Обява

Свий
Няма добавени обяви.

още едно ново пъпълнение + въпросчета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• още едно ново пъпълнение + въпросчета

Привет на всички!
    След малко колебания относно покупката на въпросната фронтерка се доверих на късмета си и на поговорката нищо не си дал нищо не си взел. След доста четене във форума ,а именно за обслужването вече е със сменени масла,гресирана, нови ремъци и ролка, последното ме учуди ,защо уж маторя е като на вектра , но се оказа,че има ролка за опъване на ремъка, за която не знаех!
    Сега и малко досадни въпроси , за които моля да ме извините и предварително благодаря.
    1-во седелаката на това чудо ,тази е с разбита маханика и след обикаляне по моргите не намерих читава ,имаше една читава, но от ДБ , въпроса ми е можели лявата седалка да се сложи на мястото на шофьорската, или къде мога да я ремонтирам тази и изобщо какви са възможните варянти?
    2-ро въпросче, масло в задния диф сложих 75W140 на Манол, всъшност навсякъде сложих въпросното, някой слагал ли е такова ,ако да да каже впечатления, препоръчаха ми го , но искам да знам дали не станах жертва на рекламата.
    3-то последно , колата си загрява нормално ,някой си е играл и е сложил ел. перка,от дискусийте които четох тук във форума това май е в мой + . Но колата няма парно не ще да духа топло каквото и да правиш със регулаторите. Какво ще ме посъветвате относно парното от къде да почна?
    Успех на всички и благодаря!
    Автомобила е ОФА-КБ, 1993г.

До: още едно ново пъплнение+ въпросчета

Първоначално публикуван от texudo Преглед на мнение
    2-ро въпросче, масло в задния диф сложих 75W140 на Манол, всъшност навсякъде сложих въпросното, някой слагал ли е такова ,ако да да каже впечатления, препоръчаха ми го , но искам да знам дали не станах жертва на рекламата.
    А провери ли първо дали си с LSD? И в предния диф не се слага такова масло, а 80W90. Същото се слага и в задния, ако нямаш LSD.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
      А провери ли първо дали си с LSD? И в предния диф не се слага такова масло, а 80W90. Същото се слага и в задния, ако нямаш LSD.
      Да на предния диф го смених с 80W90, иначе задния диф не е LSD

Коментар

Това, дали имаш LSD в диференциала при избора на масло, няма нищо общо с цифровото обозначение на трансмисионното масло, независимо, дали е 80W90, 75W90 или 75W140. По-важно е, дали има в него добавка за диференциал с ограничено приплъзване. Изборът е в две посоки - или се избира "обикновено" масло и се прибавя съответната добавка (продава се отделно) или се търси съответното масло с обозначение, че е за limited slip diff (няма да правя публична реклама на търговските марки, които предлагат такова).
        Освен това, има такова, което се препоръчва от производителя, нали?
        И като за последно - в този раздел Горива, смазочни материали, течности и химия може да се прочетат доста интересни неща.

Успех на колегата texudo във форума и с Фронтерата.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

До: още едно ново пъпълнение + въпросчета

Щом задния диф няма LSD - 80W90.
          А доколкото съм чел тук всяко 75W140 си има такава добавка.
          Гледал съм и по каталози. Това масло е и за диференциали на БМВ, които също са с LSD. И в каталозите не пише 75W140 плюс добавка за LSD, а си пише само 75W140. Ако греша ме поправете.

