Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става при счупен автоматичен хъб?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво става при счупен автоматичен хъб?

Фронтера КБ с автоматични хъбове. Какво става при счупен автоматичен хъб? Остава ли зацепен или остава отключен? Може ли да върви фронтерата със счупен хъб?

До: Какво става при счупен автоматичен хъб?

Отключен и върви на х2
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не винаги .... Понякога остава заключен. Освен това парчетата имат гадния навик да се намъкват в лагерите и им разказват играта за нула време.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Не винаги .... Понякога остава заключен. Освен това парчетата имат гадния навик да се намъкват в лагерите и им разказват играта за нула време.
        Ако остане заключен (при режим 2Н) това означава, че ако другия е отключен, заключения ще върти полуоската в дадена посока, а другата ще се върти на обратно през диференциала и ще кара отключения да се заключва в обратната посока. И май ще стане мазало, защото гумата на отключения ще се върти доста бързо в посока обратна на полуосата, която ще се опитва да се заключи.
        Няма такова сложно изречение Надявам се да сте ме разбрали.

Коментар

Едва ли. По-скоро ще завърти дифа и ще се заключи и другата още при потеглянето. При мен имаше подобен проблем още като купих Фронтерата защото малоумника, дето ми я продаде решил, че може да си я кара само на предно за да не вие задния диф. Левия хъб се беше помлял и лагерите също. Заключваше само след по-дълъг престой на място и после след потегляне почваше едно лупане и трескане през първите 100-200 метра.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте колеги,
            И аз имам някакъв проблем с тези автоматични хъбове, но не съм достатъчно компетентен да разбера точно за какво иде реч. Ситуацията е следната: при включени 4х4 при завои се чува здраво пукане и скърцане на ламарини от ляво. Изключването става след няколко опита, а понякога при привидно изключено 4х4 /не свети лампата на таблото/ започва някакво къркорене в главините. Друг път всичко е нормално. Това ме кара да мисля /по-скоро да се надявам/, че с лека профилактика нещата ще се оправят. Дали е така? Ако някой може да помогне със съвет или с майстор който да ги прегледа ще съм много благодарен.
            Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Да не ти опират гумите в калника? И как ги пробваш? На сухо ако е, ще пукат, не ами ....
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Да не ти опират гумите в калника? И как ги пробваш? На сухо ако е, ще пукат, не ами ....
                Колега, какво значи на сухо? Карам ги на силно пресечен терен /наклон/, понякога на сухо, понякога на сняг и дъжд, ако това имаш предвид.
                Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Има предвид на твърд терен,където няма възможност настилката да обере разликата на радиусите при завой,между задния и предния мост.Тогава и раздатката може да изпука-еднократно.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                    Има предвид на твърд терен,където няма възможност настилката да обере разликата на радиусите при завой,между задния и предния мост.Тогава и раздатката може да изпука-еднократно.
                    А това дали са го знаели италианците, които са карали джипките преди нас? На скоро един приятел разказваше, че са имали семейна витара или гранд витара(не си спомням) на годините на моята фруктиера. Джипката я е карала основно майка му като градска кола и според него тя е включвала 4х4 в началото на зимата и е карала така до пролетта - голяма част от времето върху сух асвалт, а проблем с РК, хъбове, карета, полуоски и пр. не са имали.

Не казвам, че трябва да се кара така. Просто ми е интересно да чуя коментари.
                    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                      А това дали са го знаели италианците, които са карали джипките преди нас? На скоро един приятел разказваше, че са имали семейна витара или гранд витара(не си спомням) на годините на моята фруктиера. Джипката я е карала основно майка му като градска кола и според него тя е включвала 4х4 в началото на зимата и е карала така до пролетта - голяма част от времето върху сух асвалт, а проблем с РК, хъбове, карета, полуоски и пр. не са имали.

Не казвам, че трябва да се кара така. Просто ми е интересно да чуя коментари.
                      За италианците като прилежни собственици на всякакви автомобили-или добро или нищо.
                      А за подобна статистика,кое колко е преразчетено заради кадърни "карачи",даже не ме интересува.
                      Особено след като прочетох колко струва едно кашонче,оборудвано с малко зъбни таркалета и тук таме лагери.За задния диф на Фронтерката-14 и кусур хиляди BGN.РК не вярвам да е на промоция,най-много да са две кашончета-та за аналогична цифра.
                      Някой и да сподели от немърливост или незнание колко го е изтърпял джипа му-пак не бих бил впечатлен.
                      Нали коментираме и си помагаме в технически форум,а не колко е издържало феродото при опната ръчна,на колежка с нов маникюр и близка дружка,докато порицават гадните чалъми на свекървите.
                      Последно редактирано от maxxx; 18-05-09, 17:51.

Коментар

А чува ли се нещо при заключване на главините ако всичко си е изправно и здраво.
                        Питам понеже при първия тест катерех един кален път на 1-ва бавна съвсем леко за да видя какво става и при свален джам само се чуваше едно леко цъкане, съвсем леко и нежно.. и се чудя тръгнали ли са да се чупят или тоя звук е в нормите.. При затворен прозорец не се чува
                        :)

Коментар

Не.
                          Ако всичко е наред и се потегли плавно и без усилия - най -много да чуеш едно леко прищракване в първите 1-2 метра докато зацепи.Ако напънеш с газ - тогава вече може да чуеш много работи.
                          BMW X6

Коментар

Та въпроса ми беше за леката профилактика. Как или къде?

Благодарение на колегата Куздов леката профилактика е направена. Вече няма пукот и трясък. Голям кеф!
                            Последно редактирано от maxxx; 08-07-09, 14:35.
                            Nissan Pathfinder 4.0L

Коментар

Първоначално публикуван от EWGENI AWRAMOW Преглед на мнение
                              Та въпроса ми беше за леката профилактика. Как или къде?

Благодарение на колегата Куздов леката профилактика е направена. Вече няма пукот и трясък. Голям кеф!

Имаш предвид, че ти е казал къде да си направиш профилактиката ли? Аз имам някакъв такъв проблем с автоматичните хъбове: включвам и карам напред - нищо, всичко е песен, обаче дам ли назад дори за 1 метър и започва едно леко цъкане, което вече и напред да карам пак се чува!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X