Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задни светлини на ОФА КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Задни светлини на ОФА КБ

Е последно,ако реши човек да дублира светлините и горе
    трябва ли да слага релета или не,защото в една друга дискусия
    казват,че е задължително да има релета
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
      Е последно,ако реши човек да дублира светлините и горе
      трябва ли да слага релета или не,защото в една друга дискусия
      казват,че е задължително да има релета
      Последно ... най.добре слагай ! Щото се сетих че ше се наложи и включване на авариини , а тогава заводското реле наистина се товари.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Ами сега си загледах габаритите ( те са с 5W ) - виждат се . Та зависи и от състоянието на стъклото ( а може би и защото е облачно) . Та ако мигача ше се муши при габарита , естествено че по-мощна крушка . Ама ми направи впечатление ( не знам при вас как е ) , че габарита го има на 2 места - говоря за горния панел . Усиления за мъгла си е в отделен рефлектор . Така че едното рефлекторче от габаритите може да се ползва за мигач . Тогава 5 W стигат със сигурност. Друг е въпроса , че елхичката ще е с по-ниска степен на гъзария
        То целта Пламене , е да минеме максимално мързеливо . Иначе релета по моргите - бол и без пари.!
        А,за последното-баш така.
        Само че моето иглолистно в най-горния сектор е с двойна крушка,съответно габарит и спирачка,а свободния под бялото стъкло го направих мигач и му избръмчах 21W крушка.
        И понеже се бях отплеснал да стане как си требе,се получиха релета,диоди и т.н.
        На спирачките на предното возило стоп машинката буквално потече.Та по трудния начин се присетих кое-как...и ги подкарах наред сега.

Коментар

И понеже при мен на куплунга за караваната е дублирано всичко и е свързано директно към кабелите на задните светлини (оригинално) без релета, искам да допълня, че няма праблеми. Всичко работи нормално без видимо натоварване.
          Затова съветвам този който не разбира много и не може да си сага релета да си дръпне допълнителни плюсове от долните светлини и да ги закача директно горе за крушката. Маса си има горе по цялата дължина на светлините и даже и фасонки, за които да се завърти крушка и да стои мирно. Масата на крушчиците е външния корпус на крушката, която контактува с фасонката острани. Плюса е пъпката в средата на крушката. Казвам го за да се ориентира човека кое е плюсовия проводник на крушките долу за да знае какво да дублира.
          И все пак съветвам и аз като другите който не разбира съвсем да не се опитва, а да се обърне към приятел. Или да пита тука да обясняваме в детайли стъпка по стъпка. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            И понеже при мен на куплунга за караваната е дублирано всичко и е свързано директно към кабелите на задните светлини (оригинално) без релета, искам да допълня, че няма праблеми. Всичко работи нормално без видимо натоварване.
            Ето за това не се бях сетил Предполагам, че хората са предвидили натоварването като са го извели този куплунг ... така че ще използвам него. Явно има интерес към темата, защото и други се включиха с въпроси ...

Благодаря за отговорите
            Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
            Стефан

Коментар

Куплунга за теглича се намира на малко неудобно място за да се извеждат кабелите за задните светлини от него, но не е невъзможно. Ето тук се намира. За ориентация това вляво е резервоара.
              Прикачени файлове

Коментар

Колеги, скоро видях ИСУЗО едно към едно с Фронтера КБ. Разликата единственно беше че на задната броня нямаше светлини (беше цяла). Всички светлини бяха на калниците горе. Огледах я отвсякъде, не се виждаше да е преработена. Въпроса ми е, кой е този модел, че да си поръчам стопове като неговите.За да вдигна и моите горе (оригинално). Благодаря предварително.
                0898496264 -Пламен

Коментар

Колеги карам ОФ-КБ.Дублирал съм всички светлини от долните фарове с горните без релета и без допалнителни процедури!Просто съм ги прикачил успоредно и до сега нямам никакви проблеми нито с стоп машинката нито с други неща по ел. инсталациата и така вече 4 години!
                  Незнам да ли е правилно така но споделям как е при мен!Чудясе защо защо трябва да е толкова сложно като може и да не е!
                  Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                  LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                    Колеги карам ОФ-КБ.Дублирал съм всички светлини от долните фарове с горните без релета и без допалнителни процедури!Просто съм ги прикачил успоредно и до сега нямам никакви проблеми нито с стоп машинката нито с други неща по ел. инсталациата и така вече 4 години!
                    Незнам да ли е правилно така но споделям как е при мен!Чудясе защо защо трябва да е толкова сложно като може и да не е!
                    И аз съм 1:1 като теб. Няма прекалено натоварване. Всичко си работи в норма и свети като хората.
                    no signature no problems

Коментар

Я сега кажете кой добър човечец може да ми ги направи и моите светлини като елхичка. Срещу съответната сума разбира се.
                      Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                      Honda CB 919 Hornet
                      0898849413-Светльо
                      Кръвна Група: 0+

Коментар

Аз си ги правих сам. Не мога да те насоча.
                        Трябва ти 1 кръстата отверка, 2 метра кабел, и изолир-банд, по възможност и поялник и тинол. И 1 свободен час.
                        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          Аз си ги правих сам. Не мога да те насоча.
                          Трябва ти 1 кръстата отверка, 2 метра кабел, и изолир-банд, по възможност и поялник и тинол. И 1 свободен час.

Е точно в жиците не ми е силата, че бързо ме хваща треперюгата......
                          Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                          Honda CB 919 Hornet
                          0898849413-Светльо
                          Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от diuks Преглед на мнение
                            Колеги, скоро видях ИСУЗО едно към едно с Фронтера КБ. Разликата единственно беше че на задната броня нямаше светлини (беше цяла). Всички светлини бяха на калниците горе. Огледах я отвсякъде, не се виждаше да е преработена. Въпроса ми е, кой е този модел, че да си поръчам стопове като неговите.За да вдигна и моите горе (оригинално). Благодаря предварително.
                            Исузо Амиго, но по-лесно ще ти е да си свържеш съществуващите ти свитлини отколкато да намериш заден стоп за Амиго.

Коментар

При мен явно е дърпано ремарке, защото куплунга ми е изведен под задната броня до теглича. Като го реализирам другата събота/неделя ще пиша как е станало и ще пусна снимки ...
                              Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
                              Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                                Дублирайки светлините ти вече си го направил достатъчно сложно.Не знам какъв е тоя зор да свети всичко,та ние сме джипаджии не тираджий.(закачка породена от скука и болест)
                                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                                NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X