Здравейте колеги, темата ми произлиза от наблюденията ми върху моята фронтера спорт 2.0 с двигател Х20SE. Имам няколко основни въпроса за които не намерих отговори във форума. За момента въпросите са теоритични, понеже още събирам информация с цел да съм финансово подготвен при старта на доработките.
1. Какво може да се направи за повишаване на мощността на този двигател?
При стръмен наклон при движение на заден мост и натоварена кола наблюдавам недостиг на мощност, като за база за сравнение ползвам вектра с двигател C20NE. На места на които вектрата с 4 човека се движи спокоино на 3-та на фронтерата 2-ра и идва много и се налага постоянна смяна 1-2-1
2. Как може да се повиши товароносимостта на колата?
Имам желание да сложа броня и лебедка но си опасявам, че допълнителна тежест от 80-100кг на "муцуната" ще свали и натовари предницата много. Има ли сравнително евтин вариант за "подсилване"
Ще се радвам да прочета вашите коментари, а ако започна доработки ще показвам със снимки.
Поздрави
1. Какво може да се направи за повишаване на мощността на този двигател?
При стръмен наклон при движение на заден мост и натоварена кола наблюдавам недостиг на мощност, като за база за сравнение ползвам вектра с двигател C20NE. На места на които вектрата с 4 човека се движи спокоино на 3-та на фронтерата 2-ра и идва много и се налага постоянна смяна 1-2-1
2. Как може да се повиши товароносимостта на колата?
Имам желание да сложа броня и лебедка но си опасявам, че допълнителна тежест от 80-100кг на "муцуната" ще свали и натовари предницата много. Има ли сравнително евтин вариант за "подсилване"
Ще се радвам да прочета вашите коментари, а ако започна доработки ще показвам със снимки.
Поздрави
Коментар