Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сваляне таван на ОФА КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сваляне таван на ОФА КБ

Та въпроса ми е може ли да се свали цялата задна част на покрива, или само тавана и трите стъкла се свалят. Мерси предварително
    Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
    Honda CB 919 Hornet
    0898849413-Светльо
    Кръвна Група: 0+

До: Сваляне таван на ОФА КБ

Може,след махането на стъклата се развиват "рапидите" на хрилете,които стърчат до задната врата.Респективно ляво и дясно.Маха се и вътрешния ПВЦ кожух,към който е прикрепен средния плафон.
    Напиши в чичко гугъл "сваляне таван фронтера" и ще намериш и снимков материал.Моята дойде с инструкции по въпроса.
    Играчка е,не става бързо,както да разлетиш стъклата/плюс задното/ и люка...,при което остават само мижави парчета пластмаса/задните колонки и малко таван около капандурата/.

Коментар

Мерси Макс
      Honda CB 919 Hornet
      0898849413-Светльо

Коментар

Моля,имай предвид,че разтоварването от таван цялостно го правят в Австралия,Нова Зеландия и подобни климатично идентични страни.
        Толкова работа е,че за два/пет дена да го няма не си струва.Махай капандурата-после задното,двете странични стъкла и ефекта е аналогичен.
        Пробвано при лов-работи без откат!Както и вентилацията/циркулацията е без забележки на дълъг път и "пресечено"-определено са го измислили япондурите-това,че в коша има "Опел"-ски мотор не променя нищо след него.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
          Моля,имай предвид,че разтоварването от таван цялостно го правят в Австралия,Нова Зеландия и подобни климатично идентични страни.
          Толкова работа е,че за два/пет дена да го няма не си струва.Махай капандурата-после задното,двете странични стъкла и ефекта е аналогичен.
          Пробвано при лов-работи без откат!Както и вентилацията/циркулацията е без забележки на дълъг път и "пресечено"-определено са го измислили япондурите-това,че в коша има "Опел"-ски мотор не променя нищо след него.
          Потвърждавам. Със свалени всички стъкла все едно си кабрио. Аз така редовно си карам лятото. След единичното ми махане на цялата пластмасария, същата тече при силен дъжд и пуска вода в купето....
          no signature no problems

Коментар

Ааа при мен няма Опелски мотор, аз капандурата я махам ама само нея, страничните стъкла само ако няма да се минава през локви и калчица че са ми от Патрул джантите някакви по-изнесени хвърля л...а на задната седалка

ПП : Мерси и на двамата за отделеното време
            Honda CB 919 Hornet
            0898849413-Светльо

Коментар

Сваляне на хардтопа отнема не повече от 10-15мин.Започва се от страничните стъкла,после задното, тавана на хардтопа го държат 4бр ключалки,самият хардоп отвън го държат само 4болта след като се махнат страничните декоративни пластмаси които се намират в задният край от двете страни,маха се оплътнението на задната врата (ще се използва като свалиш хардотпа)махаш плафона и декоративната пластмаса която закрива основната греда държат я
              6-бр видии под нея има няколко гайки които държат хардтопа мисля,че бяха 8бр след като ги развъртиш лягаш на задната седалка с гръб към нея и натискаш с крака нагоре хардтопа и си готов.Досега не ми е прокапал нито един път а го свалям постоянно.Монтирането е по обратният начин и отнема 15-20 мин.Според мен си заслужва защото ефекта е корено различен за стоящите отзад.А и джипа започва да изглежда на “истински”!Свали и прецени сам,но само при условие,че имаш гараж и нещо като найлон в багажника.Чувството е много приятно особено ако те возят!!
              Ще потърся снимки на моята и ще кача.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
                Ааа при мен няма Опелски мотор, аз капандурата я махам ама само нея, страничните стъкла само ако няма да се минава през локви и калчица че са ми от Патрул джантите някакви по-изнесени хвърля л...а на задната седалка

ПП : Мерси и на двамата за отделеното време
                Че ако само без стъкълца си мяташ кал на врата,ако се поведеш на Марин по акъла/той е екстремист/,ще си култивираш 3 квадрата садилна площ.Реколтата според сезона-аз бях завъдил жито,без даже хардтопа да махам...,моите гумета и те са три пръста извън калниците.

Коментар

Че ако само без стъкълца си мяташ кал на врата,ако се поведеш на Марин по акъла/той е екстремист/,ще си култивираш 3 квадрата садилна площ.Реколтата според сезона-аз бях завъдил жито,без даже хардтопа да махам...,моите гумета и те са три пръста извън калниците.
                  Добре,че ме подсети ,трябва фронтерата да е без фланци защото както писа Макс ще си напълниш купето с кал
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Дето палиш черги,но погледна ли,че той е с "отрицателни" джанти...,махне ли го-урожая му е в кърпа вързан.

Коментар

Като излезнах на първата разходка по "черно" двата предни джама бяха отворени докрай, карам си аз и на пътя кал ама такава една хубава рядка и аз бух в нея и гааааз......
                      Настана едно веселие, вътре бяхме 4 човека и малко дете.
                      Не ме биха много....
                      Honda CB 919 Hornet
                      0898849413-Светльо

Коментар

Ами остави си чантията на място,след като си с изнесени търкалета.Следващият път/без керемиди/ може да списваш други наблюдения за количеството бой...
                        Не влизай в хор с Марин,той да не се хаби,откача капандурата на хардтопа с клони в гората и прочее пируети/тук-таме странични/...
                        ...има и снимков материал...,да не си Фронтера в ръцете му...
                        "Успех"!

Коментар

През капандурата не влиза засега само странично се нахвърля ама знае ли се "Шило в торба не стои"
                          Honda CB 919 Hornet
                          0898849413-Светльо

Коментар

Капандурата я споменах,да се присетиш,че Марин от време на време забравя хапчетата си на нощното шкафче...
                            Посланието към теб беше,да оставиш облицовката над задните пасажери.
                            Или да си направиш пълно каско на персоналния мезонет,щото пишеш,че и нерваци товариш...

Коментар

Нерваците после ги лекувам с пиенье и яденье
                              Honda CB 919 Hornet
                              0898849413-Светльо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X