Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ав.хъб

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ав.хъб

Здравейте колеги. От скоро съм собственик на Фронтера 2.8ТДИ, 96г., дълга база (купих такава по преценка на вашите мнения за качеството на двигателите - благодаря за което), но имам един проблем.
    1. Като включа предното предаване, много трудно го изключвам - трябва да мина около 30м назад с по висока скорост.
    2. Понякога в движение се опитва да зацепи предния десен ав.хъб при скорост между 40 и 50км. - чува се ужасяващо стържене на желязо в желязо.
    Та питането ми е ако демонтираме временно десния ав.хъб (касетата, ако мога да така да се изразя) дали ще имам някъкъв проблем. За временно имам предвид докато намеря читав ав.хъб.
    Благодаря предварително.
    Фронтера я ползвам основно по асфалт, за влачене на платформата, ако има някъкво значение.

До: Проблем с ав.хъб

Първоначално публикуван от anto160 Преглед на мнение
    Здравейте колеги. От скоро съм собственик на Фронтера 2.8ТДИ, 96г., дълга база (купих такава по преценка на вашите мнения за качеството на двигателите - благодаря за което), но имам един проблем.
    1. Като включа предното предаване, много трудно го изключвам - трябва да мина около 30м назад с по висока скорост.
    2. Понякога в движение се опитва да зацепи предния десен ав.хъб при скорост между 40 и 50км. - чува се ужасяващо стържене на желязо в желязо.
    Та питането ми е ако демонтираме временно десния ав.хъб (касетата, ако мога да така да се изразя) дали ще имам някъкъв проблем. За временно имам предвид докато намеря читав ав.хъб.
    Благодаря предварително.
    Фронтера я ползвам основно по асфалт, за влачене на платформата, ако има някъкво значение.
    Нямаш проблеми да го свалиш,просто ще си без предно.Така и така ще го сваляш,свали и другия и сложи ръчни.Знам че както всички ,които сме сложили вече и ти в началото няма да слушаш какво ти се говори,но рано или късно ще го направиш.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Колко струват горе-долу ръчните и от къде може да се намерят. Аз съм от Плевен.

Коментар

Не е много добра идеята да караш без хъб, защото теоретично е възможно при пълен завой полуоската да се измъкне и да направиш някоя беля. Може и нищо да не стане ама по-добре недей кара така. Купи си ръчни и направо сменявай комплект.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Купих си от Явор/Вромос на АВМ, но не съм ги слагал...

Коментар

Влез на vromos.com и там ще видиш цени.Аз си махнах автоматичните преди доста време и нямам никакви проблеми с ръчните.

Коментар

Първоначално публикуван от anto160 Преглед на мнение
              Колко струват горе-долу ръчните и от къде може да се намерят. Аз съм от Плевен.
              Ако са ти скъпи ръчните хъбове,kograman от форума си продаваше автоматите/цената сигурно ще е доста различна/.Той също е плевенчанин.Можеш да смениш единия и да имаш един в резерв.
              При интерес,понеже нямаш право още на ЛС-напиши телефон за свръзка.Нататък ще я нагласим.

Коментар

Първоначално публикуван от kiki45 Преглед на мнение
                Влез на vromos.com и там ще видиш цени.Аз си махнах автоматичните преди доста време и нямам никакви проблеми с ръчните.
                Само дето като видиш кал и слизаш, за да ги заключиш. Иначе, ако и моите автоматични се потрошат, бих сложил ръчни, уж били по хубави. Знае ли човек.....то и без това не включвам предното

Коментар

Автоматични продават Лозан isuzo с поръчка, Явор от Вромос.Аз моите ги купих от колега от Стара Загора STEF BMW .Цената беше под 500 лв.
                  Към колегата бодо. Може и да не слизаш.Моите са винаги зацепени,като така се въртят постоянно полуоските и разхода се вдигал(последното за 1 година не го доказах).Предимствата са здравина и включване на 4х4 в движение,което повярвайте е вече екстра,а понякога и необходимост.
                  Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                  NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Ми то тогава да си заваря автоматите и ще получа постоянно зацепени ръчни хъбовещом няма разлика в разхода и динамиката.Пък и ще си включвам в движение.
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                      Ми то тогава да си заваря автоматите и ще получа постоянно зацепени ръчни хъбовещом няма разлика в разхода и динамиката.Пък и ще си включвам в движение.
                      Tова също е вариант. Аз зимата карам с постоянно зацепени. Но лятото е крайно безсмислено да товариш всичко отпред и мотора и кормилната уредба, също така каретата не са съвсем без пари.
                      no signature no problems

Коментар

След 4-5000км с ръчни хъбове, вече ги счупих по каманаците(немогат да се изключват вече. Карам си с зацепени постоянно. Сега обмислям вариант да направя капак, който да държи самата муфа и да няма излишно стърчащ хъб.
                        Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                          Само дето като видиш кал и слизаш, за да ги заключиш. Иначе, ако и моите автоматични се потрошат, бих сложил ръчни, уж били по хубави. Знае ли човек.....то и без това не включвам предното
                          Свиква се, и става крайно рядко. Аз ги включвам винаги, когато очаквам някаква кал. Тъпото на масовите автоматични (не вакуумните) е че в някои случаи се изключват и включват когато си поискат. Често се включват с удар. Като се закопаеш и заклатиш в калта, се случва да изключат, и после пак да включат, с удар, когато се клатиш напред - назад. Така и не можах да им свикна, и си сложих ръчни, след като 2 пъти се закопах и се оказа че при клатенето я имам преден мост, я не. Имат и посока на включване. Може да се случи така, че единия да е заключил в посока напред, а другия в посока назад. Не ми се се случвало, но в сервизното ръководство е описан и такъв случай. На тераното ръчните не се усещат като са заключени, по отношение на динамика. За разход - не съм засичал.

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                          След 4-5000км с ръчни хъбове, вече ги счупих по каманаците(немогат да се изключват вече. Карам си с зацепени постоянно. Сега обмислям вариант да направя капак, който да държи самата муфа и да няма излишно стърчащ хъб.
                          Вероятно се е счупила пружината, дето ги връща и натиска. Или просто са станали на сол и са блокирали вътре, или пък са пълни с гняс.
                          Последно редактирано от sparkybg; 03-06-09, 11:13.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Вероятно се е счупила пружината, дето ги връща и натиска. Или просто са станали на сол и са блокирали вътре.
                            Просто корпуса е смачкан. Муфата си е в зацепено положение. Капачката (врътката) е набита няколко сантиметра по-навътре от нормалното, което допълнително подсигурява евентуално изключване... Абе с 2 думи съм ги смлял... ще измисля някакво капаче, което да затваря и уплътнява и да държи муфата да е зацепила полуоската. Ще преправя резбите на основата на хъба и ще сложа по-къси болтова (не конусни), които да държат капакът... Ще спечеля няколко сантиметра. Тежестта в минус е пренебрежимо малка.
                            Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                              Просто корпуса е смачкан.
                              Сложи му едни фланци, и хъба ще се прибере навътре толкова, колкото са дебели фланците.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X