Каква колеги, е максималната допустима (здравословна) скорост при включено 4x4? В книжката за Фронтера Б пише, че може да се включва и изключва в движение до 90 км/ч. Въпросът ми идва от там, че тези дни ми се наложи да карам по магистралата, точно когато върху асфалта имаше 1-2 пръста сняг, най-вече в платното за изпреварване. Дали е вазможно да се кара в режим 4X4 със скорост 110 км/ч например, без да стане някоя повреда?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скорост при включено 4X4
Свий
X
-
До: Скорост при включено 4X4
Първоначално публикуван от colonel Преглед на мнениеКаква колеги, е максималната допустима (здравословна) скорост при включено 4x4? В книжката за Фронтера Б пише, че може да се включва и изключва в движение до 90 км/ч. Въпросът ми идва от там, че тези дни ми се наложи да карам по магистралата, точно когато върху асфалта имаше 1-2 пръста сняг, най-вече в платното за изпреварване. Дали е вазможно да се кара в режим 4X4 със скорост 110 км/ч например, без да стане някоя повреда?
И тя няма да е по трансмисията ами ще се озовеш в някое дере или отвъд мантинелата.ТЛК 80 4,2ТД-95г
-
на моита фронтера Б пишеше в кижката 60 мили ,малко над 100 км ,аз съм си правил експеримент с 40 мили -60 и нещо км , аз лично не бих пробвал да превкл'чвам на 4ь4 с над сто ,но не виждам причина да не си караш 4ь4 с над 100 км
Коментар
-
Първоначално публикуван от colonel Преглед на мнениеКаква колеги, е максималната допустима (здравословна) скорост при включено 4x4?
В режим 2Н и 4Н няма ограничения за максимална скорост която ще развиеш. Като правило аз винаги сменям режимите х2 и х4 в спряло състояние, без значение какво пише в инструкциите
Имайки предвид, че по сух асфалт х4 не се препоръчва (чупи се ходова част) то на мокро и хлъзгаво "здравословна скорост" е предмет на трети разговор, както "Краси" каза "няма да е по трансмисията"0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеКато правило аз винаги сменям режимите х2 и х4 в спряло състояние, без значение какво пише в инструкциите
Коментар
-
Още през 1999г. спрях да си играя с раздатката (Исузо Трупър І). Тогава по българоселски расъждения включвах х4 на сняг в малките улички, а на мокро и по булевардите го изключвах....щот` разход, пък износване и т.н. ама близо до дома ми, на един обратен завой забравих, че съм изключил х4 и дадох газ за да го "извъртя" (по ново му "дрифт"на) по зрелищно....джипа поднесе и със здравия си железен булбар "дрифтнах" един голф от платното през тротуара, та чак в градинката...от тогава внимавам и гледам да не си играя с тоз режим.Избирам, включвам и карам. Иначе е без съмнение удобство, имах го на едно "субару" с бутон върху скоростния лост "4х4" и там имаше скоростно ограничение за включване по инструкция, а и се чуваше силно металическо "бум", та пак си внимавах
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение... но не виждам причина да не си караш 4ь4 с над 100 кмНие не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнениеСтранното при мен е, че когато опитвам да включа в движение се чува яко "хъркане" от скоростите или раздатката. Затова включвм само на място. Докато си правех експерименти лятото, чувах щракането на хъбовете при включване и изключване. Но откакто падна снега, по-често карах с преден мост и сега не чувам никакво щракане. А и напред -назад джипа все си "копае". Е ли е възможно да не се изключват хъбовете? Предполагам стана ясно, че съм с автоматични хъбове. ОФА ДБ 96 г..Дрифт,та дрънка-ама голям кеф като знаеш кога и как да я излигавиш.
Максимална с включен преден мост-даже не си спомням,мисля 60-70.То като я докара пътя до 4x4,скоростта ми е последната грижа,имам по-важни работи за гледане да не стане сакатлък.
Назад "копае" два пъти по-малко,щото и при режим 4x4 предния мост си почива.
Коментар
-
Моята фронтера е Б и мисля, че четох някъде ограничение до 60км/ч при включени бавни. За бързите единственото което съм чел е, че могат да се включват при скорост до 96км. Не казвам, че няма ограничение но аз не съм срещал никъде да е записано.
Поздрави!Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар