здавейте колеги,става дума за фронтера 2.5ТDS 98г имам следния проблем като хвана баир почва да загрява.На равното стрелката стои между първата и втората черта, дори и в най голямата жега и работа на място.Смених термостат,промих и изчистих между радиаторите няма промяна.Тръгнах да сменям виското,искаха ми луди пари точно за този модел ,а нямало взаимозаменяемост.Научих за един майстор в Сливен който ги зареждал,ходих до там но беше началото на зимата ,сега като се затопли времето проблема се яви отново.Дали проблема е от виското или да търся другаде.Благодаря предварително със здраве и безаварйно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с температурата ОФ 2.5д
Свий
X
-
До: проблем с температурата
Първоначално публикуван от bari2000 Преглед на мнениездавейте колеги,става дума за фронтера 2.5ТDS 98г имам следния проблем като хвана баир почва да загрява.На равното стрелката стои между първата и втората черта, дори и в най голямата жега и работа на място.Смених термостат,промих и изчистих между радиаторите няма промяна.Тръгнах да сменям виското,искаха ми луди пари точно за този модел ,а нямало взаимозаменяемост.Научих за един майстор в Сливен който ги зареждал,ходих до там но беше началото на зимата ,сега като се затопли времето проблема се яви отново.Дали проблема е от виското или да търся другаде.Благодаря предварително със здраве и безаварйно.
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеАко не работи виското е напълно възможно. Тестването работи-не работи е елементарно. По трудно е да се прецени дали работи на 100%. Има много писано по тоя въпрос във форума. В сервиз ходи ли?
Коментар
-
Първоначално публикуван от bari2000 Преглед на мнениеходих в сливен при един маистор там ми каза човека че виското е празно след тожа го зареди като го тества и на 78-80 градуса започваше да работи
Коментар
-
Първоначално публикуван от bari2000 Преглед на мнениеходих в сливен при един маистор там ми каза човека че виското е празно след тожа го зареди като го тества и на 78-80 градуса започваше да работиTова със зареждането е смехотворно. Все едно да отидеш на майстор да ти зареди свещите. Колега това е консуматив, тоя със зареждането да си яде ушите. А за тоя мотор има писано колкото е енциклопедия британика. Търси но не само в раздел опел защото мотора не е на опел.
П.С. Сега не питай какъв е мотора защото ще туря кофара.no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеАбе тоя тест с вестника е доста условен. Би трябвало да оказва влияние околната температура и скороста на движение. И вестника.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bari2000 Преглед на мнениеДнес направих теста с вестника оказа се че виското работи но за шест км нагорнище загря около100 градуса,може ли да ме лъже датчика
Има ли парно, надува ли маркучите, губи ли антифриз, отваря ли тоя термостат? Давай повече информация.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеПо принцип не е невъзможно, но е малко вероятно.
Има ли парно, надува ли маркучите, губи ли антифриз, отваря ли тоя термостат? Давай повече информация.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеПо принцип не е невъзможно, но е малко вероятно.
Коментар
-
До: Проблем с температурата ОФ 2.5д
100* за дизела е много. Особенно за тоя мотор. Като загрее пак, опипай горния и долния маркуч на радиатора. И целия радиатор. Долния трябва да е топъл. През него връща охладената вече вода в мотора. Ако е топъл термостата работи и по принцип всичко е нормално. Ако е студен работи само на малкия кръг.
Сам няма да се оправиш. Може да е водна помпа, въздух в системата, капачка за налягане, глава. Сменил си термостата, ама може и да е менте и да отваря по късно.
И внимавай като бараш около въртящи се части. Не е лошо после да споделиш какъв е бил проблема.
Последно редактирано от Аndro 160; 18-03-09, 07:06.
Коментар
-
До: Проблем с температурата ОФ 2.5д
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение100* за дизела е много. Особенно за тоя мотор. Като загрее пак, опипай горния и долния маркуч на радиатора. И целия радиатор. Долния трябва да е топъл. През него връща охладената вече вода в мотора. Ако е топъл термостата работи и по принцип всичко е нормално. Ако е студен работи само на малкия кръг.
Сам няма да се оправиш. Може да е водна помпа, въздух в системата, капачка за налягане, глава. Сменил си термостата, ама може и да е менте и да отваря по късно.
И внимавай като бараш около въртящи се части. Не е лошо после да споделиш какъв е бил проблема.
Последно редактирано от fanatic; 18-03-09, 19:05.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар