Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма 12V на помпата. ОФА- 2.0i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няма 12V на помпата. ОФА- 2.0i

Здравеите имам много отвратителен проблем с тока.Преди два дни изгасих Фронтерата(Фронтера А 97г 2000i)и повече не можах да я запаля.Мои приятел каза че е Бензиновата помпа сдала багажа и трябва нова.Свалих резервоара и се оказа че тя е наред.Проблема сега започва----------------не стига ток до помпата.Всички предпазители са наред гледам схемите но нищо не разбирам от тях.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да ме насочи къде да търся че така съм се оплел с този ток че се движа сякаш в омагьосан кръг.

А и да не забравя имам монтирана някаква аларма без дистанционно така я вземах колата може ли да е от там.

предварително благодаря на всички отзовали се..
    Последно редактирано от for_ex; 22-03-09, 13:42.
    [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

До: Няма 12V на помпата. ОФА- 2.0i

Ако има имобилайзер на тази аларма, може той да прави проблеми. На комбито аз си го отстраних сам. При мен правеше номера и прекъсваше и в движение - просто връзваш на късо кабелите, които влизат в имобилайзера, само че трябва да знаеш къде е и за това май по-добре при алармаджия.
    На скоро сменях бутона за газта и майсторите обясняваха, че има реле за помпата, което(според тях) е между десния фар и радиатора. Може и то да е думнало. При мен то не прекъсва като дам контакт, ама ги мързеше да го търсят...
    Вероятно някой колега ще ти помогне със схема, но ако не се получи - тръгвай по снопа от зад на пред с една пробна лампа и ще го намериш...
    Последно редактирано от wsi4koznaj; 22-03-09, 16:55.
    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от for_ex Преглед на мнение
      Здравеите имам много отвратителен проблем с тока.Преди два дни изгасих Фронтерата(Фронтера А 97г 2000i)и повече не можах да я запаля.Мои приятел каза че е Бензиновата помпа сдала багажа и трябва нова.Свалих резервоара и се оказа че тя е наред.Проблема сега започва----------------не стига ток до помпата.Всички предпазители са наред гледам схемите но нищо не разбирам от тях.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да ме насочи къде да търся че така съм се оплел с този ток че се движа сякаш в омагьосан кръг.
      А и да не забравя имам монтирана някаква аларма без дистанционно така я вземах колата може ли да е от там.

Дано да си убеден , че помпата си е наред ! Как провери ?
      Помпата трябва да поддържа работно налягане на бензина - 3 атмосфери ) за да работи инжекциона ! ( не съм сигурен за ОФА )
      Ако с по-дълъг кабел подадеш ток директно на помпата - дали ще запали ?
      Това ще те ориентира !
      Иначе - алармата е възможен вариант !
      Друг възможен вариант е запушен бензинов филтър ? Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        Дано да си убеден , че помпата си е наред ! Как провери ?
        Помпата трябва да поддържа работно налягане на бензина - 3 атмосфери ) за да работи инжекциона ! ( не съм сигурен за ОФА )
        Ако с по-дълъг кабел подадеш ток директно на помпата - дали ще запали ?
        Това ще те ориентира !
        Иначе - алармата е възможен вариант !
        Друг възможен вариант е запушен бензинов филтър ? Успех !
        колега запушения бензинов филтър няма нищо общо с проблема, че до помпата неотива никакво напрежение
        Последно редактирано от fanatic; 22-03-09, 16:20.

Коментар

Първоначално публикуван от nachev_88 Преглед на мнение
          колега запушения бензинов филтър няма нищо общо с проблема, че до помпата неотива никакво напрежение
          Посочих го като вариант да не запали колата , а не за електрически !
          Последно редактирано от bgbul; 22-03-09, 20:42.

Коментар

Залагам твърдо на фабричният имобилайзер!
            Този филм вече съм го гледал!
            Проблема е че след като се шунтира имобилайзера, почва да свети постоянно чекенджина и да дава грешка че няма сигнал от него и че е прекъснат! Егати умния комп!
            Но колата си върви!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от for_ex Преглед на мнение
              Ами,това са ни бензините.
              Бушонният блок в коша-броиш от десния калник напред шестия.Той е за помпата-левия край на бушона/към обзорното стъкло/ отива директно на буксата на резервоара.Това,че върти помпата не значи че има тяга за необходим дебит и налягане.С дълъг кабел и тестер можеш да провериш веригата от бушонния блок до бъкела за разпад.Слабо вероятно.Като не си със заводски имобилайзер,дано алармаджията е бил с двете леви на работа.Пак не ми се вярва.
              ...може и окислен бушон или куплунг да е-ама Снежанка си ляга с Дядо Мраз...и аз си мислех...ама пак жена ми изми чиниите...

Ами,това са ни бензините.
              Бушонният блок в коша-броиш от десния калник напред шестия.Той е за помпата-левия край на бушона/към обзорното стъкло/ отива директно на буксата на резервоара.Това,че върти помпата не значи че има тяга за необходим дебит и налягане.С дълъг кабел и тестер можеш да провериш веригата от бушонния блок до бъкела за разпад.Слабо вероятно.Като не си със заводски имобилайзер,дано алармаджията е бил с двете леви на работа.Пак не ми се вярва.
              ...може и окислен бушон или куплунг да е-ама Снежанка си ляга с Дядо Мраз...и аз си мислех...ама пак жена ми изми чиниите по Нова Година...[/quote]

Коментар

Колега когато въртиш на стартер ако ти мига чека значи е фабричния имобилаизер, дано да е друг проблема че този с фабричния имобилаизар е скъпичак.
                Николай Георгиев 0+
                тел.0887357722

Коментар

РЕШИХМЕ ПРОБЛЕМА Доста до късно днес се лутахме но открихме АВАРИЯТА.Много помогнаха схемите на ел.инсталацията от (систематизираната информация)която колегата е качил.Оказа се че е слаба спойка в релето на помпата (проблема не е бил отскоро но тъй като карам на метан не съм усещал че помпата прекъсва).От слабата спойка бубинката в релето се е нагрявала и е стопила контакта на котвичката,компа изпраща импулс към бубината тя задеиства придърпва котвата но пъпките не могат да се допрат заради разтопената пластмаса.Релето е голямо около 5 см.с две бубини в него и се намира до левия праг в краката на шофьора.Благодаря на всички колеги отзовали се със съвет на молбата ми
                  [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

Коментар

Браво. Радвам се когато има реална полза от съветите и файловете които всички ние даваме.
                    no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X