Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за Опел Монтерей

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за Опел Монтерей

Колеги,прятел (колега) с Опел Монтереи дълга база ме помоли да ви задам следния въпрос!
    На таблото има оранжева лампа на която пише "ANTI LOCK" която при
    стигането на стрелката на 100 км светва и докато не падне под 100 км не изгасва!Някои можели да каже норнално ли е и за какво е тя!?

Предварително ви благодария!
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

До: На колега му трябва малко помощ!

Нямам достоверна информация, но предполагам (само теория) че предупреждава да не се включва (или е забравен включен) междуосевия диференциал
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Нямам достоверна информация, но предполагам (само теория) че предупреждава да не се включва (или е забравен включен) междуосевия диференциал
      И мен този надпис ме навежда на мисълта, че има възможност 4х4 или нещо от него да е активно...
      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

И аз си мислия че е предупреждение да не се включва 4Х4 ама несъм много сигурен!
        Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
        LZ1NES

Коментар

Монтерей е Парт-тайм задвижване на 4х4.Значи е прдупреждение да не се включва...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Монтерей е Парт-тайм задвижване на 4х4.Значи е прдупреждение да не се включва...
            Това породи следната мисъл а пълната с електронни гниди скоростна кутия (и кола като цяло) може ли да има някакъв блокаж ( в смисъл забраняващ включването на 4х4) който да се включва над 100 и да индикира че неможе да си ползваш 4х4 то
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Това породи следната мисъл а пълната с електронни гниди скоростна кутия (и кола като цяло) може ли да има някакъв блокаж ( в смисъл забраняващ включването на 4х4) който да се включва над 100 и да индикира че неможе да си ползваш 4х4 то
              ДА!
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

До: Съвет за Опел Монтерей

Колеги при мен е същият проблем на Монтърей 94 г TDI но преди покупката е бил с автоматични хъбове,които не се изключвали нормално,сега е с ръчни - надписът свети но няма проблем или има и аз си карам с него.Може би трябва да се изчисти грешката.
                Възможно ли е надписът да е светнал при объркването на вакуумите - имало е такъв проблем при стария собственик.Благодаря предварително за мнения и съвети!

Коментар

От: Съвет за Опел Монтерей

Колеги, при мен се прояви същият проблем-над 100км светва "anti lock", но и дори да смъкна под 100 не изгасва! И все пак не ми става ясно това е предупредителна светлина/индикация за проблем-и ако да какъв?/ или индикация да не се ползва 4*4 в този скоростен диапазон?

П.П. Монтерей 94 TDI с автоматични хъбове

Коментар

От: Съвет за Опел Монтерей

Здравейте колеги,
                    Според мен надписът показва проблем с ABS -а ,при мен свети постоянно,независимо от скоростта.Съответно системата ми не работи, което за момента не ми е проблем.
                    Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X