Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глава двигател С20NE?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Глава двигател С20NE?

На колко килограма се стягат винтовете на главата на двигател С20NE? Искам да си сменя хидравличните повдигачи и за това трябва да развия въпросните болтове, но не знам с колко кила да ги стегна после.

До: Глава двигател С20NE?

Не се развива главата,после ще ти обясня,сега нямам време
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Вадиш капака, сваляш горния вал, и мисля, че от там може да правиш повдигачите без да пипаш главата. Ама някой който знае със сигурност да каже. А нютонметрите за главата ги има в менюала.
      no signature no problems

Коментар

Значи за да извадиш вала(разпределителния) първо се натиска клапана(буталото долу),вади се кобиличката и пулчето(да не го изпуснеш).Така на осемте(бързо става).Сваля се колелото на ремъка,делкото.Под делкото има 2 шестограмни болтчета,държат една планка.Тя държи вала аксиално.Махаш я и вала излиза в посока на делкото.След това ясно.
        Много важно!!!Провери дали повдигачите не излизат още като свалиш кобиличките!!!Това не го помня(маи излизаха)
        Клапаните ги натисках със една проста скобичка прикачена към резбите за капака на клапаните и рамо с което натислаш клапана,като натискачката е разделена заради кобиличката.
        Успех

А,замалко да забравя-работата е по-малко ако свалиш главата,само с разхлабване и стягане не става(после издухва).Ама това води след себе си други неща-точене не антифриз,масло(винаги влиза в мотора),допълнителен разход за гарнитура,разкачане на генерацията(пръскаи няколко дена с WD)
        Шлаифа е препоръчителен
        Главата съм я стягал на 9 и според мен е ОК
        Успех
        Последно редактирано от kalin09; 16-04-09, 18:49.
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

И не разменяй местата на кобилиците,иначе при заработване на двигателя след ремонта ще се получи шум в ГРМ(газо-разпределителен механизъм)!

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            Махаш я и вала излиза в посока на делкото...
            Toя ремонт май си го правил на вектра, не на фронтера.? При фронтерата няма как вала да излезе от към делкото защото делкото е на 4 см. от купето. Двигателя е разположен надлъжно.
            no signature no problems

Коментар

Става,с повдигане от тампоните
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                Значи за да извадиш вала(разпределителния) първо се натиска клапана(буталото долу),вади се кобиличката и пулчето(да не го изпуснеш).Така на осемте(бързо става).Сваля се колелото на ремъка,делкото.Под делкото има 2 шестограмни болтчета,държат една планка.Тя държи вала аксиално.Махаш я и вала излиза в посока на делкото.След това ясно.
                Много важно!!!Провери дали повдигачите не излизат още като свалиш кобиличките!!!Това не го помня(маи излизаха)
                Клапаните ги натисках със една проста скобичка прикачена към резбите за капака на клапаните и рамо с което натислаш клапана,като натискачката е разделена заради кобиличката.
                Успех

Като натиста клапана надолу, кобиличката от страната на хидравличния повдигач ли я вадиш? И носле от там поставяш обратно?
                Последно редактирано от fanatic; 17-04-09, 08:55.

Коментар

Незнам от къде излизаше първо,но става лесно,няма да те затрудни
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Валът напред към радиатора може ли да излезе като се махне семеринга? Назад няма как.
                    Трябва да се махне валът, защото от едната страна повдигачите ще излезнат, но от другата не