Коментар

1-во седелаката на това чудо ,тази е с разбита маханика и след обикаляне по моргите не намерих читава ,имаше една читава, но от ДБ , въпроса ми е можели лявата седалка да се сложи на мястото на шофьорската, или къде мога да я ремонтирам тази и изобщо какви са възможните варянти?
            3-то последно , колата си загрява нормално ,някой си е играл и е сложил ел. перка,от дискусийте които четох тук във форума това май е в мой + . Но колата няма парно не ще да духа топло каквото и да правиш със регулаторите. Какво ще ме посъветвате относно парното от къде да почна?
            1.Седалките могат да се разменят-виждал съм такава КБ.Стойките за коланите се местят,неудобен е палеца после за местене на седалката напред.Сигурно може да се отремонтира счупената,но не си конкретизирал дефекта.
            2.За маслата-тази марка не съм ползвал,но ако си убеден,че нямаш LSD,погледни тубата дали не е с упоменато съдържание на добавка.
            3.Ако от никой въздуховод не духа топло,радиатора на парното.Хубав сезон за демонтаж,че си е фитнес.
            Последно редактирано от maxxx; 16-06-09, 20:46.

Коментар

Гледал съм и по каталози. Това масло е и за диференциали на БМВ, които също са с LSD. И в каталозите не пише 75W140 плюс добавка за LSD, а си пише само 75W140. Ако греша ме поправете.
              Маслото е със добавка за LSD, мисля,че ще му е по-добре на дифа, нищо, че е отворен. Не всички BMW са със шпер, да не кажа, че масово излизат без-бензиновите. По ме интересува проблема със седалката и с парното,защо за сега това са единствените проблеми на фронерката и тук там малко ръждица.
              Последно редактирано от texudo; 16-06-09, 20:47. Причина: допълване

Коментар

Ето няколко теми по въпроса за диференциалните масла:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?p=610537

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=23299

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13647

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13966

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12151

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1752

Предлагам, темата вече да продължи по другите въпроси на колегата.
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EF%E0%F0%ED%EE
                  Виж тук дали няма да намериш нещо полезно.
                  А за седалката, ако нямаш аърбег не виждам проблем да сложиш другата. Но виж първо врътките за облегалката дали ще са достъпни, че не знам при теб как са.

Коментар

Благодаря колеги!
                    Ще взема една пасажерска (предна ) седалка и ще я сложа на място на шофьорската,после ще споделя резултатите. И после остава парното, което се очертва по-сериозният проблем.

Коментар

Благодаря колеги!
                      Ще взема една пасажерска (предна ) седалка и ще я сложа на място на шофьорската,после ще споделя резултатите. И после остава парното, което се очертва по-сериозният проблем.
                      Не е проблем парното,но е трудоемко,както прочете и в другата тема.Имаш достатъчно топли дни да го стъкмиш,а при работещо парно, Фронтерата се бЕга на старта с финска баня.
                      Шофьорската седалка по-счупена няма да стане.Облегалката ли пада или екстрактора/изхвъргача/ за предно крайно положение не сработва?Отвори я,ако ти се занимава и кажи кое е срутено-сигурно е възможен ремонт,без бутикови цифри.

Коментар

Под проблемно,имах точно това впредвид, че е трудоемко, до сега не съм разглабял подобно нещо и сигурно ще е приключение. Колкото до седалката движи се напред-назад свободно, не може да се застопори, врътката ,която сваля и вдига олеблегалката прищракваше в началото, сега вече тотално отказа, изхвъргача също, опората която е за лявото бедро е почти равна, явно шефера е бил 100++ кила и се е завъртал плавно на нея и тогава е слизал.
                        Последно редактирано от maxxx; 17-06-09, 08:07. Причина: допълване

Коментар

пЪ и да напишеш от дека си чадо може да се окаже че някой съфорумец "Фронтераджия" ти е съсед
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Седалката определено е траш-предния собственик е бил по-скоро 200+.
                            Буфера към шофьорската седалка си е за тапицер.
                            За другите дефекти,бих смъкнал двете седалки и сравнявал къде какво липсва.Има доста стоманени въженца под седалката,които могат да те подлудят.Позиционера на облегалката е зъбен,а фиксатора на положението е зъб с пружина.През монитора-повече не мога да предположа.Ако нещо допълнително кажеш спрямо кахъра-ще го мислим...

Коментар

за парното.пробвай да смениш капачката на разширителния съд на охл система.системата работи под налягане и ако ти изпуска въпросната капачка няма да имаш парно посмъртно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X