Обява

Свий
Няма добавени обяви.

говорителите на фронтерата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• говорителите на фронтерата

някой сменял ли е заводските говорители на фронтера къса база 96г дето са отпред на таблото 2 по 10см. и отзад на стените 2 по някакъв странен размер между 10 и 13 см... споделете че аз съм психопат на тема музика
    :)

До: говорителите на фронтерата

Първоначално публикуван от loweza Преглед на мнение
    някой сменял ли е заводските говорители на фронтера къса база 96г дето са отпред на таблото 2 по 10см. и отзад на стените 2 по някакъв странен размер между 10 и 13 см... споделете че аз съм психопат на тема музика
    Аз. Отпред съм със известната марка на HIFI-стите BOSHMAN двулентови по 15W RMS, същия размер като оригиналните. Отзад с ножица за ламарина и много мерак вкарах 10 инчови Pionner двулентови пак, 35W. След тази промяна взех да оглушавам.
    Това е майтап разбира се. Свири много добре, но малко кънти заради калниците, но проблема се оправи с микропореста самозалепваща се гума с дебелина 3-5 см. Залепих я на вътрешната страна на калника докъдето стигам през дупката за говорителя. Повече от достатъчно качество и сила за това купе. Ако искаш да ти се клатушка номера обаче си трябва усилвател и субуфер който трябва да е поне 12 инча защото фронтерата няма затворен багажник и обема на купето е общ.
    no signature no problems

Коментар

И аз.Отзад нямах ножица под ръка и подпуках тенекията със зегето.Вкарах трилентови "HERZ"-мисля 50W RMS.Напъхах неабсорбираща вата и сега който седне се оглежда за субуфер.Лепенките Фронтера се нацепиха.Отпред махнах оригиналните и монтирах кръгли трилентови "Blaupunkt" във вратите-9 или 10",35W RMS.Пак с едно рамо от зегето и фланци,които следват релефа на кората-имаше половин ден заигравка,но стана прилично.
      Доста добра музичка,особено когато си бил за риба и си си изкъртил гърнето...

Коментар

ооо, ще се залавям и аз за работа, мерси колеги!
        после ще се похваля!

Коментар

От: говорителите на фронтерата

Сори че изкопавам темата от аналите на форума но maxxx би ли постнал снимки как се е получило ... и как така с зегето има ли толкова къси триончета ?

Коментар

Къси триончета няма, чупиш едно за метал/приблизително през средата/ и режеш.Снимки ще направя утре, дано не забравя.

Коментар

ще съм много благодарен , а не вярвах че във тясната врата ще се поберат някакви говорители .

Коментар

колеги на ОФА за предни тонколони с малко зор (поизрязох от пластмасата на таблото) сложих 13см. двулентов NERZ. Стана добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Lelouch Преглед на мнение
                  ще съм много благодарен , а не вярвах че във тясната врата ще се поберат някакви говорители .
                  Заповядай, фланците/20мм/ за предните ги направих от технически шперплат, рязане,напасване по релефа на кората, боядисване и монтаж към нея/видии от гърба на кората към фланеца/.После режеш със зегето което пречи в светлия отвор за говорителя, като сложиш кората на място.Мястото което виждаш, е с доста напасване на фланеца, но с най-малко рязане на ламарина, а и друго, при което говорителя няма да пречи на ел. стъклата не намерих.Може и в най-задната част на вратата, но при КБ сядащите отзад ще го оритат за нула време, а и акустично няма ефект - ще свири срещу облегалката и почти до задните говорители.Говорителя се завива стандартно, разчертай си неговите отвори за монтаж и гледай да не се срещнат с видиите, крепящи фланеца към кората.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP2751.JPG
Прегледи:1
Размер:457.6 КБ
ID:5225959Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP2752.JPG
Размер:359.2 КБ
ID:5225960Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP2755.JPG
Размер:459.3 КБ
ID:5225961

Коментар

Най-сетне открих снимката на задните ми говорители.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:flanec.jpg
Прегледи:2
Размер:176.1 КБ
ID:5236508 Успях да сложа 17см говорители без да режа нищо. Същото ще направя и отпред на вратите на мястото което е ползвал колегата maxxx, само че напролет, че сега ми е студено Има вариант и фланци с насочване - Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2828.jpg
Размер:148.2 КБ
ID:5236509

Коментар

Здравейте колеги,
                      някой да има опит с говоителите на фронтера Б? Особенно за предните-има ли такива, които се събират във вратата без някакви модификации. Днес обикалях по магазините и от пайнер, блаупункт и сони, само сонито(17см) изглежда, че ще стане без проблемно.Накакви впечатления от http://www.technomarket.bg/products/...ony-xs-gt1728f ???
                      Последно редактирано от kpanchev; 16-11-15, 20:51.

Коментар

Погледни на сайта на Авител, има много прилични говорители.

Коментар

Говорителите и цените им са добре. Благодаря. Но, остава въпросът, коя марка, съответно модел, пасва без преправяне на вратите?

Коментар

Е все пак да споделя,може на някой да е от полза. Сони говорителите пасват. Не перфектно, но поне капаците на вратите се затварят. Като качества също са добри, доста по-добри от заводските Исузу.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X