Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лайсни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лайсни

Колеги, някой сменял ли е лайсните на вратите. Къде могат да се намерят?
    Nissan Pathfinder 4.0L

До: Лайсни

Лайсни или гумени уплътнения?

Коментар

Ако имаш проблеми с поставянето на старите лайсни след пребоядисване пробвай с двойно-залепяща се лепенка на хубава марка. Става супер. Имай предвид ,че ако се опитваш да ги залепиш със силикон ще се озориш и може да развалиш боята. Ако е с щипки лайсната разбира се, просто трябва да си купиш нови и нямаш проблем. (Съжалаявм, че не съм запознат дали фронтерата е с щипки).
      Последно редактирано от sony bono; 28-05-09, 21:16.

Коментар

Ако имаш предвид тези на стъклата отвън-никъде, освен на старо, но и те ще са гнили. Моите на задните врати отдавна са гъбясали, но ще им търся заместител от нещо друго.
        П.П. Тези отдолу се лепят с монтажно лепило, дето е като силикон и се фиксират с хартиено тиксо докато засъхне. С двойнолепещата лепенка държи от ден до пладне и се пълнят с вода и кал.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Имам впревид лайсните, които са по средата на вратите. С двойнозалепваща става добре, но едната лайсна е за смяна. Има ли такива или само втора употреба?
          Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Първоначално публикуван от EWGENI AWRAMOW Преглед на мнение
            Имам впревид лайсните, които са по средата на вратите. С двойнозалепваща става добре, но едната лайсна е за смяна. Има ли такива или само втора употреба?
            Колега с двойнозалепващо единственото което ще постигнеш е да загубиш лайсната някъде. Има си специален силикон ( черен ) за тези лайсни. По-евтиния вариант е както казва Митко с монтажно лепило. Всичко друго е рисковано и няма да свърши работа за дълго време.
            no signature no problems

Коментар

Има едно страхотно лепило wurt (вюрт) в червена опаковка , като силикон.Почистваш добре , намазваш и позиционираш с хартиено тиксо.
              Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
              Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

До сега не съм видял кола, на която оригинално лайсните да не са с двойнозалепяща се лепенка. Но аз не съм кретерий, защото не съм видял всичко Лепил съм лаисни с двойнозалепяща (не на фронтера обаче) с лепенка и до сега не са мръднали. Опитвал съм със силисон, но без успех. Това е моя скромен опит.

Коментар

Оригинално са лепени с нещо подобно на двойнолепеща лепенка, която обаче няма нищо общо с тези, които се продават по магазините. Оригиналните са много по тънки и на практика няма слой между лепкавите повърхности, а нашите са дебели 2-3 мм и има хартиен слой по средата. Миналото лято се пробвах с такива и резултатът беше отчайващ, въпреки старателното почистване и подсушаване. Някои използвах като крепеж по периферията на лайсните, но средата я напълних със силиконово лепило. Досега не са мръднали, докато само с лепенките се отлепиха по краищата за 1-2 седмици.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Оригинално са лепени с нещо подобно на двойнолепеща лепенка, която обаче няма нищо общо с тези, които се продават по магазините. Оригиналните са много по тънки и на практика няма слой между лепкавите повърхности, а нашите са дебели 2-3 мм и има хартиен слой по средата. Миналото лято се пробвах с такива и резултатът беше отчайващ, въпреки старателното почистване и подсушаване. Някои използвах като крепеж по периферията на лайсните, но средата я напълних със силиконово лепило. Досега не са мръднали, докато само с лепенките се отлепиха по краищата за 1-2 седмици.
                    Бе,откъде ги намирате тия псевдо лепенки ,има си двоино лепящи,полиуретанови,специално за лайсни на автомобили-най-хубавите които съм ползвал,са на 3М,но са доволно скъпи.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ми по магазините за лайсни.... На 3М може и да са по-добри, но не виждам проблем и да се лепят със силикон. Кой както намери за добре-има избор.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Оригинално са лепени с нещо подобно на двойнолепеща лепенка, която обаче няма нищо общо с тези, които се продават по магазините.

има си двоино лепящи,полиуретанови,специално за лайсни на автомобили-най-хубавите които съм ползвал,са на 3М,но са доволно скъпи.

Двойно лепящатат лепенка, която ти трябва е VHB.
                        Ако желаеш да е на 3М тъсиш VHB 4611 (ако са ти по-малко парите )или VHB 4930.
                        Гарантирано нама да падне(времето за залепване е 24 часа)

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                          Двойно лепящатат лепенка, която ти трябва е VHB.
                          Ако желаеш да е на 3М тъсиш VHB 4611 (ако са ти по-малко парите )или VHB 4930.
                          Гарантирано нама да падне(времето за залепване е 24 часа)

Подкрепям колегата с две ръце за лепенка VHB ,изключително здраво се залепват !

Коментар

Лайсни има при лозан (isuzo),ако няма в момента то непременно скоро ще има.За захващането.Единствено с черен силикон.Здраво е .Ако се опитат да ги откраднат силикона е толкова здраво залепнал че лайсната се чупи,по този начин застрахователя плаща щета.Ако липсва цялата се отказва плащане от която и да е застрахователна компания,защото презумцията им е че сам си я свалил с цел реализиране на застрахователна измама.

Номера със силикона го знам от мерцедесаджиите със широката лайсна.Техните се крадат поголовно и единствения негрозен начин на захващане е силикона.Грозния начин предполагам всички сте го виждали ...с коларски болтове.
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                              До сега не съм видял кола, на която оригинално лайсните да не са с двойнозалепяща се лепенка. Но аз не съм кретерий, защото не съм видял всичко Лепил съм лаисни с двойнозалепяща (не на фронтера обаче) с лепенка и до сега не са мръднали. Опитвал съм със силисон, но без успех. Това е моя скромен опит.
                              Между другото моите са на щипки на едната ми кола.Немеца е предпочел да не се занимава с лепенки.Аз подсилих остарелите щипки със силикон и така вече карам 4 години...почти де.Силикона ме спаси миналата година от кражба.Отървах се с лека пукнатина и то под калника.
                              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X