Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво открих днес ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво открих днес ???

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
    Колега, как разбираш, че топли? Моите имат кабелчета, но в големия студ бяха замръзнали и се отпушиха чак като ги стопли двигателя . В предна тема беше писано, че се пускат заедно с подгряването на задното стъкло, но при мен не помогна.

Ами сутринта като запаля двигателя почвам да си чиста стъклата!И за форума си направих труда веднага да пръсна(още преди да се е стоплил двигателя) и течноста е топла!Казвам как е при мен!До сега несъм имал случаи да неми тръгнат пръскалките в каквито и да било климатични условия!Дори при 5-10 см сняг на предния капак,го пробиват и пръскат!
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

Коментар

Привет, от тази тема разбрах, че пръскалките се загрявали!! Но, всяка есен слагам течност за чистачки, която почти не разреждам и никога не съм имал проблеми. Даржа по дълго бутона, докато се напълни цялата система. Дори като се облеят предните стъкла с тази течност и те не замръзват. Пък даже е и ароматизирана
      Че преди години на жигулката слагах спирт и брах доста ядове с КАТ, че съм миришел на алкохол

Коментар

Аз днес четох , четох постовете тук и понеже като по-възрастен човек (нали не ме мързи ) взех мултицета и вдигнах предния капак ... Значи захранването на подгряването на пръскалките се включва при мен ( ОФА КБ`94 ) още с подаването на контакт . Което ме навежда на мисълта , че или подгрява известно време и изключва (като изсушителя на задното стъкло ) с реле за време , или както спомена един колега по-горе се включва при ниска температура . И в двата случая обаче от тази джаджа едва ли има някакъв смисъл . Руснаците имат един точен израз (да ме прощава Модератор Злой ) за подобни неща : "Это хуйня. " Защо ли ?
        Ами защото ако в казанчето за чистачките е налята чиста вода и колата е нощувала примерно при -10 градуса , то тя ще замръзне и по маркучите , така че тези подгревалки не могат да стопят леда дори да са в изправност . И обратно - ако е налята зимна течност против замръзване , то тогава няма нужда от подгряване От цялата история , най-много с течение на времето от вибрации да се протрие някое от кабелчетата и да даде на късо , та да увеличи процентния риск на главоболията ...
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X