Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера А с изтичаща спирачна течност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтера А с изтичаща спирачна течност

Здравейте!

Имам Фронтера А, 96г., 2,0и. Вчера ми светна лампата на стирачките (на дълъг път), отворих капака и видях, че количеството на спирачната течност е намаляло. Долях спирачна течност, но на всеки 25-30км изтича по около 150-200 мл.

Снощи я качих на канал. Под колата не личеше някъде да има сериознен теч и омасляване. Колата беше доста кална и предполагам, това е скрило теча. Измих я и сега отново трябва да поледна каква е ситуацията.

Може ли за съвет къде е най-слабото място на спирачните проводи, къде да гледам за теч?

Благодаря
    Светът на Владо

До: Фронтера А с изтичаща спирачна течност

Погледни задните гуми отвътрешната страна за омасляване,често испускат задните цилиндарчета.
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
      Здравейте!

Имам Фронтера А, 96г., 2,0и. Вчера ми светна лампата на стирачките (на дълъг път), отворих капака и видях, че количеството на спирачната течност е намаляло. Долях спирачна течност, но на всеки 25-30км изтича по около 150-200 мл.

Снощи я качих на канал. Под колата не личеше някъде да има сериознен теч и омасляване. Колата беше доста кална и предполагам, това е скрило теча. Измих я и сега отново трябва да поледна каква е ситуацията.

Може ли за съвет къде е най-слабото място на спирачните проводи, къде да гледам за теч?

Благодаря
      Махни кечето под волана и зад педалите. Ще се изненадаш лошо. Но не се плаши не си първия няма и да си последния. единственото неприятно което знам е че ремонта на тая помпа ще изкара 2-3 месеца. А новата е колкото средната работна заплата.
      no signature no problems

Коментар

Локализирах проблема. Зад предно ляво колело има една метална тръбичка, на края на която има връзка към маркуча, който отива към спирачния апарат. На снимката се вижда въпросната връзка, от която тече спирачната течност.

Сега остава въпроса на какъв принцип е тази връзка? Виждам метална гайка над тръбата, ама съм доста бос в тези неща Дали отдолу има леща? Моля за съвет как да се справя. Благодаря ви много за бързата реакция
        Светът на Владо

Коментар

Локализирах проблема. Зад предно ляво колело има една метална тръбичка, на края на която има връзка към маркуча, който отива към спирачния апарат. На снимката се вижда въпросната връзка, от която тече спирачната течност.

Сега остава въпроса на какъв принцип е тази връзка? Виждам метална гайка над тръбата, ама съм доста бос в тези неща Дали отдолу има леща? Моля за съвет как да се справя. Благодаря ви много за бързата реакция
          Късметлия, тва е лесно и евтино. Другото е по-цифра. Лошото е че нямам идея как да го направиш.
          Освен да смениш цялата тръбичка с някоя 2-ра употреба.
          no signature no problems

Коментар

Утре на светло ще погледна до къде отива тази тръбичка, но без да съм погледнал мисля, че е чак до помпата (не съм сигурен, без да съм я видял). Как се казва тази тръбичка?

Обикновенно при машините, който работят под високо налягане тези връзки са с леща, дали и тук е така? Ако е така, дали няма вариант да премахна 0,5-1 см от увредената част и да сложа нова гайка (не съм сигурен дали се казва така) и леща?

Благодаря много
            Светът на Владо

Коментар

Тц. Обикновенно са конусни връзки, а не леща. Иначе виж в темата на (iiiоро) ".....Фероца върху лебетка и ....." имаше адрес (някъде на "Симеон") правят медни спирачни тръби на метър.
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря на всички за помощта
                Не успях да открия тази тема с търсачката Ако все пак някой знае къде продават такива тръбички ще е полезно
                Може ли да препоръчате някой добър майстор, който може да отстрани проблема в Троян (поради повредата джипката остана там)?
                Светът на Владо

Коментар

Разходи се до Лозан и си вземи направо готова оригинална тръбичка. Само, че ще ти трябват хубави ключета за тръбички, иначе ще видиш зор с отвиването на твоята. Понякога изобщо не тръгва и тогава трябва греене с оксижен и нов спирачен маркуч.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Не успях да открия тази тема с търсачката Ако все пак някой знае къде продават такива тръбички ще е полезно
                    това е темата, а това (пост 112) е конкретния адрес както сам разбраш почерпката е и за "Таран" (че е дал линка)
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря на всички за помощта. Проблема вече е решен срещу 38лв. и смяна на цялата тръба с нова медна Края на седмицата ще видя и резултата
                      Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X