Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за жило за ръчна за Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за жило за ръчна за Фронтера

Колеги наскоро трябваше да минавам с моята ОФ Б на ГТП и с очудване разбрах че не мога да мина защото едното задно колело не ми задържа на валците и ме върнаха .Отидох, аз при един познат майстор да види какъв е проблема и се оказа че едното жило на ръчната спирачка се беше направо заварило за кожуха(не подлежеше на никаква интервенция),и тръгнах по магазините за ново жило, първо почти никъде не го предлагат(става дума за гр.София),а там където го намерих ми обявиха цена от 340лв с поръчка до една седмица. Тъй като тази цена ми се видя твърде висока тръгнах да търся дали някой прави такива жила и така попаднах на едно малко цехче в Княжево.
    Дадох им моето жило с кожуха и ги попитах дали могат да направят същото,и колко ще ми струва, отговорът им беше че това не е проблем за тях и че ще ми струва 45лв и да дойда след 1 час. С изненада открих като се върнах че жилото и кожуха, които са направили са изключително качествени, здрави и точни по размер . В последствие при монтажа се наложи съвсем леко да се натегне,но това е в рамките на нормалното.
    Като цяло съм изключително доволен от изпълнението и най-вече от цената !
    Позволих си да напиша адреса на цеха(по-долу),дано да съм полезен и на други колеги със сходен проблем;

София ,кв.Княжево, бул.Цар Борис 298
    (в улицата срещу колелото на автобуси N 58 и 59. Завива се покрай железарията на ъгъла )

До: Съвет за жило за ръчна за Фронтера

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
    Колеги наскоро трябваше да минавам с моята ОФ Б на ГТП и с очудване разбрах че не мога да мина защото едното задно колело не ми задържа на валците и ме върнаха .Отидох, аз при един познат майстор да види какъв е проблема и се оказа че едното жило на ръчната спирачка се беше направо заварило за кожуха(не подлежеше на никаква интервенция),и тръгнах по магазините за ново жило, първо почти никъде не го предлагат(става дума за гр.София),а там където го намерих ми обявиха цена от 340лв с поръчка до една седмица. Тъй като тази цена ми се видя твърде висока тръгнах да търся дали някой прави такива жила и така попаднах на едно малко цехче в Княжево.
    Дадох им моето жило с кожуха и ги попитах дали могат да направят същото,и колко ще ми струва, отговорът им беше че това не е проблем за тях и че ще ми струва 45лв и да дойда след 1 час. С изненада открих като се върнах че жилото и кожуха, които са направили са изключително качествени, здрави и точни по размер . В последствие при монтажа се наложи съвсем леко да се натегне,но това е в рамките на нормалното.
    Като цяло съм изключително доволен от изпълнението и най-вече от цената !
    Позволих си да напиша адреса на цеха(по-долу),дано да съм полезен и на други колеги със сходен проблем;

София ,кв.Княжево, бул.Цар Борис 298
    (в улицата срещу колелото на автобуси N 58 и 59. Завива се покрай железарията на ъгъла )
    Ами те поне от 10 години това правят. Все пак е технология от 20-те години на миналия век.

Коментар

Само се опитвам да бъда полезен

Коментар

Аз също съм доволен от услугите им макар, че понякога са доста "тежки гемии" работещите там... Но добре работят и не са скъпчии.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Само се опитвам да бъда полезен
          Разбира се,че си полезен.Всяка информация е много ценнаА сега някой ако каже във Варна каде правят жила по образец ще е супер.
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Макар темата да е за жило и то за ОФ Б, но е за ръчна спирачка ще си позволя в нея да попитам някой сменял ли е накладки за ръчната на ОФ А ДБ 96г.? Не съм разглабял, но разбрах, че е на допълнителни челюсти на малък барабан до задните дискове?

Коментар

Здравей колега!Първо да ти благодаря за съвета,който ми даде за покупката на тази Фронтера за която искам помощ.Аз все още чакам някой да се обади и да отидем заедно да я поогледаме.Та,за жилата..Там в Княжево където си ходил ги познавам от години и работят горе-долу добре ,но държат малко високи цени.....Има двама мъже в Лозенец които от доста време работят по тези въпроси и аз съм доволен от тях като качество и цена.Рекламират се като www.shibidah.com -Любо се казва единият.Тел. 0898 223 691.Дано съм помогнал на някого с тази информация.

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
                Макар темата да е за жило и то за ОФ Б, но е за ръчна спирачка ще си позволя в нея да попитам някой сменял ли е накладки за ръчната на ОФ А ДБ 96г.? Не съм разглабял, но разбрах, че е на допълнителни челюсти на малък барабан до задните дискове?
                Абсолютно точно си разбрал,накладките на ръчната на ОФ Б са вътре в барабана на задните дискове ,за да ги смениш първо трябва да откачиш спирачните апарати и след това търсиш от вътрешната страна на барабана един болт ,който като започнеш да въртиш започва да избутва барабана навън и той излиза ;
                Това е от мен, УСПЕХ!
                Последно редактирано от kiriko; 18-05-09, 21:19.

Коментар

Няма отделни накладки за ръчната на ОФА.Задните спирачки са барабанни със спирачен цилиндър с хидравлично задвижване,а ръчната е с жило,което задвижва същите накладки.
                  Последно редактирано от Николай Кесов; 18-05-09, 20:35.

Коментар

От 97г ОФ А е като ОФ Б отзад ,не знаех че по-ранните модели са само на барабани отзад, съжалявам ако съм подвел някого

Коментар

От 97г ОФ А е като ОФ Б отзад ,не знаех че по-ранните модели са само на барабани отзад, съжалявам ако съм подвел някого
                      Моята е 95 г. пък са дискови и четирите
                      Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                      Honda CB 919 Hornet
                      0898849413-Светльо
                      Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
                        Моята е 95 г. пък са дискови и четирите
                        Ти си с Исузов мотор, там е друга бира.
                        no signature no problems

Коментар

Абсолютно точно си разбрал,накладките на ръчната на ОФ Б са вътре в барабана на задните дискове ,за да ги смениш първо трябва да откачиш спирачните апарати и след това търсиш от вътрешната страна на барабана един болт ,който като започнеш да въртиш започва да избутва барабана навън и той излиза ;
                          Това е от мен, УСПЕХ!
                          Благодаря за отговора. Че май ми е време да ги сменям.

Коментар

От 96 г. /или края на 95 г./ са промените в ОФ А/ задни дискови спирачки, махат се ресьорите, захващането на резервната гума е друго/ за това се сещам. От края на 97 г. се сменя и таблото /но със същото купе/.

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
                              От 96 г. /или края на 95 г./ са промените в ОФ А/ задни дискови спирачки, махат се ресьорите, захващането на резервната гума е друго/ за това се сещам. От края на 97 г. се сменя и таблото /но със същото купе/.

Благодаря за оточнението

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X