Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Честа повреда в кабелите за свещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Честа повреда в кабелите за свещите

Здравейте, продължавам с моите проблеми, полезни са ми отговорите ви
    от както съм взел машината вече сменям 4-ти комплект кабели и пак има нещо не както трябва. след като отида на елкон ми казват, че няма никакъв проблем, всичко трябва да е ок, никакви грешки не се четат, сменям кабелите комплект и всичко е наред, има си мощност, върви си нормално джипарата, обаче това е за около една седмица, след това губи мощност, пак елкон, пак нищо и пак нови кабели всичко се повратя отново. един-два, различен брой кабели заминават от комплекта без значение на кой цилиндър.
    някой да подскаже нещо де да търся проблема, че все кабели през седмица не върви нещо
    ако мога да ви насоча с някакви въпроси ще отговоря, фронтерата е 2,0 бензин на метан
    благодаря предварително за отговорите

До: Честа повреда в кабелите за свещите

Бубина. Няма друг вариант. Или просто купуваш менте кабели. Купи си Беру и ако те се скапят си ги ремонтирай. Ще ти обясня как.
    Сменял ли си капачка и палец?
    no signature no problems

Коментар

Ако е бубина,кабелите ще са здрави и пак ще забива при рязко подаване на газ/гърмежите са произволни/.Всъщност ти как установи "пробит" кабел?
      Предполагам капачка или палец,произволното неработене на цилиндър,предполага хаотично разнасяне на тока по места.
      Профилактирай капачката и палеца/бърсане и къпане с WD-40,после пак бърсане/и драсни два реда...Не е нужно да купуваш коментираните възли по системата,после да си ги имаш за смяна,ако/когато се наложи...

Коментар

Да не е проблема в метановата уредба? В изпаретиля напремер? Не съм имал метан, но на пропан-бутан ако имам подобен проблем бих се замислил за мембраните на изпарителя или нищо друго по системата. Особено след третата смяна на кабели.
        Знаете, че като няма достатъчто вода в изпарителя, която да загрява и изпарява газа се получава проблем с мощността. Може да е сходен проблема и при метан.
        Естествено първо бих проверил и сменил всичко по ел. системата, но като не помогне ще продължа по газовата уредба.

Коментар

Смени свещите(с истински),кабелите(с истински),огледаи за пукнатина капачката,замери или направо смени палеца,пробваи с друга бубина как е.Успех
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Кабелите често пробиват при неправилно (голямо) междуелектродно разстояние в свещите.

Коментар

ходих отново на елкон, компютърът събира грешки при преминаването от бензин на метан.
              чувал съм, че някои газаджии монтират някакви ключета, дето работят автоматично и при всяко палене рестартират компютъра. ще съм благодарен ако ми кажете нещо по въпроса.

Коментар

Най-обикновенно реле, което прекъсва плюса на компютъра, когато спреш контакта. Обаче не ти е от това проблема. Провери си и останалите компоненти по запалването.
                Прочее, за метана няма ли емулатори за ламбда сондата?

Коментар

Некадърно вързана алтернативна система.Посети друг сервиз/майстор,емулатор на дюзите е крайния вариант.Също погледни поста на Ясен,за голямото разстояние между електродите на свещите.Съвсем реална предпоставка за често "пробити" кабели/това впоследствие,първо ревизия на основния монтаж и решенията при прехода м/у двата вида гориво/.

Коментар

Да не слагаш грешни кабели. Има два вида, в зависимост от това дали има резистор в палеца или капачката или няма такъв.

Коментар

Виж дали имаш монтиран АВАНС ПРОЦЕСОР , и ако имаш дали проблема не е в него .

Коментар

Аванс процесорът не може да докара такива симптоми.Може да те остави на пътя/вътрешен пробив в чипа/,понеже не може да елиминира втория +,управляван от + на газовия клапан.Увисваш с работещ по напрежение и неработещ като цяло модул,управляващ диаграмата на предварението за алтернативното гориво.На друго място има проблем,колегата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X