Колеги, какво подава сигнала на червената лампичка на таблото за вдигната ръчна? Моята свети почти постоянно, само ако раздвижа лоста на спирачката в най-долна позиция успявам да я прекъсна за секунди. Проверил съм - имам спирачна течност.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Индикация за вдигната ръчна
Свий
X
-
До: Индикация за вдигната ръчна
Разглоби барчето и навий бутончето което индикира ръчната с 3-4 резби нагоре и ще си решиш проблема!Отделно може и контра гайката да ти се е развила и от това да ти идва проблема!А и още нещо!Лампите за спирачна течност и ръчната са 2 отделни!За ръчната е познатото "Р" а за спирачната течност е едно краченце с педалче!Така че спирачната течност няма нищо общо с лампата на ръчната!
Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
LZ1NES
-
Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнениеА и още нещо!Лампите за спирачна течност и ръчната са 2 отделни!За ръчната е познатото "Р" а за спирачната течност е едно краченце с педалче!Така че спирачната течност няма нищо общо с лампата на ръчната!no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеПри ОФА преди 1994-а индикацията за нивото на спирачна течност е точно лампата за ръчната.Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
LZ1NES
Коментар
-
Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнениеКолеги, какво подава сигнала на червената лампичка на таблото за вдигната ръчна? Моята свети почти постоянно, само ако раздвижа лоста на спирачката в най-долна позиция успявам да я прекъсна за секунди. Проверил съм - имам спирачна течност.
Коментар
-
Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнениеМойта се води 93г. и лампите са ми две!Така че на тази база говоря!Може и да е преправян!!!Неспоря!
Аз имам само 1 лампа и тя е за ръчната и за индикацията едновременно...
явно има различни варианти.no signature no problems
Коментар
-
И мойта е с една лампа. Щом гасне при натискане на лоста надолу, явно проблема е в бутончето. Кабелчето, за което пише ОТВ е към вакуумния датчик на сервото и ако проблемът е във вакуума, спирането става много "тегаво", та нчма как да не забележи."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеИ мойта е с една лампа. Щом гасне при натискане на лоста надолу, явно проблема е в бутончето. Кабелчето, за което пише ОТВ е към вакуумния датчик на сервото и ако проблемът е във вакуума, спирането става много "тегаво", та нчма как да не забележи.Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеИ мойта е с една лампа. Щом гасне при натискане на лоста надолу, явно проблема е в бутончето. Кабелчето, за което пише ОТВ е към вакуумния датчик на сервото и ако проблемът е във вакуума, спирането става много "тегаво", та нчма как да не забележи.
Проблем с вакуума може да няма....при мен просто се беше откачило въпросното кабелче, а спирачките си работеха нормално ! След като го закачих лампата (Р) спря да свети. Това е ! Сега при него може да е нещо съвсем различно. Успех с ремонта !
Коментар
-
Първоначално публикуван от batDancho Преглед на мнениеМоята е същата като твоята и лампата светва, като натисна спирачката, спирането става "тегаво" но като подам газ над 1500 оборота, угасва и си спира както трябва. ...?Много лесно се установява-в момента в който лампата светне и педала се одърви, погледни дали стрелката за зареждане е там където трябва, близо до предпоследната чертичка. Ако да, търси проблема във вакуум помпа, маркучи и т.н.(не е в хидравличната част). Ако пада под половината скала-смени си ремъка и го опъни добре (но не прекалявай)
....
П.П. Размерите на ремъците са малко шантави, но мога да ти ги кажа утре, че сега не ми се слиза до джипа. Ако сложиш по-дълги, посмърно не можеш да опънеш добре тоя на водната помпа и алтернатора, а "разбирачите" обикновено правят така, щото иначе трудно влиза....
Последно редактирано от kuzdov; 12-05-09, 19:39."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Едва днес стигнах до разглабяне на кожуха около лоста на ръчната. Курава работа - развъртане на винчЕта, които не са развъртани никога. Докато траеше тази оперция изтръгнах едно от кабелчетата, които управляват стъклата. Имат букси, при демонтаж трябва да се разкачат, преди да започне да се вади кожуха. След като свалих и планката, която притиска гумата на лоста за ръчната, успях да стигна до ключето. Там вече реших, че спирам с разглабянето, защото е на такова място, че щеше да отнесе много пожелателни приказки и не е ясно дали щеше да излезе цяло. Напръсках го обилно с контакторен спрей и ще чакам утре резултати.ОФА КБ 2.0 '95
Коментар
-
Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнениеЕдва днес стигнах до разглабяне на кожуха около лоста на ръчната. Курава работа - развъртане на винчЕта, които не са развъртани никога. Докато траеше тази оперция изтръгнах едно от кабелчетата, които управляват стъклата. Имат букси, при демонтаж трябва да се разкачат, преди да започне да се вади кожуха. След като свалих и планката, която притиска гумата на лоста за ръчната, успях да стигна до ключето. Там вече реших, че спирам с разглабянето, защото е на такова място, че щеше да отнесе много пожелателни приказки и не е ясно дали щеше да излезе цяло. Напръсках го обилно с контакторен спрей и ще чакам утре резултати.
Коментар
-
Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеМодула за управление на стъклата се разкача комплект.Кабелната обувка/композиция от две(мъжко,женско), и с шпрей трябва да проработи при окис/сулфат.ОФА КБ 2.0 '95
Коментар
-
Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнениеОпссс, аз исках да спра червената лампа на ръчната, която рядко угасва.
Пиши и сподели...когато имаш преки наблюдения...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар