Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИСКРАТА ПРЕСКАЧА ОТ СВЕЩА КЪМ БЛОКА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ИСКРАТА ПРЕСКАЧА ОТ СВЕЩА КЪМ БЛОКА

Здравейте, моята фронтера е на газ, и си върви много добре .. почти не се осеща разлика от на бензин... обаче от извесно време .. на ниските обороти (от 900 до 1400) запалването не ставаше добре... и забелязах на тъмно една вечер че прескачат искри от свеща към блока... и то не само на един цилиндар.. а на всичките.. понякога се оправя... ама немисля че е от кабелитя..... защото смених 2 чифта..... немога да разбера от какво е ... и затова се обръщам към вас... джипа е 2.0 инжекция

edit: fanatic
    поради моя грешка 3 от постовете на Vlady_Rumenov ще публикувам към това мнение.

Първоначално публикуван от Vlady_Rumenov
    ами свещите не съм ги сменил ама ги почистих ... намалих малко междината... те са шампиоки на 1 година и малко... и небяха много зме... като ги почиствах... днес ще ги сменя... от палеца също ми казаха че можело да бъде???

свещите са шампионки .. на около година и малко са... и преди два дена ги почистих и намалих междината..... оправи се замомент... и след 10-тина километра пак... казаха ми че можело да е от палеца ...? благодаря че реагирахте веднага на въпроса ми чакам да ми поясните още малко...

ами днеска ще пробвам други свещи.. да видя как ще се държи с тях... ..
    дано да се оправи... аз вчера се прибирах от вилата ми на 75 км.... и отначало няма проблеми.. и на средата на пътя... и на 2200 оборота прескачаха искри... наражо не се караше.... от това нещо много ми се дигна и разхода... на газ... ужас.... спрях и ложих другите кабели... пак се оправи..... и докато се прибера.. пак се появи проблема....

Последно редактирано от fanatic; 09-02-09, 14:01.
    лошите неща .. ме правят по добър човек...

До: ИСКРАТА ПРЕСКАЧА ОТ СВЕЩА КЪМ БЛОКА

Свещите смени ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Vlady_Rumenov Преглед на мнение
      Здравейте, моята фронтера е на газ, и си върви много добре .. почти не се осеща разлика от на бензин... обаче от извесно време .. на ниските обороти (от 900 до 1400) запалването не ставаше добре... и забелязах на тъмно една вечер че прескачат искри от свеща към блока... и то не само на един цилиндар.. а на всичките.. понякога се оправя... ама немисля че е от кабелитя..... защото смених 2 чифта..... немога да разбера от какво е ... и затова се обръщам към вас... джипа е 2.0 инжекция
      Провери междината да нее по-голяма, ако не сменяй свещите.

Коментар

На тъмно е нормално да се забележи коронен разряд около свещта. Това е нормален процес, който съществува при всички свещи и не пречи на работата им.

Проблемите започват, когато коронният разряд премине в искров. Тогава започват пропуски в запалването - искров разряд може да има само на едно място. Ако е вън, значи не е вътре.

Разлика между искровия и коронния разряд:
        коронният е нещо като бледо светещо облаче или обвивка по изолатора на свещта. Искровият разряд е ясно оформен, концентриран и ярък канал на искрата, най-често остава на същото място при следващи искри.
        Последно редактирано от Ясен; 09-02-09, 14:28.

Коментар

Колега Руменов, свещи сменяй на 15 000 км. или на 1 година, кабели на 30-40 000 км. А палец и капачка на делкото на 50-60 000 км. Ако не си ги сменял всичките тези неща сега е момента. Защото следващия ти пост ще е в купувам/продавам и ще звучи така: "Търся дебитомер и кутия за въздушен филтър за Опел фронтера" Това не е майтап.
          Купи си свещи и кабели с марка Beru комплекта ще ти е около 100 лв. За детонациите е много важно всичко по запалването да ти е наред. И не карай така с искра че 100% ще стигнеш до взрив във филтъра.
          no signature no problems

Коментар

благодаря ти старши... днес ще ги сменя ... а за дебитомера... вече ми прави бела... отказва .. и вдига оборотите.... на към 2000-3500... явно и той е за смяна.. ама то всичко е от акъла на баща ми.. защото той я кара .. а нищо не сменя... ужас... горломник отвсякаде.... имало е и гърмежи в въздушния филтар както казваш.... благодаря ти старши дано се оправят работите

Коментар

Нека да попитам тук в темата за свещите. Преди седмица взех Bosh от Кирова(трябва да са истински). Извадиха ги по каталог и били специални, подходящи за газ. След като ги смених, забелязах, че пали по-трудно сутрин на студен двигател. Със старите и в големия студ си палих ОК. Дали е съвпадение и трябва да тъся проблема другаде, или не съм взел верните свещи? Кабеляците още не съм сменил. Мислех и те да са Bosh, но ако свещите не стават...? Джипката е '95 2000
              ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

