - сериозна разходка. Как е карана от предния собственик обаче немога да гадая. При първа възможност ще погледна маслото в казанчето. Благодаря за съвета!
              Ами,локализацията вече работи в твоя полза.
              Имаш двама градски корифеи на тема трошене и правене на Фронтери.Marinhaker/набляга на първото/ и STEF BMW.Спокойно можеш да се запознаеш с тях и да направят някой километър с джипа ти студен и поработил.Помощ не отказват,дебели салати и ледени ракии също...
              Пиши един телефон,да не се чуди добрата фея какво да прави/за ЛС е рано,затова/...

п.п.-опа,със Стефко пак сме на един акъл...

Коментар

Ето на това се казва прикзака. 0897 99 63 94.

Коментар

След доливане на ДОТ-3 в казанчето на съединителя ситуацията се подобри значително. Явно там е проблема. Можеби има теч. Утре ще го гледаме по - обстойно.

Коментар

И аз имах подобни проблеми, ама се оказа, че гумената постелка за краката се мести напред-назад и не дава на педала да слиза до край.

Коментар

Колеги,пишете по темата.
                      Няма нужда от назидателни забележки и прочее ненужни постове!

Коментар

След доливане на ДОТ-3 в казанчето на съединителя ситуацията се подобри значително. Явно там е проблема. Можеби има теч. Утре ще го гледаме по - обстойно.
                        Радвам се,че проблема се реши светкавично!..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X