Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опел Фронтера 2.2 16V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

На мен тва ми свети постояна на газ , като съм на бензин изключва и от време на време премигва , закарах я на комп. да изчистят грешките , и на бензин оправи . Но човка ми каза че пак ще натрупа грешки, след време така и стана сега пак примигва на бензин.

Но не и се плаши от газта е

Коментар

Първоначално публикуван от dimy
      На мен тва ми свети постояна на газ , като съм на бензин изключва и от време на време премигва , закарах я на комп. да изчистят грешките , и на бензин оправи . Но човка ми каза че пак ще натрупа грешки, след време така и стана сега пак примигва на бензин.

некадърник ти е слагал газта аз за 1 година и над 30 000 км. нито веднъж не съм видял да ми свети тази лампичка нито на газ нито на бензин и нямам 1 грешка натрупана а газовата ми я сложиха за 450 лв.
      no signature no problems

Коментар

може и така да е а така го взех с газовата, а иначе е ловато , пак кой и как я е слагал незнам

Коментар

И при мен не свети на газ
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

До: Опел Фронтера 2.2 16V

На същия двигател тази сутрин ми светна същата лампа, нямам газова. Колата върви, пали ама пак свети. Направо изтрещях. Ако някои има предположения от какво и какво трябва да се прави моля ги сподели. Предварително благодаря.

Коментар

При мен си свети постоянно и на бензин и на газ, ходих на стенд и излезе грешка от дебитомера, просто е изгърмял, та на място имаха такъв и го смениха за проба след което лампичката веднага си изгасна, така че при мен поне е това, засега карам на газ, казаха ми че не би трябвало да влияе на разхода на газта, и се чудя да взимам ли нов дебитомер - 400лв. , ако газовата гръмне, което досега не ми се е случвало, ще ми излезе много скъпо удоволствие смяната му.

Коментар

Аз ти препоръчвам да си намериш втора употреба и сутрин да си палиш и караш 10-на минути на бензин защото в противен случей ще правиш инжектори след време.
                no signature no problems

Коментар

Fanatik е прав - това е често срещано при опелите
                  свети когато са ти сложили газ без емулатор - некадърен газаджия
                  когато ти е бедна сместа-просто не си душете колата на газ - файда няма че гори и повече
                  когато си намокриш токовете - тогава мига и не пали
                  когато имаш проблем в ламбдата или компютъра
                  това съм забелязал от лични впечатления
                  BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от rashana Преглед на мнение
                    При мен си свети постоянно и на бензин и на газ, ходих на стенд и излезе грешка от дебитомера, просто е изгърмял, та на място имаха такъв и го смениха за проба след което лампичката веднага си изгасна, така че при мен поне е това, засега карам на газ, казаха ми че не би трябвало да влияе на разхода на газта, и се чудя да взимам ли нов дебитомер - 400лв. , ако газовата гръмне, което досега не ми се е случвало, ще ми излезе много скъпо удоволствие смяната му.
                    Дай да я видя тая газова как е сложена и ще направим така че и като кихне да не ти гръмва дебитомера. И ако няма емулатор ще и сложим да не ти свети Джеки Чан непрекъснато
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                      Дай да я видя тая газова как е сложена и ще направим така че и като кихне да не ти гръмва дебитомера. И ако няма емулатор ще и сложим да не ти свети Джеки Чан непрекъснато
                      мерси за предложението, ама след по малко от месец заминавам навън и чак в средата на другата година ще се върна, а дотогава нямам време да пътувам до софия, иначе бих се възползвал, макар че все си мисля че квото трябва си го има, понеже като сложиха здравия дебитомер, си изгасна чека. Колкото до това за газта дето фанатик писа тя си пали винаги на бензин и работи просто е по тромавичка, а не че съвсем съм го изключил .

Коментар

Първоначално публикуван от dimy Преглед на мнение

Баща ми има Вектра-В на газ.Като кара на газ отвреме навреме му светва тази въпросна лампа,но като мине на бензин след 5-6 километра угасва.Ходи на майстор и той му каза ,че се слага няква джаджа дето лъже ламбасондата.Иначе се натрупват грешки и трябва периодично да ходи на компa да ги чисти..
                        Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

Само информативно - спря да свети като попривърши бензина. Мисля си че съм сипал кофти бензин и затова е светнала.
                          Въпрос. При вас кога гасне тая лампа когато запалите мотора или след като дадете на контакт светва и после изгасва?
                          При мене гасне след като запаля мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от GOSHKO135 Преглед на мнение
                            Само информативно - спря да свети като попривърши бензина. Мисля си че съм сипал кофти бензин и затова е светнала.
                            Въпрос. При вас кога гасне тая лампа когато запалите мотора или след като дадете на контакт светва и после изгасва?
                            При мене гасне след като запаля мотора.
                            Малко извън въпроса, но ме накара да се поразровя из албумите дето си ги разпечатвах за фронтерата /от линковете на фанатик/, и там на 21 стр. на единия си е написано и показано на картинка че бензиновия двигател се пали от поставянето на ключа директно на запалване а не първо на контакт, и допълнително да споделя че когато палех преди да прочета това фронтерата, т.е. първо на контакт и после запалване ми се случваше често да не пали от първия път, сега когато я паля по изписания метод, т.е. директно от поставяне на ключа на запалване, няма случай да не палне веднага, но това за тези които не са разглеждали албума е само за бензинови двигатели, за дизел първо си се дава на контакт. в превода няма как да бъркам, по ред причини и най вече че ми е майчин език, а вече дали написаното е 100 % истина не знам , но при мен засега всичко си е на 6. Поздрави и дано е от полза написаното.

Коментар

лампата свети при поне дузина грешки...от толкова различно естество, че се налага компютърен тест или умел майстор (да, става и на око )!

при мене беше ДатчикДроселоваКлапа (63лв.)

Коментар

А,като смени датчика имаше ли някакъв ефект - примерно във вървенето,старта или горенето?А за лампата описана по горе оцветена в жълто/отчитаща грешките/,при мен когато подам на контакт светват вс.други контр.лампи но не и тази и след като запаля дв.също не светва но,когато си експлоатирам джипа,понякога светва за около 2-3м.и си изгасва?Това дали е нормално???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X