Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задни светлини на ОФА КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задни светлини на ОФА КБ

Здравейте. Колата е Фронтера А, къса база. Задните светлини - габарити, стопове и мигачи в момента са ми изведени на бронята (до колкото разбирам от четеното в форума, това си е заводски). Решил съм да ги кача на горните стопове (долу мн се чупят и не се виждат добре). Самата процедура е лесна. Трудно се оказа откриването на фасунги. Някой може ли да подскаже от къде мога да купя някакви универсални, или въобще някакви? Вчера обиколих доста магазини за авто части, ама никъде нямаше.

Мерси за помощта предварително!
    Светът на Владо

До: Задни светлини на ОФА КБ

Отиваш във магазин за руски части, купуваш си два комплекта светлини за ремарке или задни за УАЗ, вадиш им фасунките и си готов!
    За ремарке струват 3лв.броя!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
      Здравейте. Колата е Фронтера А, къса база. Задните светлини - габарити, стопове и мигачи в момента са ми изведени на бронята (до колкото разбирам от четеното в форума, това си е заводски). Решил съм да ги кача на горните стопове (долу мн се чупят и не се виждат добре). Самата процедура е лесна. Трудно се оказа откриването на фасунги. Някой може ли да подскаже от къде мога да купя някакви универсални, или въобще някакви? Вчера обиколих доста магазини за авто части, ама никъде нямаше.

Мерси за помощта предварително!
      Хм,при мен фасунги имаше,липсваше окабеляването.Моите ги дублирах,отзад е дискотека.Ако пропуснеш обаче редовни проверки на задните светлини,поне едната работеща секция ориентира водача зад теб.Ако решиш така да преправиш инсталацията,задължително през релата-иначе стоп-машинката се стопява,товариш и другите силови вериги,които пак са през релета,но съобразени със заводски разчетената консумация.
      В твоя случай,ако нямаш фасунги-каквото и да е за ремарке,присаждат се без проблем.Парите за нулеви-лев,два или морга.

Коментар

При мен в горните стопове няма нищо, просто празни капаци са и отдолу само рефлекторите и дупки Какви светлини за ремарке имате предвид? От тези кръглите ли? Мерси за помощта
        Светът на Владо

Коментар

При мен в горните стопове няма нищо, просто празни капаци са и отдолу само рефлекторите и дупки Какви светлини за ремарке имате предвид? От тези кръглите ли? Мерси за помощта
          Поне имаш фасунги на габаритите за мъгла и светлините за задна.Ако отвориш целия горен габарит,ще прецениш каква фасунга спрямо захвата ти е необходима.В морга ще имаш най-голям избор.Сравни фасунгите с наличните и шетай.Другото е първично електричарство.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Поне имаш фасунги на габаритите за мъгла и светлините за задна.Ако отвориш целия горен габарит,ще прецениш каква фасунга спрямо захвата ти е необходима.В морга ще имаш най-голям избор.Сравни фасунгите с наличните и шетай.Другото е първично електричарство.
            Да за задна и за мъгла имам. На мястото на задната мисля да сложа жълти крушки за мигачите (светлините за задна не ми работят).
            Светът на Владо

Коментар

А от дълга база дали ще станат фасунгите ?
              Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
              Honda CB 919 Hornet
              0898849413-Светльо
              Кръвна Група: 0+

Коментар

Да за задна и за мъгла имам. На мястото на задната мисля да сложа жълти крушки за мигачите (светлините за задна не ми работят).
                Е,браво-една машинка за задна решава грижите.Другото си го овкусяваш по лична преценка.Всички сектори в горния габарит са напълно функционални-те са като на ДБ,която няма нищо на задната броня.

@Метъл хърт-моделите са аналогични и с взаимозаменяеми елементи.По на сгода обаче ще ти излезе да ползваш друг автомобил за донор.

Коментар

Темата е стара, но за да не отварям нова ще питам тук.

Идеята ми е да запазя долните и да добавя горни светлини. При мен под капаците на горните светлини има рефлектори/фасонки/окабеляване само на светлините за задната и светлините за мъгла.

Можете ли да ми дадете повече информация как да си добава горни стопове и мигачи? От къде да намеря рефлектори/фасонки?

