Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скорстна кутия на ОФА КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скорстна кутия на ОФА КБ

Здравейте. Колата е ОФА КБ, 96г., 2,0и.
    В неделя направих една лека офф разходка. И по едно време скоростната кутия заграя необичайно много. Не съм давал зор на джипката, по-скоро разходката беше необичайно лека... Гледах да се прибера възможно най-бързо. Първото, което ми дойде на ум е маслото в скоростната кутия.

Какви могат да бъдат причините за прегряването?

Къде има пробка, през която мога да проверя нивото на маслото? Маслото на скоростната кутия и това на раздатката на едно място ли се сипват? Немога да открия пробка.

Благодаря на всички.
    Светът на Владо

До: Скорстна кутия на ОФА КБ

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
    Здравейте. Колата е ОФА КБ, 96г., 2,0и.
    В неделя направих една лека офф разходка. И по едно време скоростната кутия заграя необичайно много. Не съм давал зор на джипката, по-скоро разходката беше необичайно лека... Гледах да се прибера възможно най-бързо. Първото, което ми дойде на ум е маслото в скоростната кутия.

Какви могат да бъдат причините за прегряването?

Къде има пробка, през която мога да проверя нивото на маслото? Маслото на скоростната кутия и това на раздатката на едно място ли се сипват? Немога да открия пробка.

Благодаря на всички.
    Абре юнак , след толкова изписано тук за маслата ... ти масло още ли не си сменял ?! Ще попрочетеш темите и ще ти стане ясно , аз само ще вметна нещо : Ако маслото е малко , не само ше грее , ами направо може да се спече цялата кутия и да стане монолитна като мавзолей !
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Просто мини през Лозан с една бира и ще разбереш
      Three witches watch three Swatch watches.
      Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Чел съм темите, знам какво е маслото. Като взех колата преди около 7-8000 км е сменяно, но в сервиз. Колата не е в София. Искам сам да си проверя маслото и ако е нужно да долея. Въпроса, е че не знам къде е пробката. Не открих в друга тема за мястото на пробката За това се допитвам до вас
        Светът на Владо

Коментар

Чел съм темите, знам какво е маслото. Като взех колата преди около 7-8000 км е сменяно, но в сервиз. Колата не е в София. Искам сам да си проверя маслото и ако е нужно да долея. Въпроса, е че не знам къде е пробката. Не открих в друга тема за мястото на пробката За това се допитвам до вас
          Има , има писано ...щом аз знам че маслото в общия случай е в общ блок , но съществуват и модели с разделни обеми на скоростите и раздатката . Твоята по всяка вероятносте от първия тип. Като легнеш отдолу ще я видиш отстрани
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Има , има писано ...щом аз знам че маслото в общия случай е в общ блок , но съществуват и модели с разделни обеми на скоростите и раздатката . Твоята по всяка вероятносте от първия тип. Като легнеш отдолу ще я видиш отстрани
            ...от лявата/шОферската/ страна,тя е контролно-наливна,гледай в средата на кутията по височина приблизително.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              ...от лявата/шОферската/ страна,тя е контролно-наливна,гледай в средата на кутията по височина приблизително.
              Бързо, кратко, абсолютно точно...както винаги Много благодаря!
              Светът на Владо

Коментар

точно при теб може да бъде на две места,или е от дясно по средата на алуминиевия кожух ,или от ляво, по на зад на чугунената част .лесно ще я познаеш тя е голяма ,и винаги е със ключ 24 . със ключ не може да се развие ,обикноовенно е доста стегната а не трябва да се стяга толкова че оскубва резбата
                МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Като взех колата преди около 7-8000 км е сменяно, но в сервиз.
                  Eто тука май е проблема... дано се окажа лош пророк.
                  Знаеш ли какво масло са ти сипали в този сервиз?
                  Че не една фронтера съм виждал с трансмисионно масло...
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Eто тука май е проблема... дано се окажа лош пророк.
                    Знаеш ли какво масло са ти сипали в този сервиз?
                    Че не една фронтера съм виждал с трансмисионно масло...
                    Пфф,дано не си прав-въпреки,че сутринта ми мина и на мен през ума.

...колега vladoniki,като развиеш пробката,бъркай с пръст в кутията и пиши мирише ли на чесън маслото.

Коментар

Ето я пробката, обща за скорости и раздатка.
                      Прикачени файлове

Коментар

И ако нямаш подемник или канал под ръка, може да звънкаш и да идваш да си се мажеш
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          И ако нямаш подемник или канал под ръка, може да звънкаш и да идваш да си се мажеш
                          Владо,не е в София в момента,така писа сутринта.Но то камиончето е височко,с една тресчотка в ръка ще провери без проблем какво има или е останало.
                          Ако обаче е текло толкова,че да почне греене на кутията-ще се види кой семеринг е в разход.
                          Другия вариант Божко го упомена-като сменях маслата/стоях там неотлъчно/,един момък за две бройки да ми се скара,че искам да наливам моторно масло в кутията...с квалитетен и укоряващ поглед...
                          Аз,теслата,му посочих,къде коя тубичка да налее,ако иска за услугата да му бъде платено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X