Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за мигач на Опел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за мигач на Опел

Колеги тъй като скоро застраховах джипката и имах проблем и днес видях снимка на колегата fanatic която ме подсети за въпросният проблем който искам да споделя с вас!
    Проблема е следния!
    Мигачите на Фронтерата са лепени с силикон които с времето старее
    и след определено време вследствие на вибрации пада защитното "стъкло" на въпросните.След което застрахователите при завеждане на щета ти казват че няма наличие на счупване и неискат да ти го признаят.От там започва търсене по моргите кадето ти казват че мигачи и фарове се купуват на момента и че няма никъде!И ви остава последият възможен начин за оправяне на проблема а именно купуване на нов мигач!На мен лично това удоволствие след отсъпка от приятели ми струваше 84 лв.Така че ето и моят съвет!Вземете мерки преди да се сблъскте с този проблем!Варянтите са много и всеки може да си го направи по негов вкус!Аз лично облепих моите с черна лепенка и нямам проблем освен когато отивам да го застраховам тогава могат да се заяждат че искат да се обедят че не са спукани.Друг варянт е да се захванат с малки рапидки в 4 края!
    Така че колеги надявам се да съм ви бил полезен с моят съвет!

П.П. Първата снимка е на мигач с проблема! (Надявам се колегата fanatic да не се разсърди че съм ползвал негова снимка)
    Втората снимка е на моите мигачи вече облепени!
    Прикачени файлове
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

До: Съвет от леко патил!

Добре де, ако ти седи основата, неможе ли да се извие от релефен плексиглас "стъкло" и да се сложи на мястото на падналото
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Добре де, ако ти седи основата, неможе ли да се извие от релефен плексиглас "стъкло" и да се сложи на мястото на падналото

Доста трудно се напасва извивката!Иначе не е невъзможно!Но като може да се избегне......
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от NIK_
        ...моля да се изтрие
        Това не го разбрах
        Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
        Доста трудно се напасва извивката!Иначе не е невъзможно!Но като може да се избегне......
        Ако не си изхвърлил старата основа, може да дойдеш да пробваме, пък може и да стане
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колеги тъй като скоро застраховах джипката и имах проблем и днес видях снимка на колегата fanatic която ме подсети за въпросният проблем който искам да споделя с вас!
          Проблема е следния!
          Мигачите на Фронтерата са лепени с силикон които с времето старее
          и след определено време вследствие на вибрации пада защитното "стъкло" на въпросните.След което застрахователите при завеждане на щета ти казват че няма наличие на счупване и неискат да ти го признаят.От там започва търсене по моргите кадето ти казват че мигачи и фарове се купуват на момента и че няма никъде!И ви остава последият възможен начин за оправяне на проблема а именно купуване на нов мигач!На мен лично това удоволствие след отсъпка от приятели ми струваше 84 лв.Така че ето и моят съвет!Вземете мерки преди да се сблъскте с този проблем!Варянтите са много и всеки може да си го направи по негов вкус!Аз лично облепих моите с черна лепенка и нямам проблем освен когато отивам да го застраховам тогава могат да се заяждат че искат да се обедят че не са спукани.Друг варянт е да се захванат с малки рапидки в 4 края!
          Така че колеги надявам се да съм ви бил полезен с моят съвет!

П.П. Първата снимка е на мигач с проблема! (Надявам се колегата fanatic да не се разсърди че съм ползвал негова снимка)
          Втората снимка е на моите мигачи вече облепени!
          Браво. Правилно си отбелязал. Аз затрих мойто стъкло преди повече от година. Но 90 лв. за ново няма да дам. И така си карам.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо
            Ако не си изхвърлил старата основа, може да дойдеш да пробваме, пък може и да стане
            Несъм!При мен си е!Така че може да пробваме да знаеме имали по евтина алтернатива!
            Последно редактирано от fanatic; 25-04-09, 22:54.
            LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Браво. Правилно си отбелязал. Аз затрих мойто стъкло преди повече от година. Но 90 лв. за ново няма да дам. И така си карам.
              Като гледам и ти си с мойта болежка (десен мигач)Ако все пак ти се наложи каталожният номер на мигача е 12 26 152
              LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Става,баща ми,по едно време,беше спретнал една дървена матричка и огъваше стъкла за мигачите на Деу Рейсър (по това време,такъв мигач струваше около 30 лв.) и обзаведе доста бакшиши с "тунингови" стъкла.Разбира се,шарката на самото стъкло е различна от заводската,но е по-добре от нищо.
                Сега мисля,че има разни поликарбонатни и др плаки,които са много по-еластични от плексигласа-тои се формова чриз нагряване,ако го нагрееш слабо,се чупи,ако го прегрееш-кипва и става на "мехури".
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Като гледам и ти си с мойта болежка (десен мигач)Ако все пак ти се наложи каталожният номер на мигача е 12 26 152

И моята болежка е съвсем същата десен мигач
                  Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                  Honda CB 919 Hornet
                  0898849413-Светльо
                  Кръвна Група: 0+

Коментар

А нормално ли е и мигачите и фаровете да се мърдат като ги пипнеш?

Коментар

Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение
                      Леко-да,фаровете са на щипки.Ако е повече/играе ти снопа вечер като влезеш в дупка/ има счупена щипка.Продават се,смяната е "малко" нервничка.

Коментар

Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение

Фаровете Да тъи като са регулиращи се!Но мигачите Не!
                        LZ1NES

Коментар

Ако все пак на сте си ги загубили стъклата на мигачите все още, може да предотвратите загубването като ги отлепите, изчистите и после залепите отново с безцветен силикон. Много е лесно.
                          На мен ми се наложи да направя тази процедура като сменях крушка и при свалянето на мигача стъклото само си падна.
                          Знам, че не са стъклени затова не издребнявайте с моя пост. И знам че е проблем, когато вече е загубено и го няма.

Коментар

До: Съвет за мигач на Опел

Да всъщност само единият мигач мърда, а за фаровете не можех да си го обясня! За мигача се оказа болтче и всичко е наред със силикона май засега (дърпах пластмасите, но не се отлепиха) Отново благодаря за помоща!!!

Коментар

До: Съвет за мигач на Опел

Аз пък мислех,че са ми го откраднали.Интересното е,че и при мен е десният.
                              Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X