И най-важното - схема на примерно окабеляване или поне информация къде да вържа нещата, за да нямам ядове и да не опържа нещо, което не е предвидено за даденото натоварване?
                  Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
                  Стефан

Коментар

колегата 7 поста по нагоре ти е казал как

Коментар

Първоначално публикуван от kole6anski Преглед на мнение
                      колегата 7 поста по нагоре ти е казал как
                      Е щом питам и то в тази тема, явно не съм дорзбрал и за това питам за допълнителна информация.
                      Как става свръзването - трябва да добавя допълнителни релета - но къде? Елементарна схема би ме ориентирала.
                      Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
                      Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
                        Е щом питам и то в тази тема, явно не съм дорзбрал и за това питам за допълнителна информация.
                        Как става свръзването - трябва да добавя допълнителни релета - но къде? Елементарна схема би ме ориентирала.
                        Управлението на релето-стоп машинката/габарити и спирачки.Силовите вериги при тези релета-от някой високоамперен бушон да държи на товара.При положение,че не си наясно не почвай сам.Стоп машинката е над спирачката и там се правят интервенциите.Гърчаво е откъм място и може да направиш беля.Дай някой лев на човек дето подобни действия не са му сефте,това си е мое мнение,разбира се.
                        То светлината за мъгла при мен свети при натискане на спирачка,а когато трябва да работи при мъгла,работи само като такава/един по-як диод/.Не е сложно,но си трябва малко опит.
                        Ти си лесен-София.На първо четене се сещам за Ясен,Дядо Владо,Vlado TS,Scrapheap и още доста читави юнаци с познания в материята.
                        Докато шибнете по една блага ракия и приказка ще си готов.
                        Решението си е твое.
                        Успех!
                        п.п.-схема не ми се прави сега,а готова нямам,сори.

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
                          Темата е стара, но за да не отварям нова ще питам тук.

Идеята ми е да запазя долните и да добавя горни светлини. При мен под капаците на горните светлини има рефлектори/фасонки/окабеляване само на светлините за задната и светлините за мъгла.

Можете ли да ми дадете повече информация как да си добава горни стопове и мигачи? От къде да намеря рефлектори/фасонки?

И най-важното - схема на примерно окабеляване или поне информация къде да вържа нещата, за да нямам ядове и да не опържа нещо, което не е предвидено за даденото натоварване?
                          1. За стопа има по-елегантно и поне според мен по-функционално решение. Купуваш си един панел с червени светодиоди от който и да е магазин за автоаксесоари и с дължина по твой вкус . Монтираш го на тавана над задната врата ( иска малко доработка - 2 метални планки за донатъкмяване на ъгъла на светене) . На тази височина и кьоравците и заспалите залетежи зад теб ще го виждат . Харчи милиампери и не товари елсистемата . Ток му подаваш от кой да е стоп , а кабела вкарваш в страничното уплътнение. При мен е така .
                          1. За мигачите : Релето е преоразмерено и допълнителна крушка от 5 W не го бърка. А процедурата с фасунгите вече е описана по-горе . Мен ме мързи , ама май трябва и мигачите да дублирам , щот напоследък забелязвам доста разсеяни "водачи" дето искат да ме цунат отзад докато намалям за завой .... въпреки уставното мигане на мигача от бронята
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            1. За мигачите : Релето е преоразмерено и допълнителна крушка от 5 W не го бърка.
                            Оп,Владо-с 5W крушка зор работа през деня да те видят.Мигачите са си с 21W и трябват два броя.Дали оригиналното реле ще залепне или не-50/50.Какво да е просто реле 5/10А за допълнителните крушки ти решава гадаенето кардинално.Пък и работата не е в размазващ обем.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              Оп,Владо-с 5W крушка зор работа през деня да те видят.Мигачите са си с 21W и трябват два броя.Дали оригиналното реле ще залепне или не-50/50.Какво да е просто реле 5/10А за допълнителните крушки ти решава гадаенето кардинално.Пък и работата не е в размазващ обем.
                              Ами сега си загледах габаритите ( те са с 5W ) - виждат се . Та зависи и от състоянието на стъклото ( а може би и защото е облачно) . Та ако мигача ше се муши при габарита , естествено че по-мощна крушка . Ама ми направи впечатление ( не знам при вас как е ) , че габарита го има на 2 места - говоря за горния панел . Усиления за мъгла си е в отделен рефлектор . Така че едното рефлекторче от габаритите може да се ползва за мигач . Тогава 5 W стигат със сигурност. Друг е въпроса , че елхичката ще е с по-ниска степен на гъзария
                              То целта Пламене , е да минеме максимално мързеливо . Иначе релета по моргите - бол и без пари.!
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X