Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на ОФА с неприятен проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов собственик на ОФА с неприятен проблем

OK. Значи това си е работа на майстора, който ще оправя резбата. По-голям проблем е, че никъде по моргите около Плевен не мога да намеря колектор за ОФА ECOTEC 2.2i 16v. Дали за 2.0 и 2.2 са еднакви колекторите и знае ли някой от колегите дали става от друга кола? От OPEL VECTRA не става - проверих всички разновидности на двигателите. Предполагам, че може би ще стане от OMEGA - тя също е с надлъжно разположен двигател. Предварително благодаря.

Коментар

Най-сетне проблема е решен и то без сваляне на главата. Това се осъществи със специална дрелка с ъглова глава и упор. Работата е била доста пипкава и продължила 2 дни (за съжеление не бях в страната и не можах да наблюдавам в детайли). Използвали са за водач отвора на шпилката в изпусквателния колектор и със специална втулка и фреза са направили център, след това с няколко свредла различен диаметър и после шпилковадач. Оказва се, че не само двете шпилки са били скъсани, но и крайните в дясно са били заменени с болтове, което е недопустимо. Там е разпробито с фи 10. Колектора е бил в отчайващо състояние и то предимно по долната страна - направили са над 10 шева. Отгоре е заварен на 2 места. Накрая е минат на фреза, защото е бил страшно крив. В крайна сметка не мога да си позная двигателя по звука - мърка като коте. Остава проблема с колектора, който въпреки заварките по мнение на майсторите едва ли ще изкара дълго. Препоръчват ми да си купя чисто нов, защото 2-ра ръка едва ли ще е в добро състояние. Има ли някой идея от къде може да се намери на по-сносна цена колектор (не съм проверявал в OPEL сигурно ще ме заболи главата от цената). Накрая искам още веднаж да благодаря на всички колеги за ценните съвети и съпричастността към проблема.
      p.s Търся си и разширително казанче за антифриза - след интервенциите около двигателя започна да капе леко от големия щуцер - проверих в Евро 7 - въобще нямат за ОФА.
      Последно редактирано от drvilson; 13-05-09, 08:18.

Коментар

Нов едва ли ще намериш, затова потърси втора ръка. Не мисля, че са толкова редки и то в добро състояние. И с казанчето положението е същото....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X