Здравейте! Имам следния проблем с климатика на КБ 2.0 95г. мотор X20SE. По време на движение компресора включва и изключва през 2 минути. След проверка се установи че всички налягания са в норма. При посещение в сервиза проблема го няма. После в движение пак същото. Прави го и при ниска /около 20градуса/ и висока външна температура. Някакви решения на проблема!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с климатик!!
Свий
X
-
До: Проблем с климатик!!
Температурния датчик дето включва перката е с две степени и управлява и климатика, провери го него. Ако не си прегледал тази тема прочети я
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13511
-
Първоначално публикуван от a_r4 Преглед на мнениеЗдравейте! Имам следния проблем с климатика на КБ 2.0 95г. мотор X20SE. По време на движение компресора включва и изключва през 2 минути. След проверка се установи че всички налягания са в норма. При посещение в сервиза проблема го няма. После в движение пак същото. Прави го и при ниска /около 20градуса/ и висока външна температура. Някакви решения на проблема!!!
Коментар
-
Нямаш проблем!
Той си включва и изключва когато му трябва да нагнети фреон. Компресора не работи постоянно, а при нужда. Може да работи постоянно само при много голяма жега, ама аз още не съм виждал да го прави моят!!!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
На мен компресора не ми изключва ,би изключил само при огромно натоварване на системата,като защита.През две минути обаче ми изключват 2-ра и трета перка.Колега да не бъркаш перките с компресора???Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
-
Моя включва и изключва периодично. Малката перка също.Тя работи постоянно само когато стоя на едно място и жегата е голяма!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Включването и изключването е много често по някога през 30 секунди. В такъв случай не може да охлади и достатъчно. При движение все едно подаваш и отнемаш газ и осещането е много неприятно. Интересното е, че когато е неподвижен не прави проблема. На място дори и почти прегрял мотор климатика работи перфектно. В движение прекъсва.
Коментар
-
Хмм, защо имам чуството, че стана каша. А всички за едно и също пишат и май се смотах. Та значи - като се включи климатика, компресора започва да работи /постоянно, докато лично не го изключиш или при надвишаване на определена тем-ра се изключва автоматично за да се предпази ДВГ -то/. При определена тем-ра се включва перката на радиатора на климатика /обикновенно когато си на място работи нонстоп/. При постигане на определена тем-ра на ДВГ-то започва да работи и перката на радиатора на ДВГ -то. Е те така е при мен 2,2 бензин 96 г.
Коментар
-
Зравейте,
Колега провери си ел. връзките. Щом на място не прави проблеми пробвай да раздвижеш кабелите към електрическия съединител на компресора да няма нещо хлабаво. Ако няма там провири назад по системата реле и копче.
ПоздравиОФА 2.0 Спорт "96
Боян 0898642831
Коментар
-
Здравей колега, имах подобен проблем преди около 2 години с една А4 ,оказа се че във входната тръба на фреона ,която влиза в купето има вентил ,който играе роля на един вид филтър ,когато този вентил се замърси по една или друга причина той започва да пропуска много по-малко фреон от необходимото;от което следва прекалено нотоварване на компресора(той надува до определеното налягане и температура и изключва ,но поради по-малката пропоскливост на гореспонатия вентил датчиците отчитат спад в налягането и температурата , следователно компресора започва да сработва на много къси интервали).
При мен проблема се реши като беше изтеглен фреона ,за да се отвори системата ,извадиха вентила ,почистиха го ,наново пълнене с фреон и всичко заработи както трябва !
ПС
Пак да кажа че това приключение ми се случи с А4 и просто споделям опит ,но не съм специалист по автоклиматици! Така че най-добре да се обърнеш сервиз с препоръка !
УСПЕХ!Последно редактирано от kiriko; 26-05-09, 20:55.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар