Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден диф на ОФА КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преден диф на ОФА КБ

Здравейте, колеги. Днес след доста зор успях да счупя предния диф. Колата е Фронтера А, 96г., 2,0и, къса база.

При 4х4 се чува (появи се изведнъж при високо натоварване) щракане, което първо предположих, че е от хъбовете (с ръчни хъбове съм). Качих я на канал, блокирах предните полуоски на ръка, малкия лост го сложих на за 2Н (прединия кардан е свободен при това положение на лоста). При блокирани полуоски завъртях предния кардан (на ръка) - чува се щракане от предния диф (2-те полуоски остават в покой, а предния кардан се върти. малко трудно се върти, но се върти, дори на ръка).

Сега въпроса е дали лесно се сменя и дали въобще може да се намери от някъде.

Кажете мнение дали си заслужава този ремонт?
    Светът на Владо

До: Преден диф на ОФА КБ

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
    Здравейте, колеги. Днес след доста зор успях да счупя предния диф. Колата е Фронтера А, 96г., 2,0и, къса база.

При 4х4 се чува (появи се изведнъж при високо натоварване) щракане, което първо предположих, че е от хъбовете (с ръчни хъбове съм). Качих я на канал, блокирах предните полуоски на ръка, малкия лост го сложих на за 2Н (прединия кардан е свободен при това положение на лоста). При блокирани полуоски завъртях предния кардан (на ръка) - чува се щракане от предния диф (2-те полуоски остават в покой, а предния кардан се върти. малко трудно се върти, но се върти, дори на ръка).

Сега въпроса е дали лесно се сменя и дали въобще може да се намери от някъде.

Кажете мнение дали си заслужава този ремонт?
    Е ти как попита все едно ако не си заслужава ще я хвърлиш тая фронтера.
    Отвори го да видиш какво му се е строшило. Аз предполагам, че е някой зъб на короната или пиниона ама все пак. Може да си пръснал касетата като Евгени от Велинград но не ми се вярва. Части и цял диф единствено при Лозан. Предполагам, че няма да е някаква невъзможна цифра при положение, че цял заден оборудван е около 1000 лв.
    Пиши като го отвориш.
    При какво положение го строши? Просто от любопитство.
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
      При какво положение го строши? Просто от любопитство.
      Колата беше на бавни (4х4), кал (малко), трева (доста), камъни (малко) и поредното стръмно изкачване, на 1-ва скорост, при над 5 000 оборота
      Светът на Владо

Коментар

Колата беше на бавни (4х4), кал (малко), трева (доста), камъни (малко) и поредното стръмно изкачване, на 1-ва скорост, при над 5 000 оборота
        Нищо страшно значи Що па се е предал.... може да си е бил тръгнал вече.
        Иначе един виден наш състезател ми е казвал, че 1-ва бавна не трябва да се използва ако си обичаш раздатка и дифове. Аз така и правя.
        no signature no problems

Коментар

Нищо страшно значи Що па се е предал.... може да си е бил тръгнал вече.
          Иначе един виден наш състезател ми е казвал, че 1-ва бавна не трябва да се използва ако си обичаш раздатка и дифове. Аз така и правя.
          Проблема в случая е липсата на мощност от ДВГ-то. На 2ра бавна пада от оборот. ... не иска да катери
          Светът на Владо

Коментар

По скоро е бил пътник,това не е кой знае какъв краш тест.Никакви шумове ли преди не са се чували отпред при 4x4?
            Отвори и пиши какво е било-съмнява ме някой лагер да те е предал и да са се захапали кофти пиньона и короната,не че е изключено.
            Дано минеш по възможно най-тънкия вариант,без 4x4 не е работа в сокаците.
            Споделям мнението на fanatic,първа бавна не съм ползвал-да не ти стига тяга в упоменатите условия може предния диф вече да е "помагал" и после споминал.За какво ти са 5к. оборота на първа,като може 2.5-3к. на втора?Има достатъчно мощност,ако всичко е изрядно при дирекциите и двигателя.

Коментар

Пиньон и короната са ОК. Проблема е в планетите и сателитите. Сега въпроса е как са захванати? Дали са на иглени лагери? Дали се продават комплекти сателити и планети?

Мерси за помощта на всички
              Светът на Владо

Коментар

Не са на лагери и не се продават (поне не и на нормална цена). Ходи при Лозан направо и виж той какво може да ти предложи. ли търси по моргите.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  За какво ти са 5к. оборота на първа,като може 2.5-3к. на втора?Има достатъчно мощност,ако всичко е изрядно при дирекциите и двигателя.
                  И аз за това се чудя.
                  no signature no problems

Коментар

И аз за това се чудя.
                    На 2-ра пада от оборот при сръмно изкачване и гасне. Дори да се засиля на 2-ра над 5 000 оборота, преди да изкача колата спира. За съжаление съм с доста слаб мотор, а всички знаете колко тежи колата.

п.с. Става въпрос за екстремно изкачване, което без засилка е невъзможно да се изкачи... само в този случай
                    Светът на Владо

Коментар

Колеги, сега разбрах, че предния ми диференциал е 5,13... каквото и да означава това. Говорих с Лозан, каза че това е трудния за намиране. Ако някой може да предложи от къде може да се намери? Благодарен съм на всякаква помощ

Говорих с Булвария и ми казаха, че за тези Фронтери вече не се произвеждат части за предния диференциал.

Дали е са еднакви диференциалите на дълга и къса база?
                      Светът на Владо

Коментар

Колеги, сега разбрах, че предния ми диференциал е 5,13... каквото и да означава това. Говорих с Лозан, каза че това е трудния за намиране. Ако някой може да предложи от къде може да се намери? Благодарен съм на всякаква помощ

Говорих с Булвария и ми казаха, че за тези Фронтери вече не се произвеждат части за предния диференциал.

Дали е са еднакви диференциалите на дълга и къса база?
                        Не не са с еднакви. 5.13 ти е предавателното число. Аз съм със същия, но има и 2.0 фронтери които са с 4.88.
                        no signature no problems

Коментар

Ако не намериш 5,13 ти остава само вариантът със смяна на двата комплект. Обаче ако сложиш по-бързи, хептен ще омалее мотора.... Иначе за равното по асвалта е супер .....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Джипа го ползвам само за офф... по асфалт не го карам... остава да търся 5,13, който се оказва труден за намиране... но търсенето продължава
                            Светът на Владо

Коментар

........Проблема е в планетите и сателитите. .......
                              Не че ще ти помогна , ама за обща култура да ми кажеш, че не разбрах строшени зъби ли има, или оси, или нещо по корпуса Не се срами, пусни и една-две снимчици да се ограмотя
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X