Коментар

Колега, от постовете ти съдя, че се опитваш да се вкараш в приключение и сериозни разходи. По-добре си потърси свестен монтьор. Двигателят не е купчина от части, които просто слагаш някак си на мястото им и всичко "заспива" ....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Колега, от постовете ти съдя, че се опитваш да се вкараш в приключение и сериозни разходи. По-добре си потърси свестен монтьор. Двигателят не е купчина от части, които просто слагаш някак си на мястото им и всичко "заспива" ....
                        Така е. Обаче този двигател не чак толкова труден за обслужване. Все пак имам някакви умения и познания и мисля, че ще се справя. Не съм професионалист и за това ще го правя сам в сервиз на мой приятел. Ако нещо не мога да се справя ще продължи тои. Не тръгвам на сляпо Да ги кажа, че ми доставя и удоволствие да си го направя сам, това което мога. А и честно да ти кажа писна ми да дооправям нещата след като си взема колата от маистор. И като кажа на който и да е майстор той ми казва ела след две седмици. А след това ела си я вземи след два дена. А след два дена ела след още два, че спешно трябваше да взезем еди кой си преди тебе.
                        Попресилвам малко нещата ама в София вече сме 1 000 000 коли и майсторите работят със запълнен график за седмици напред, бързат и пада качеството. Не искам да обидя никой майстор. Просто по някога се получава така.
                        Дано да се справя, че който последен си смее.....

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                          Така е. Обаче този двигател не чак толкова труден за обслужване. Все пак имам някакви умения и познания и мисля, че ще се справя. Не съм професионалист и за това ще го правя сам в сервиз на мой приятел. Ако нещо не мога да се справя ще продължи тои. Не тръгвам на сляпо Да ги кажа, че ми доставя и удоволствие да си го направя сам, това което мога. А и честно да ти кажа писна ми да дооправям нещата след като си взема колата от маистор. И като кажа на който и да е майстор той ми казва ела след две седмици. А след това ела си я вземи след два дена. А след два дена ела след още два, че спешно трябваше да взезем еди кой си преди тебе.
                          Попресилвам малко нещата ама в София вече сме 1 000 000 коли и майсторите работят със запълнен график за седмици напред, бързат и пада качеството. Не искам да обидя никой майстор. Просто по някога се получава така.
                          Дано да се справя, че който последен си смее.....

Здравей колега това което се опитваш да го направиш е страшно лесно с подходящия инструмент има го в магазините предлагащи инструменти на DRAPER и струваше около 25лв. имам това нещо но съм във Варна затова ти изпращам снимка на инструмента който търсиш става без да се сваля разпределителния вал. Инструмента е в горния десен ъгъл на страницата. Успех пиши какво си направил
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
                            Здравей колега това което се опитваш да го направиш е страшно лесно с подходящия инструмент има го в магазините предлагащи инструменти на DRAPER и струваше около 25лв. имам това нещо но съм във Варна затова ти изпращам снимка на инструмента който търсиш става без да се сваля разпределителния вал. Инструмента е в горния десен ъгъл на страницата. Успех пиши какво си направил
                            Благодаря, мисля че това ще ме помогне много. Супер е, че вече имам снимка. Ще потърся да си купя. Ако не ще гледам да пригодя нещо.
                            А днес в сервиза на моя човек ведях махнат капак на двигател 1.7 дизел на астра и бяха свалени по този начин повдигачите. Което ми даде "тласък" да запретвам ръкави и да действам А след твоя пост вече нямам съмнение, че поне ще се опитам да го направя. Ще пиша разбира се и ако не намеря оригинален инструмент ще си направя и ще пиша как със се справил. Ако го намеря ще пиша от къде съм го купил.
                            Последно редактирано от sony bono; 18-04-09, 22:03.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                              Благодаря, мисля че това ще ме помогне много. Супер е, че вече имам снимка. Ще потърся да си купя. Ако не ще гледам да пригодя нещо.
                              А днес в сервиза на моя човек ведях махнат капак на двигател 1.7 дизел на астра и бяха свалени по този начин повдигачите. Което ми даде "тласък" да запретвам ръкави и да действам А след твоя пост вече нямам съмнение, че поне ще се опитам да го направя. Ще пиша разбира се и ако не намеря оригинален инструмент ще си направя и ще пиша как със се справил. Ако го намеря ще пиша от къде съм го купил.
                              To това го има в магазините предлагащи тази марка инструменти аз го купих от Варна но склада е в София така че не би трябвало да имаш проблем да го намериш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X