благодаря ти старши... днес ще ги сменя ... а за дебитомера... вече ми прави бела... отказва .. и вдига оборотите.... на към 2000-3500... явно и той е за смяна.. ама то всичко е от акъла на баща ми.. защото той я кара .. а нищо не сменя... ужас... горломник отвсякаде.... имало е и гърмежи в въздушния филтар както казваш.... благодаря ти старши дано се оправят работите
                Отвори дебитомера, той отгоре е един потенциометър, почисти го, напръскай го с контактен спрей и виж дали долната му част ( едно като лопатка ) не е крива, ако е така с фини клещи я поизправи и ще спре да ти прави проблеми. Следващия момент е като гръмне както трябва направо троши дебитомера а ако не ме лъже паметта беше около 400 лв.
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                  Нека да попитам тук в темата за свещите. Преди седмица взех Bosh от Кирова(трябва да са истински). Извадиха ги по каталог и били специални, подходящи за газ. След като ги смених, забелязах, че пали по-трудно сутрин на студен двигател. Със старите и в големия студ си палих ОК. Дали е съвпадение и трябва да тъся проблема другаде, или не съм взел верните свещи? Кабеляците още не съм сменил. Мислех и те да са Bosh, но ако свещите не стават...? Джипката е '95 2000
                  Аз за да ви спестя излишно купуване на разни "истински" части и друг път съм казвал какво откъде да се взима, но всеки си има предпочитания. Купувайте БЕРУ евтини са и са изключително качествени. Вече 110 000 км. карам фронтерата на газ само с техни кабели свещи и всичко по запалването. Още 3 коли преди това само с тази марка карах и все на газ и проблеми никога не съм имал.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Аз за да ви спестя излишно купуване на разни "истински" части и друг път съм казвал какво откъде да се взима, но всеки си има предпочитания. Купувайте БЕРУ евтини са и са изключително качествени. Вече 110 000 км. карам фронтерата на газ само с техни кабели свещи и всичко по запалването. Още 3 коли преди това само с тази марка карах и все на газ и проблеми никога не съм имал.
                    Видях, че и в други постове пишеш, че си доволен от тях. От къде могат да се купят читави? Google изплю някакъв on-line магазин, но предпочитам да ги видя, преди да ги взема
                    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Ще пробвам да го почистя... дано да се оправи... този майстор... го продуха без да го отваря... ама пак ги вдига тия обороти...
                      дано намеря такива свещи в нова загора... ако ги няма можеш ли да ми кажеш да ги поръчам от някаде... да ми ги пратят по еконт.. нещо?
                      ГОЛЯМА ЧЕРПНЯ ТЕ ЧАКА СТАРШИ... сао да се оправи че много си го обичам опелчето.....

Коментар

Преди малко отворих дебитомера... всъщност извадих големия маркуч... и кво да видя.... клапата направо беше отделена...(шчупена).... от големите гармежи... СТАРШИТО е познал... случило се е отдавна сигурно... ... и искам да питам дали някой... може да ми намери дебитомер... за този двигател....... опитах се да побликувам нова тема..(както ми предсказа старшито ФАНАТИК) ама нещо системата не ми дава да побликувам.... ако може някой от вас да ми намери дебитомер... много ще съм му благодарен.... чакам отговор много благодаря

Коментар

Ще пробвам да го почистя... дано да се оправи... този майстор... го продуха без да го отваря... ама пак ги вдига тия обороти...
                          дано намеря такива свещи в нова загора... ако ги няма можеш ли да ми кажеш да ги поръчам от някаде... да ми ги пратят по еконт.. нещо?
                          ГОЛЯМА ЧЕРПНЯ ТЕ ЧАКА СТАРШИ... сао да се оправи че много си го обичам опелчето.....
                          тук можеш да намериш електронен магазин, който продава Beru. Вероятно те могат да ти изпратят на адрес. Успех!
                          ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Преди малко отворих дебитомера... всъщност извадих големия маркуч... и кво да видя.... клапата направо беше отделена...(шчупена).... от големите гармежи... СТАРШИТО е познал... случило се е отдавна сигурно... ... и искам да питам дали някой... може да ми намери дебитомер... за този двигател....... опитах се да побликувам нова тема..(както ми предсказа старшито ФАНАТИК) ама нещо системата не ми дава да побликувам.... ако може някой от вас да ми намери дебитомер... много ще съм му благодарен.... чакам отговор много благодаря
                            Потърси с Лозан с ник Isuzo има му телефона в профила. Дано той има дебитомер че иначе е страшна цифра. Съжелявам че съм познал в случея

П.П. И като го оправиш и смениш свещите си купи една кихалка от накой газаджия и си я монтирай на кутията на филтъра, ще го спасява от по-леки гърмежи.
                            no signature no problems

Коментар

Аз попрунцип познавам един човек от Хасково който се занимава само с части за опел... мн готин пич.. ходих да се запозная когато я бах одарил фронтерата ми трябваха... някои неща и там ги намерих.. то е нещо като морга само за опел.... ако искате мога да сканирам визитката му и да я побликувам тук? Наистина има доста неща .. даже снощи му се обаждах и ми каза да му продиктувам номера на дебитомера... и каза че моя точно можело да се намери лесно.... и ЕКОНТ.. голям пич е ... дано намери същия... а проблема с прескачането на искрата.... дано да е от свещите... .. ако ли не ... палец и капачка.....
                              Последно редактирано от fanatic; 10-02-09, 12:53.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X