Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теглич за опел фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Теглич за опел фронтера

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
    Топката я купих от магазин за инструменти и други машинарии на ул. Раковски и бул. Сливница на ъгъла срещу агенция митници - http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=6...1&initsearch=1
    Ако там нямат има друг магазин на бул. Сливница от другата страна между магазините за акумулатори по посока Лъвов мост.
    На отсрещтния ъгъл от другана страна на реката е магазинът за крепежни елементи от където купих винтовете - http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=6ef4689e4fed9dcece965a7d8cc09cf1&tip=1&initsearch=1 (размерът не го помня, защото бях с фронтерата и на място ми измериха една от резбите и ми продадоха точния размер винтове) само дължината аз исках да е 30мм., защото дълбочината на резбите на шасито е около 10мм. + дебелината на планката 10мм.
    Планките си ги направих сам като си купих метарлна плоча 300мм. на 300мм. и дебелина 10мм. от магазн за желязо на бул. Първа българска армия от гробищата посока "Надежда" преди да стигнеш бензиностанцията на Лукойл в дясно на самия булевард - http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=6...1&initsearch=1
    После нарязах планката на две с размер 150х210мм. Може и повече от 210мм., ако искаш да ти е по-надолу теглича. Пробих отворите спрямо отворите с резбите на шасито, позакръглих планките на шмиргела и ги монтирах. Използвах машините на познат с работилница. После от тръба изрязах две парчета за да ги използвам като дистанционни втулки между двете планки като маонтирах топката. Задължително гайките на винтовете на тапката да са ти против развиване или сложи контра гайки да не се развиват от вибрациите. Стягай яко.
    Всичкото това става след като махнеш двете задни брони за да махнеш и декоративтана ламарина по средата(поне при мене е така), за която аз съм монтирал буксата за тоците. Тази букса я купих от М комплект, но я има и в Автомания на ул. Козлодуй. По-горе има снимка от къде да си изтеглиш тоците.
    Може и с една планка да го направиш по-лесно, но мисля че с две е доста по здраво. Все пак аз дърпам каравана и за това предпочетох така.
    Желая ти успех и ако има още нещо, с което да ти помогна питай.
    Колега, благодаря много за подробното описание.

Поздрави и успех.
    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

От: До: Теглич за опел фронтера

Моля някои ако може да снима теглича и закрепване на Фронтера B или схемата за направата му ще бъда БЛАГОДАРЕН!
      Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
        Моля някои ако може да снима теглича и закрепване на Фронтера B или схемата за направата му ще бъда БЛАГОДАРЕН!
        Eто няколко, но са за КБ. Не знам дали са еднакви с ДБ. Ако те интересува по-подробно пиши ( може и на л.с. ), към края на месеца се връщам от отпуска, ще я кача на някой канал и ще снимам отдолу по-подробно!

Казано е:
        -"Обичай ближния",
        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Колега много благодаря за снимките със сигурност ще са ми от полза!

Коментар

Имам теглич за ОФБ КБ свален е и ми стои в гаража, ако искаш може да дойдеш да го погледнеш и/или да си свалиш размерите. Трябва да питам брат ми дали ще го монтира или ще го продава

Коментар

От: Теглич за опел фронтера

Ако е като този на снимките
              на alex_serviz
              и го продаваш пиши цена на Л.С. ако искаш!А оригинален ли е?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X